WAR FROM A HARLOTS MOUTH, BURNING SKIES

report

report_456_px1

Rock-a-roll v Kainu…

Ano, po avízu a recenzích, se nám konečně dostalo živého vystoupení. Pro mě, opět klišé, ale je tomu tak, klub, kde jsem byl prvně, ano, v Kainu jsem nikdá předtím nebyl a vystoupení si nemohu vynachválit. Dokonce mi generální zatrkal, že na premiéru tohoto klubu jsem měl až přespříliš dobrý zvuk.
Kain nabídl dobré útočiště pro feláky a až moc dobré pro muzikantiy, protože ačkoliv byl nastaven začátek koncertu na 20. hodinu, začalo se ve 21:45. Zřejmě se čekalo na lid, je pravda, že ten se začal houfně trousit až kolem deváté hodiny.
Defakto v reportu nemohu říci nic nového oproti recenzi, maximálně přidat bod Burning Skies a bod a půl WFAM, protože to nasazení, která jsem já osobně očekával, jsme dostali. Burning Skies řezali svůj deathcore od začatku do konce tak, jak umí, za střízliva, žádné výhybky někam jinam, nikam pryč, přímočaře na svůj cíl. Kopáčky hrály prim do rytmu s poklepáváním hlavičky a popíjením pivečka, growlingové party byly poprávu oceněny, a i když jsme zaplaveni tucty žánrových kapel, tak o BS mohu po živém vystoupení říct, že to dělají opravdu s lehkostí, sem tam si vystřelí nějaký „fórek“ na adresu své skladby, žádné přehnané mudrování o smyslu bytí, poslání textů prostě pohoda a v klidu si zahrát. Věřím, že kdyby hráli jakýkoliv jiný styl, byli by jako hráči a lidé v pohodě.
WFAM si to štrikují k podiu po nutné pauze k „opravě“ pódia a začíná se hodně zhurta, i když kapela má své deathcorové jádro, tak je na ní vidět invenční rozlet, který vede mnohem dál, jak jsem zmiňoval v recenzi, odpověd na tDEP, ale i třeba na CONVERGE se mi potvrzuje po prvních dvou-třech skladbách, zběsilé a chaotické tempo, „jazzové odpočinky“ pro nádech a opět zhurta, nic není nadarmo, o každý centimetr krychlový čerstvého vzduchu se bojuje lokty a že jsem jeden velice upřímný získal. Opravdu tato kapela nenechá chladným. V prostoru, který se v Kainu před pódiem nachází, nedává možnost rozjet nějaké hromadné „polky“, přesto jsem hnán stájovými kolegy stále vpřed a abych pravdu řekl, jsem rád, že jsem nějakou tu kopačku od zpěváka neschytal. WFAM naživo upravdou rozpoutat zlo umí, zvládnou předvést to, co mají na desce s mnohem větší razancí než očekáváte, s jasným důrazem na koncového uživatele. Krátké vály vás bortí, u delších děkujete za každé nadechnutí. Tak to má být, žádna skulinka pro pochybnusti, pro útěk. Jsem rád, že jsem se do kotle na tDEP nešel, protože po vystoupení WFAM bych tam nechal duši, príště si to zopakuji zas a dle slov zpěváka Nica již na Fluffu. S WFAM budeme chtě nechtě počítat do budoucna a upřímně jsem moc zvědav a plný nadějí. "HYPES CAN SUCK IT!"

Thx to Antistar Production za příjemný večer, příště!

www.myspace.com/warfromaharlotsmouth
www.myspace.com/burningskies

Poklábosit nejen o tvorbě a pokráčování WFAM můžete s Nicem (voc) při vystoupení ROTTEN SOUND s THE OCEAN 31.3.2008, protože Nico působí jako jeden z mnoha vokálistů právě zmiňovaných The Ocean.

Vložit komentář

metod - 18.03.08 15:10:18
skvělý!
bizz - 18.03.08 15:08:39
dam, ale mam ny YT.com nak problem s vycentrovanim obrazu.. :-/ musim to dat dokupy
metod - 18.03.08 14:56:49
nemůžeš dát ty videa na youtube nebo někam?
bizz - 18.03.08 13:10:22
ja mam jen z BS nejaky videa, na WFAHM mi padla celist a cumel jsem, pozdeji se pohyboval.. neslo tocit ani fotit :-)
metod - 18.03.08 11:45:20
nejsou nějaký fotky? vynikající koncert
Exit 13 - 18.03.08 09:10:04
Letos na fluffu ?? ... nó tak to bude jízda !! ;-)
bizz - 18.03.08 00:51:43
BS parada, stacej jim tri cesty, jak udelat song, ale umej to, ne uzkoprsy, ale i tak plny, jo. mame radi metal, tady je! :) a WFAHM.. smrt, bomba! zive totalni nakladacka, sila, kytarove cisty, zive mnohem komplikovanejsi, bubenik krute vali, super zpev a image vubec taky :)

Zkus tohle