Zářijové koncerty 2017

Článek

V září bude na koncertech znít především death metal. Nejvíce se nás sejde na Cenotaph a Immolation.

Od června letošního roku začínáme vydávat články zaměřené na koncerty měsíce. Jaký je jejich účel? Samozřejmě informovat o koncertech a festivalech. Na rozdíl od Alba měsíce se však nezabýváme akcemi, které jsme již absolvovali, ale píšeme o těch, které nás následující měsíc čekají, a proč se na ně těšíme.

Níže můžete najít několik dle kalendáře seřazených tipů, které mají Marasťáci v hledáčku. V září bude na koncertech znít především death metal. Nejvíce se nás sejde na Cenotaph a Immolation.

pátek 1. září

MAOK (Národní dům, Ústí nad Labem) – FB event

DR: Ocituju web ústeckého "nároďáku": Maok je slovenský zpěvák a multiinstrumentalista, který je pro svůj talent vystihnout v tónech atmosféru situace často vyhledávaným autorem scénické a filmové hudby (přírodovědné dokumenty, z nichž např. Vysoké Tatry – Divočina zamrznutá v čase, soundtrack k filmu Bathory, aj.). Ačkoliv je často zván jako hudební doprovod na meditační či jógové akce apod., jeho hudba je daleko obsáhlejší a vyjadřuje nekonečně mnoho podob vnitřních pocitů a nálad. A já jen doplním, že ukázku Maokovy tvorby můžete slyšet třeba zde: https://www.youtube.com/watch?v=WFTthyDsyJc

FORLET SIRES + DAERRWIN + HYDRAULITER (Fatal music club, Praha) – FB event

mIZZY: Atmosférický post-black ze Švýcarska za pár drobáků. Mohlo by být fajn.

sobota 2. září

MURDERBALL FEST VOL. 7 (MusicClub Modrá Vopice, Praha) – FB event

brutusáček: Aneb benefiční festival na podporu rugby vozíčkářů. K tanci a poslechu zahrají třeba CRIPPLED FINGERS, DIPHTERIA, KING KEPORKAK. 

bizzaro: Benefiční fest na podporu vozíčkářského rugby, beru! Jako vždy to bude super párty!

SILVER ROCKET SUMMER ŠUMAVA (U Parádů, Frantoly) – FB event

brutusáček: Tradiční festival kolem uskupení Silver Rocket se uskuteční tentokrát na Šumavě. K tanci a poslechu hraje např. LETO, OR, LYSSA, KISS ME KOJAK nebo AE. Většina má nový desky, takže to bude příjemný táborák. 

úterý 5. září

GAUTE GRANLI + STEVE JANSEN (Punctum Krásova, Praha) – FB event

JSt: Skadne Krek byli před pár lety ve Vegalité parádní, taková ta naprosto neznámá norská kapela, co zahraje z ničeho nic světový set... Její člen bude dělat v Punctu noise za doprovodu amerického kytarového a saxofonového experimentátora.

středa 6. září

KEIJI HAINO (MeetFactory, Praha) – FB event

JSt: Jedna z nejoriginálnějších a nejodvážnějších hudebních myslí po dlouhé době v Praze (a o dva dny dříve v Blavě). Událost roku?

mIZZY: Keiji Haina jsem měl tu čest vidět se Stephenem O’Malleym v Polsku na Avant Art festivalu, kde předvedl velmi slušné noisové divadlo. Jsem zvědavý, co předvede tentokrát, když bude mít delší hrací čas jen pro sebe.

pátek 8. září

SCUM OF THE EARTH + FATHER BLUEBEARD + LYCANTHROPHY (Baryton, Praha) – FB event

mIZZY: Tradiční grindový nářez v Barytonu.

sobota 9. září

CENOTAPH + LAPURA: THE WIDOWMAKER + FEEBLE MINDED (Hells Bells Rockin' Pub, Praha) – FB event

brutusáček: Já asi ještě budu zavřený v blšanské temné věži zvané sušárna, ostatním ale doporučuji Cenotaph, písničky o lásce v pražském klubu Hells Bells na Andělu. Bude to BDM taškařice jak se patří! Akce je v sobotu, v pátek je výlet Šumavou.

bizzaro: Death metal nejhrubšího zrna slaví svátek devátého!

mIZZY: Jo, tady se i já přidám. Po dlouhé době brutal death metal, co mě opravdu dostal!

neděle 10. září

ESCARNIUM + HACAVITZ + MALLEPHYR (MusicClub Modrá Vopice, Praha) – FB event

brutusáček: V neděli se bude rouhat v Modré Vopici. Hlavní kacíři jsou Brazilci Escarnium. Pomůžou jim Hacavitz a Mallephyr.

úterý 12. září

CATTLE DECAPITATION + BROKEN HOPE + HIDEOUS DIVINITY + GLORYHOLE GUILLOTINE (Melodka, Brno) – FB event

bizzaro: Death metal ale slaví svátek i dvanáctého! Chtěl jsem to do Prahy, ale ta cena… takže možná do Brna?

středa 13. září

GATECREEPER + RATLORD + SUPPRESSER (Garáže, Bratislava, Slovensko) – FB event

Cronic: Pod Prístavným mostom sa schyluje k silnému old-school death metalovému večeru. Predsa len, nie každý deň sa vyskytne kapela od Relapsu na Garážach + ich posledný počin Sonoran Depravation reže jak sviňa. Zostavu doplnia miestni vagabundi Suppresser zo svojim tažkotonážnym beatdownom. Takže určite je načo sa tešiť.

čtvrtek 14. září

RITCHIE KOTZEN (Rock Café, Praha) – FB event

bizzaro: Tohle tady asi nikoho (až na LooMise?) nebude nikoho zajímat, ale kytaristé a vy, kdož rádi dobrý rock & hard & heavy - udělejte si čas, nebudete litovat!

GUDRUN GUT, BEATE BARTEL, DANIELLE DE PICCIOTTO, MERJA KOKKONEN (Palác Akropolis, Praha) – FB event

JSt: Oslava 20 let labelu Monika Enterprise původní členky Neubauten. A třeba taky vynikající finská Islaja.

pátek 15. – sobota 16. září

HEAR ME! (Punctum Krásova, Praha) – FB event

JSt: Dva dny volné improvizace, no neber to, samozřejmě tam hraje Petr Vrba. Hlavně ale Jeremy Noetinger z Metamkine (!).

úterý 19. září

JESSICA MOSS + JAMES P HONEY (Klub 007 Strahov, Praha) – GoOut event

brutusáček: Na podzim vychází nová deska A Silver Mt. Zion (která mimochodem nebude distribuována do Izraele). V úterý 19. Vystoupí sólově violistka Jessica Moss z této kapely na strahovském kopci. Doplní je James P. Honey, což je kořen z čím dál tím víc známějších a legendárnějších Buriers.  (vlez 250)

středa 20. září

MOHAMMAD + LIŠAJ (Potrvá, Praha) – FB event

JSt: Řekové Mohammad si před pár lety řekli o pozornost cellovým dronem, jejich novější tvorba je ale intimnější a ještě minimalističtější. Mělo by být parádní.

čtvrtek 21. září

KRYPTS + JUPITERIAN + LACK OF SUN (Klub 007 Strahov, Praha) – FB event

DR: Finové Krypts by mohli zaujmout četné peklodeathové obecenstvo. Záhrobní UG v duchu Incantation. Jejich loňská deska není vůbec špatná!

mIZZY: Už párkrát jsem psal, že Kreas mají na oldschool UG death metaly čuch. Tohle bude jistě dobrá špína!

ELEPHANT HIVE + MON ALBERTEEN + AVVENTUR (Punctum Krásova, Praha) – FB event

JSt: Campy francouzské elektroniky s bizarním smyslem pro humor a energičtí rockeři z Izraele. Naše vlastní akce ve spolupráci s Letmo a Alternativou. 

IMMOLATION + MELECHESH + AZARATH (Randal Club, Bratislava, Slovensko) – FB event

Cronic: Immolation / Melechesh už taká klasika ktorá nemá ako sklamať. Azarath s Infernom za bicimi skôr vzácnosť a o to väčšie očakávania.

pátek 22. září

IMMOLATION + MELECHESH + AZARATH (Rock Klub Nová Chmelnice, Praha) – FB event

brutusáček: Immolation zpátky ve městě. Nezdá se mi to nebo jezdí pořád v doprovodu Melechesh?

LooMis: poslední deska Atonement je skvělá a připočte-li se doprovod mezopotámských uctívačů Melechesh a skvělých black/deathmetalových Poláků Azarath, mohl by tohle být skvělý koncertní zážitek. Další zastávky jsou rozprostřeny i do ostatních dní a měst (Bratislava, Košice a Ostrava).

DR: Vidět Immolation bude jistě zážitek. Potíž je v tom, že se Amíci určitě budou soustředit na hraní nových věcí, které mi přijdou zoufale rutinní. Osobně váhám, jestli jít. 

pátek 22. – sobota 23. září

ENEMY OF THE SUN FEST 2017 (MeetFactory, Praha) – FB event

brutusáček: Již tradiční podzimní crustový večírek v pražském Meet Factory, letos zřejmě s nejsilnějším lineupem: Disfear, Wolfbrigade, Martyrdod, Warwound, Malignant Tumour atd.

neděle 23. září

STEPHAN MATHIEU + IPEK GORGUN + JIŘÍ SUCHÁNEK (Ponec, Praha) – FB event

JSt: Další Silent Night představí mistra soundartu. Jako referenci bych doporučil třeba fantastický Zauberberg, který "stopuje" slavný román Thomase Manna.

pondělí 25. září

ARCH ENEMY + JINJER (Majestic Music Club, Bratislava) – FB event

Tip poslal Cronic.

úterý 26. září

TODAY IS THE DAY + TOMBS (Klub 007 Strahov, Praha) – FB event

brutusáček: Noise náhul opět na Sedmě, tentokrát na počest výročí desky „Temple of the Morning Star“, kterou předrtí celou.

mIZZY: Předloni na Sedmičce nasekali Today is the Day dobře na zadek. Skvělý koncert lze však čekat i od sludge/blackových Tombs.

úterý 26. září – pátek 1. října

SACRUM PROFANUM (Krakov, Polsko) – FB event

JSt: Luxusní přehlídka současné klasiky včetně například uvedení nové skladby Tobyho Drivera či hostování Orena Ambarchiho. A jedním z hlavních témat bude interpretace Moondoga.

středa 27. září

JARBOE + FATHER MURPHY (Soulkostel, Vernéřovice) – FB event

JSt: Bývalá zpěvačka Swans protentokrát spolupracuje s italskými okultními mágy Father Murphy, kteří jsou sami o sobě naživo stabilně výborní.

BÖLZER + SVARTIDAUĐI + EGGS OF GOMORRH + MALOKARPATAN (Rock Klub Nová Chmelnice, Praha) – FB event

mIZZY: Šíří se zvěsti, že by Svartidauði mohli přehrát celé připravované album. No, i kdyby ne, jejich koncertů jsem už viděl spoustu a nikdy nezklamali. Bölzer budou snad i se slabším novým albem naživo stále drtit a jedna z nejlepších slovenských blackařin Malokarpatan je asi nejvhodnější support, jaký si lze na tento koncert přát.

čtvrtek 28. září

FOREST SWORDS (MeetFactory, Praha) – FB event

JSt: Letošní deska je méně přesvědčivá než debut a starší EPka, ale naživo může Forest Swords znovu vtáhnout do svého snového tance a připomenout svou výjimečnost. 

HYPNOS (MusicClub Modrá Vopice) – FB event

bizzaro: Na Hypnos do Vopice? Ale jo!

sobota 30. září

MAYHEM + DRAGGED INTO SUNLIGHT + INFERNO (Reithalle Strasse E, Drážďany, Německo) – FB event

mIZZY: Sice mě De Mysteriis Dom Sathanas set Mayhem letos na Brutalu zrovna příliš nebavil, ale furt si říkám, že vidět tohle v klubu je přeci jen o něčem jiném než na festivalu. No a hlavně Dragged Into Sunlight, kteří letos v Praze opět předvedli totální masakr, jako support.

Vložit komentář

mIZZY - 19.09.17 12:31:24
Majesty and Decay je IMO taky cajk.
brutusáček - 19.09.17 11:51:46
z nové éry, tim myšleno čistý zvuk :-), jenom providence
DR - 18.09.17 21:34:49
Tak Immolation prostě nic. Nuda jak párek, rutina k uzoufání. Nemůžu si pomoct, mám pocit, že poslouchám 50 minut 3 riffy. Ale ruku na srdce, nelíbí se mi ani Kingdom of Conspiracy :-)
brutusáček - 18.09.17 11:14:45
cenotaph byli v HB fakt masakr, Gába po moshpitu vypadal jako kdyby uběhl maraton :D
LooMis - 06.09.17 13:13:06
Tak když Loomis říká, že poslední deska Immolation je skvělá, dám jí ještě šanci... ;-ú
tak :-)
DR - 03.09.17 20:11:57
Tak když Loomis říká, že poslední deska Immolation je skvělá, dám jí ještě šanci... ;-ú
AddSatan - 01.09.17 10:07:57
Mohammad jsou jasný, lupeny doma, na Sacrum Profanum co nevidět taky, Hear Me! dle popisů na eventu zní taky zajímavě...
gába - 01.09.17 09:38:56
hmm, jsem měl teda prodávat já :-D ale trojka je teda hodně slušná mastnota zkušebna Cenotaph :-) http://www.nocleansinging.com/wp-content/uploads/2017/08/Cenotaph-band-e1501682396436.jpg
bizzaro - 01.09.17 08:53:53
Broken Hope si trhám vlasy, kuwa Bizzi máš prodat byt, děti, ženu a je to ne? :-)
cizi byty se blbe prodavaj :D nicmene agent nechtel jit pod 3k eu :)
gába - 01.09.17 08:05:46
Batu Cetin for president aneb líp začít podzim už nemůže :-) Cenotaph = těšba maximální! Immo jsem na vážkách, ale zatím asi ne. Broken Hope si trhám vlasy, kuwa Bizzi máš prodat byt, děti, ženu a je to ne? :-)

Zkus tohle