Forum

Přihlašte se pro přidání odpovědi.

konziky za námi

Dead Congregation - vrazda, smrt, MASAKER!!! neskutocne brutalna show a spolu aj so zaverecnou Teeth into Red s chramovym samplom jeden z top koncertov ever!

Enemy of the Sun fest v sobotu - více méně vyhozený peníze (a nebylo to málo), šel jsem jen kvůli Agrimonii a obavy byly různý, ale že bude zrovna v Meetfactory takhle příšerný zvuk jsem fakt nečekal - všechno strašidelně přehulený, zvláště rytmická kytara a hlavně nekonkrétní, vyhrávky, rozklady a sóla jsem tam spíš jen viděl než slyšel, fungovalo vlastně jen těch pár atmo-brnkacích pasáží s klávesama, jinak prostě bordel. Vokál a bicí dobrý (bál jsem se, že to Björn dávat nebude, když předloni moc nedával ani Miasmal, ale zdálo se, že na sobě zamakal a mohlo to být dobrý...), ale celek kvůli nečitelným kytarám nefungoval... navíc jen 3 skladby a nic z první desky : / ... Skitsystem to zvukově odnesli snad ještě víc a tentokrát si nemyslím, že by to bylo špatný vystoupení (jen) kvůli kapele samotný... jediný co se dalo celkem poslouchat byl stenchcore Cancer Spreading a docela i Antisect, ale ani jedno mě nebavilo celý set a pořád až moc nahlas... uši trpěly... Martyrdöd jsem radši ani neslyšel, odešli jsme než začali, navíc poslední dvě desky jsou nuda...

naprosto to ale vynahradil nedělní KontrA2punkt v Kokpitu - Datashock opět výborný, zvukově bohatá, skvěle gradující psychedelická plavba, super! Ale i další 3 projekty co ten večer hrály byly dost dobrý. V pondělí spíš už jen tak jakože fajn, Bird People teda víc fajn :), ale laťka předchozího dne byla vysoko...

jakože dobré, ale bohužel mě to nesejmulo tak jako evidentně většinu lidí

těžko říct, proč se to nestalo, možná bych k tomu potřeboval nějaké drogy, abych prostě vypnul a jen vnímal, možná jsem byl unavený, hladový, ty lavice nebyly nijak zvlášť pohodlné, možná jsem čekal moc, dost možná jsem až moc zvyklý na dronové masy, které jednoduše jedou dvacet minut po sinusoidě po jako u Eleh nebo Kevina Drumma a tady mi pak vadila ta přerušení na nádech, vždycky, když už jsem se začínal chytat do té hypnózy, taky je možné, jak Štěpán podotkl, že jsem europocentrista a ten hrdelní zpěv je pro mě moc příznakový;), taky to přece jen bylo dost monotónní..

ale ty různé tibetské mísy, trubky a podobně měly většinou fakt super zvuk, paradoxně mě tak asi bavila víc různá instrumentální intermezza:)

koukám, že na ten koncert fakt dorazila půlka Prahy...:)

taky jsem loni v blave cumel, ze jsem to i ja v klidu vydrzel pres dve hodiny a jeste mi to bylo malo..

Phurpa se nepochybně stali nejkrásnějším koncertním zážitkem v mém životě, naprosto extatické. Přestože je to minimalistická a na povrchní pohled monotonní hudba, ve skutečnosti obzvláště live vynikne kolik toho se v jejich skladbách děje, spousty odstínů hrdelního zpěvu, různá intenzita, vývoj - určitě se u toho posluchač nenudí.

Hodně mě překvapilo, když po těch skoro dvou a půl hodinách fantastického vokálního výkonu, kdy zpěváci ještě stále neměli dost a museli být v podstatě přerušeni, oni vyšli ven a zapálili si. Jak je možné zkombinovat kouření s takto mimořádnými dýchacími schopnostmi?

Batalj a Brutal Blues na Cibulce super! Zvláště Batalj hodně překvapili, naživo o dost lepší než z nahrávek, víc nářez, mohutnější, hlukovější a mimozemštější zvuk, zároveň to bylo chvílema i dost "taneční", mělo to drive a vůbec...
BB aneb grindcore z Marsu, Hana výborný a podivně - math rozfázovaný sypce (super zvuk rytmičáku), přitom to pořád jelo dopředu, ozvěny odevšad, disharmonie, noise, přeechovaný vokály, úprk skrz zrcadlový bludiště... a dobrý zvuk (mají tam PAčko z tekkno-party beden :) )

Phurpa v kostele - nad/pod/ne/zemský! takhle mě už dlouho nic nevyndalo z reality, nevěřil jsem, že mě to bude bavit celý 2 a něco + hodiny, ale když to skončilo, chtěl jsem víc :) ... nechápu, jak je možný to takhle dlouho vydržet, oba zpěváci za mě největší respekt! Kdyby se tam takovýhle "mše" konaly každou neděli, chodil bych pravidelně :)

květen letos fakt vládne, 4 naprosto super koncerty, každý jinak (P.L.F. atd., Dordeduh, B+BB), Phurpa teda nejvíc, protože tohle bylo fakt.. jinde...

jj, setlist podobnej, i kdyz si nejsem jist, zda Thela Hun Ginjeet nebyla pred pridavky

taky trošku závist :)
ten setlist (hádám, že v Praze byl stejný) vypadá výživně:
www.setlist.fm/setlist/the-crimson-projekct/2014/konzerthaus-karlsru
o Buchlovicích budu taky uvažovat

report!;)

závist, i když nevím, jestli bych zvládl dvě a půl hodiny, no možná v létě Buchlovice...)

The Crimson ProjeKCt vcera hrali 2,5h a pry dosud jejich nejlepsi akce tour. Crimsonovky ve zdvojenych nastrojich v kapele slozeny ze dvou trii, tedy i dvou souprav, masakr. Belew fantastickej totalne - nejen zpevove, ale i kytara a podiovka, Levin taktez - konecne jsem zive videl ty jeho funk fingers a vubec bych v 67 takhle chtel... vsechno, ten chlap snad mladne ;). stred koncertu, kde se stridalo Power Trio se Stick Meny, me misty uplne komplet nesesmahl, ale i tak naprosto parada a neco, co jsem jeste zive nevidel. jen bylo v Arse dost nedychatelno.

Páteční Contrastic v Děčíně = sekec mazec! Bez přehánění kapela světový úrovně, korunu tomu dodala projekce. Nový vály vraždí, už aby to bylo venku. Ostatní kapely pouze stafáž, la pardona....

jedna z tech mistnich kapel vypadla, druha takovej prumernej 'vychodoevropskej' black, akorat totalne necharzmatickej (zrzavej burtik a nejakej patkar..), takze ziiv a cesta pro piva. OT/OH byli bezchybne prisny, ale mistni publikum totalne chladny, holt na bigbeat jsou esotericky wannabe wankers na hovno. Sortilegia jeste o tridu lepsi nez v Praze, mistama takovej lesni Blut Aus Nord, naprosta parada. no a Mare skoda slov, Krakow naprosta povinnost. bonus top: BrewDog hospoda v Glasgow.)

Murcof / Truffaz / Garcia dobrý, některý části hodně, Murcof dobrý beaty a sampling Truffaze, ten se občas taky slušně odvázal a experimentoval se zvukem trubky, Garcia taky fajn, ambient i noise....ale byly tam i takový slabší, "rozbředlejší" pasáže, kdy mě to tolik nebavilo.. chvílema i temnější než jsem čekal, Bilalova sci-fi/dystopická komixová projekce mi s tím fungovala celkem dobře. Fajn koncert.

před týdnem Ovo fajn, Mombu strašná nálož, ke konci se šamansky lámala snad půlka Chapeau

CTM - Cyclobe, Lichens, Oake, Tommy Keranen, Lumisokea, dj set Basic House, Kassel Jaeger, Rashad Becker atd., nakonec opět dost výživný ročník:)

jj, Haushka skvělej

Hauschka + Kosminen výborný! Ty bicí + perkuse atd. a vůbec jejich spolupráce se dost povedla. Loni fajn, letos nadšení.

Nils Frahm - začátek dobrý, pak jako na houpačce, chvíli slabší, nuda.. pak zase dobrý. Super byla předposlední - došlo i na ty hajzlštětky :) a drone...
.. a víc lidí na podiu s "kapelou" jsem viděl snad jenom na koncertě Inhumate :))
viz. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=132981750205896&set=a.13298139353926

na Bohrenech jsem byl - plusy, že zahráli Constant Fear a Prowler. Zahraný dobře, zvuk dobrý (ale loni lepší). Trestuhodně krátký. Loňský koncert byl naprosto dokonalý, tentokrát zklamání, nefungovalo to...

ono to bylo spíš vystoupení mimoidních-baletek Tantehorse, tak se to vlastně i cca poslední měsíc prezentovalo, ale že to bude až takovýhle průser a těžce nefunkční jsem nečekal.... Bohreni tam byli spíš "jen tak mimochodem"... souvislost mezi námětem a provedením toho vystoupení a hudebním světem Bohrenů téměř nulová... sešlo se to asi jen v jedný skladbě a to jen velice volně... ty monology mezi skladbami a lá "Milý deníčku, přibrala jsem 2 deka, och ne..." to se mi fakt otvírala kudla v kapse :))

jsem fakt strašně rád, že jsem šel loni :)
(jo a klávesák z Bohrenů nosí v civilu triko Celtic Frost :) za to taky + )

pf: Fennesz - možná souhlas, nicméně to bylo podaný tak dobře a působivě, že jsem neměl čas ani potřebu tohle řešit... jsem rád, že po tom zjemňování na posledních věcech a chytlavých melodiích (třeba první a poslední na Seven Stars) zase trochu "zdrsněl a zesyrověl" :). Těžko říct, jak to bude působit z desky, naživo ale super.

možná to ještě trochu rozpitvám a konkretizuju v raportu, jestli ho sesmolím....

Včera Bohreni totální průser! Kapela teda super, zvuk perfektní, ale ti Tantehorse to shodili dolů úplně šíleně. To, že během hudby něco předváděli, mi bylo celkem jedno, stejně jsem měl 90% času zavřené oči, ale ty pauzy mezi skladbami vyplněné kecama, to mě fakt sralo neskutečně. Prostě Bohren 10 minut hrají a pak se 5 minut kecalo. Demence fakt. A navíc Bohren hráli čistého času asi 40 minut (5,6? skladeb). Mohlo to být dobré, fakt mohlo, ale vylezl z toho šílenej průser.

na tom fenneszovi je super spojení tý melodie a syrovosti (dneska možná už trochu provplánový), ale nový věci vlastně písničkově strukturovaný, se čtyřkovým a osmičkovým opakování motivu

irisarri přesně, první půlka skvělá, druhá horší
mj milý překvapení
bv... no, diskoška ;)

byl si na těch bohren?

Fennesz - výborný, až takhle mocně hlukový (a očistný, zároveň naplňující a...) jsem to nečekal, projekce sice slabší a ten zkrácený set zamrzel (tady někdo něco nezvládl...), i tak nádhera... chci znova a víc!

R. A. Irisarri - hodně příjemně překvapil, zvláště první dvě (+ - improvizovaný) kompozice + skvěle se hodící/nápaditá projekce, ta třetí - něco z posledního alba (?) už byla trošku slabší (i projekce), ale stále fajn...

M. Jules - celkem příjemný, dobrá projekce, ale mohlo to být klidně o třetinu/půlku kratší (nebo změna), poslední 3/3 spíš už nuda (jestli byl i kvůli tomu Fennesz kratší tak vrrr....)

bvdub - uff.. vlastně mě to štvalo už od začátku, vydržel jsem asi 15 minut, pak pryč...

aktuálně

diskuze