Únorové koncerty 2018

Únorové koncerty 2018

V únoru se vydáme na polské rouhače Embrional a japonskou drone masáž od Boris spolu s Amenra rovněž nevynecháme.

V průběhu loňského roku jsme začali vydávat články zaměřené na koncerty měsíce. Jaký je jejich účel? Samozřejmě informovat o koncertech a festivalech. Na rozdíl od Alba měsíce se však nezabýváme akcemi, které jsme již absolvovali, ale píšeme o těch, které nás následující měsíc čekají, a proč se na ně těšíme.

Níže můžete najít několik dle kalendáře seřazených tipů, které mají Marasťáci v hledáčku. V únoru se vydáme na polské rouhače Embrional na Sedmičku a japonskou drone masáž od Boris spolu s Amenra v Akropoli rovněž nevynecháme.

Mimochodem, pokud se chcete podělit příští měsíc i o své tipy, napište nám do diskuze pod článkem nebo na mail.

pátek 2. února

GRIND SHAMPOONS DOWN 6 (Modrá Vopice, Praha) – FB event

brutusáček: Milovníci šamponu a další pobertové ve Vopici, o kvalitní večírek je sto pro postaráno. Zaduní Shampoon Killer, Suburban Terrorist, Anime Torment, Cranial Carnage.

MICHEL DONEDA & ADRIAN MYHR + JAN BURIAN (Divadlo 29, Pardubice) – FB event

JSt: Freečka v D29, z toho jeden Nor a Jana Buriana (Kyklos Galaktikos). Bezpochyby to bude velice příjemné.

úterý 06. února

CANDY + NORMAN BATES + THE HOPS PARTY (Dr. Voják - Klub 2. LF, Praha) – FB event

LooMis: Koncert zadarmo (teda za dobrovolné vstupné) a kapela, kterou adoruji od listopadu, co mě na ni upozornil marastí šéf nejvyšší. Ano, Candy jsou pro mne doslova zjevením - neskutečně hravá muzika ve stylu Primus a Harmony Bay. Bude to párty!

brutusáček: Candy Meatworks milujeme a tohle vypadá na lehce utajovanou akci, což věští věci nevídané. Místo mně celkově neznáme, takže pojďme bořit bariéry. Taktéž zahrají; Norman Bates, The Hops Party.

středa 7. února

ZS + WACKELKONTAKT (Bike_Jesus, Praha) – FB event

JSt: Zs poprvé v Praze! Free improv: minimal, noise, jazz, prog? Tenhle kolektiv měl vždycky vlastní světy. K tomu industriální masakry z Izraele.

Tip poslal i mIZZY.

čtvrtek 8. února

DR. LIVING DEAD! + COMANIAC + REZET (Klub 007 Strahov, Praha) – FB event

brutusáček: Maskovaní blázni, když to posledně na Brutalu v totálním parnu lehce po poledni rozpálili, zůstal jsem civět a poctivě potil kocovinu. Tohle bude v klubu makat!

DYING PASSION + ELBE + BETWEEN THE PLANETS (Modrá Vopice, Praha)

bizzaro: Svlékni tmu tour se dostane i do Prahy. Spřátelené kapely, prolínající se žánry, atmosféra a láska k hudbě.

pátek 09. – sobota 10. února

AUDIOTRAUMA FEST 2K18 (Nová Chmelnice, Praha) – FB event

mIZZY: Na loňský Audiotrauma fest jsem se vydal víceméně naslepo, a byla to skvělá akce. Nejlepší kapela minulého ročníku (Moaan Exis) vystoupí letos opět, k ní se přidá i Architect, Atonalist, Chrysalide a třeba také Horskh. Pevně věřím, že nás znovu čeká skvělá akce.

sobota 10. února

MASTER’S HAMMER + INFERNO (BrickHouse DOV, Ostrava) – FB event

LooMis: Franta Štorm je od návratu Master’s Hammer plodný jak Devin Townsend a sype do nás jednu desku za druhou. Pokaždé v tajnosti a v ústraní a zničeho nic bum a je tu nový materiál. Fascinátor se bude křtít v Ostravě za doprovodu tuzemských Inferno, kteří sklízí ovace za svojí loňskou desku Gnosis Kardias. Jako jel bych asi/možná/určitě i kvůli tomu, že nejslabší živý (basový) článek MH už tam není.

středa 14. února

NIK BÄRTSCH + SHA (Palác Akropolis, Praha) – FB event

JSt: Švýcarský minimal jazz je pojem a tohle jsou jeho dva klíčoví zástupci. Nutnost.

pátek 16. – sobota 17. února

GUTTURAL GORE GRIND MAFIA FESTIVAL #10 (Barrák Music Club, Ostrava) – FB event

LooMis: GGGMF se za deset let vyhoup na vcelku populární akci, a to tak, že již dvoudenní. Tradičně opět Ostrava a pozornosti by neměli uniknout např. Leng Tch´e, Teethgrinder nebo Brutally Deceased.

neděle 18. února

GOLD + CORE BELIEF (Cross Club, Praha) – FB event

JSt: Současní Satyricon v post-punku? Tak něco. Anebo: Krallice přišli s určitým stylem riffování, na který potom Vaura nebo Psalm Zero naroubovali new wave – a někde tam vstoupili do hry Gold. Úderná, lehkonohá rytmika, silné melodie, svým způsobem monotónní, ale uhrančivý hlas, který připomene i Father Murphy. Nemám zatím vytříbený názor, ale v metalu i post-punku mě v posledních letech takhle zaujalo jen naprosté minimum kapel. Kdybych potřeboval další důvody, je tu magická kytarovka Core Belief - westernové jamovačky?

pondělí 19. února

NAPALM DEATH, DEATHRITE, DECULTIVATE (Palác Akropolis, Praha) – FB event

brutusáček: Napalm Death aka winter assault – po celé ČR, na Slovači a vůbec – když padne název winter assault, je jasné, že Napalm Death chtěj zakalit po českých sokolovnách. Od 16. 2. projedou Česko křížem krážem a 19. 2. jsou v Praze.

mIZZY: Na Napalm Death jsem nějaký ten pátek nebyl, že bych si je v rámci jejich početného turné zašel připomenout?

úterý 20. února

DESPISED ICON + ARCHSPIRE + MALEVOLENCE + VULVODYNIA (Nová Chmelnice, Praha) – FB event

brutusáček: My staří pardálové asi zajdeme na legendy Despised Icon, kteří po cca 10 letech míří do Evropy, omladina již drtí notové zápisy Archspire aby zůstala ve střehu, každopádně když se zadaří zvuk, tak Chmelnice nabídne hodně kulturní zážitek.

A doporučuje o onDRajs.

středa 21. února

CANNIBAL CORPSE + THE BLACK DAHLIA MURDER + NO RETURN (Nová Chmelnice, Praha) – FB event

brutusáček: Floridští řeznící si drží svůj standard, jenž opět představí v klubu spolu s Black Dahlia Murder.

LooMis: Tady to je jasné - rozkenyblovat se alespoň jednou za rok je takřka povinnost a pan Webster zase ukáže, zač jsou jeho tlusté struny. Černá Dahlia je dobrým zahřívadlem, ale že ještě hrají Frantíci No Return, je pro mne trochu překvapením. Kdysi (netroufám si odhadovat, ale mám pocit, že jsem je viděl tak minimálně 8 let tomu nazpět někde v Rock Café asi) to vypadalo, že mají slušně našlápnuto, ale pak se nějak ztratili. Poslechnu rád.

čtvrtek 22. února

GAME OVER + SLANDER + SPREADING DREAD + BATTLECREEK (Baronka, Litoměřice) – FB event

DR: Pražáci, nechcete zajet na kalbu na sever? Italští Game Over valí osmdesátkový thrash metal made in USA a jde jim to sakra dobře!!! Schválně si poslechněte desku Crimes Against Reality

KRUPSKAYA + NEEDFUL THINGS + CHOKED BY OWN VOMITS (Hospoda Brouk, Praha) – FB event

mIZZY: Další z Kreas akcí, kde nemusíte vědět, co kapely vlastně hrají, ale je velmi pravděpodobné, že se bude jednat o super koncert. Tentokrát v grindcorovém duchu.

sobota 24. února

EMBRIONAL + FAM + BRUTALLY DECEASED (Klub 007 Strahov, Praha) – FB event

brutusáček: Polská havěť společně s Brutally Deceased a FAM zkolonizují sedmičku!

LooMis: Poláci EMBRIONAL mě uchvátili 2 roky nazpět deskou The Devil Inside. Dvě české zastávky podpoří BRUTALLY DECEASED, které už jsem také neviděl drahnout dobu, takže proč ne? (O den dříve je zastávka v Plzni).

mIZZY: Jo, Embrional nebyli na Brutale marní, takže pokud bude trochec času, na Sedmičce na ně opět kouknu.

Tip poslal také DR.

FULL BLAST (Divadlo 29, Pardubice) – FB event

JSt: Freejazzové trio vedené legendárním saxofonistou Peterem Brötzmannem. Poslední cca půlrok jede D29 bomby i na svoje poměry...

neděle 25. února

BORIS + AMENRA (Palác Akropolis, Praha) – FB event

brutusáček: Tohle bude hodně bolet, tohle bude hodně sonický. Pamatuji, když byli Boris naposledy v Akropoli a spustili svůj drone, tak vyhnali půlku lidí ze sálu. Milovník tinnitusu by to neměl minout!

JSt: Boris jsou jedna z posledních větších metalových kapel, které bych ještě chtěl vidět....

mIZZY: Jelikož jsem na Brutale vynechal, tak je pro mě pražský koncert Boris povinnost. Amenra loni předvedli, že jsou stále ve formě, tudíž se bude jednat o super večer.

pondělí 26. února

FEVER RAY (Forum Karlín, Praha) – FB event

mIZZY: Debut Fever Ray jsem měl svého času hrozně rád, a kdybych věděl, že z něj bude hrát, mám už lístek koupený. Loňská deska Plunge mě až tolik neodrovnala, tak se asi rozhodnu na poslední chvíli dle setlistu.

aktuálně

diskuze