Články

přeposlat článek tisknout
SUFFOCATION, OBSCURA, FLESHLESS, MARTYRIUM CHRISTI

SUFFOCATION, OBSCURA, FLESHLESS, MARTYRIUM CHRISTI

  • kdy: 22.8.2006
  • kde: Praha, Matrix

Tak se Vám musím svěřit, ačkoli již nějaký ten rok se mi prázdniny vyhýbají, právě prožívám šťastné období! Prázdniny sice jsou již leta ta tam, ale co nám pánové od Shindyho do Čech přivážejí, to je lahoda a hudební hody! Po sqele obsazeném Brutal Assaultu tu byl koncert Suffo a ještě před tímto vším jedna velká, ohromná, nebývalá a doživotní paráda v podobě koncertu techniků Atheist, které ze srdce již nikdy nedostanu! Nejen pro jejich přínos hudbě jako takové, ale pro to jací jsou a pro ten nevšední a maximálně intenzivní zážitek z Black Psa, který se konal 03/08/2006, tedy ani ne tři týdny před včerejškem! A kdybych měl mluvit o kapele jakou jsou Suffocation, bez jakýchkoli skrupulí bych použil slova obdobná!

Nic takového se ale nedá říci o třech předkapelách, které Suffocation (no řekněte si to pomalu a nahlas, schválně jak to zní? sa fo kej šn!), byť ve svých možnostech zdatně, sekundovaly. Tou první byli již za našeho příchodu před 19h hrající Martyrium Christi – ano, skutečně se začalo včas, snad i o chvilku dříve! Co říci o Martyriu. Hrají dlouho, dokonce i v nezměněné sestavě, ale stále stejně. Brutálnější a docela rychlý satanic blasphemy death se třemi vokály a jedinou změnou za léta v kapele jsou snad jen ty sedmistrunné kytary. Vliv Deicide je asi už pryč a kapela jde dopředu, ale jak jsem řekl, stále stejně a bez nějakých výraznějších momentů. Občas se vyrojí dobrej běhavej ríffek, ale kapela většinou vše zabije ve svém stereotypu. Na jednu stranu jsem sice rád, že tu vůbec takovou kapelu u nás máme, ale po pár skladbách přitom většinou jdu na pívo. Zvuk docela, u Fleshless však lepší, protože jejich muzika je ale daleko přímočařejší. U Fleshless již ale začínám mít pocit, že Děčínští, ač pozitivní změny v nové tvorbě nejsou nezaznamenitelné, se chtějí trochu zavděčit všem fans, a tak ty dobré nápady zabijí ve svých melodických hrátkách, které k té druhé tváři bandu prostě ne a ne jít. Fleshless si za ta léta, stejně jako harcovníci Root a podobní, však vytvořili tak jistou základnu fans, že tato kapela má o svou budoucnost pravděpodobně ještě na nějakou dobu postaráno, ačkoli jsem z nich živě stejně rozpačitý jako z Martyria. Otevírali Contract of Blood z novinky To Kill for Skin a v jednom válu si se štěkajícím Vláďou zakvičel i měch z Wasteform :). Následující, se Suffem tourující, Němci Obscura jsou sice neznámá mladá deathmetalová formace, ale stejně jako na Brutalu, tak ani v Matrixu nepřesvědčili. V Obscura by údajně měly být k nalezení stopové prvky Suffocation a Gorguts, ale spíš jsou ke slyšení thrashové a i blackové vlivy. Jo, zaregistroval jsem jeden slušnej jakoAtheist-riff, ale k čemu to kapele je, když se snaží hrát hlavně rychle a u skládání se asi razí heslo, hlavně ať máme co hrát. Předkapely jsem si prostě mohl odpustit a ušetřit tak sluchové ústrojí, protože nijak zábavné to nebylo :/

No, ale co mám víc říct než to, že Suffo to všechno vynahradili! Tour absolvují pouze ve čtveřici, protože Terrance Hobbs měl jakési problémy s pasem, ale asi nejen bůh ví, jak to ve skutečnosti je, heh. Kapela se za ovací přesunuje na pódium a Derekovi (také Decrepit Birth) basu nese Frank, protože ten je se zlomenou nohou o berlích a celé pódiové show si dává na kejsu v poloze Lubomíra Brabce :) Pičo! A a a aaaleee, cooo??? První bomba hned má Thrones of Blood?!! Nééé! Takhle mě zničit hned ve startu! Nikdo mi neříkejte, že hudební žánr –v případě Suffocation zařazeno jako ‘death metal sám‘ (že?, pane saint rape)- death metal není zvířecí muzika! Nechápu, již to mám za sebou, ale to, co ve mně takováto vystoupení (především tato banda!) probouzí, se nedá nazvat jinak než zvíře. Ano, můj pan Hyde je ihned vzhůru a nekompromisně mě po celou dobu ovládá! Jediné, co se dá dělat, je nechat se vést a moshovat as fuck! Loni v Abáči to totálně odnesly kalhoty a čapka, tentokrát jsem čapku sice našel (čtyřikrát! :-)), ale tu bolest v zádech vám dnes nikomu nepřeji :) Mám pár otázek. Guy Marchais /px2 by Krypl & dole/ stál s kytarou na pódiu sám, takže Suffo hrálo jen v triu s vokillem? Jo? Fuck do piče sóla a harmónyje, ale to byla stěna!!! On stál vpravo? Ať stojím vpravo, vlevo, vzadu nebo vepředu, tu kytaru mám furt tak konkrétní, že mám pocit, že s ním stojím sám na zkušebně a přehrává mi s playbackem! Souls to Deny je nejslabší deska Suffo? Živě určitě ne! To se ale potvrdilo již loni! A otázka poslední, on se nedá v Matrixu udělat zvuk? Cože? Kdo to jako řekl? Ukažte mi ho a já ho rozpářu jak prase, protože zvuk byl tak extrémně čistý, mohutný, brutální a čistý – prostě excelentní!!!, že i nová deska se teď někde v rohu obchodů klepe strachy! Boyer byl nádherně slyšet, Smith hraje jako ďábel sám a Mullen je jednoduše d o b y t e k a pan frontman!!! Co se hrálo? Fííí!!! Z novinky ani pyču! Po úvodní Thrones se hraje Effigy of the Forgotten, pak Breeding the Spawn, nato ze Souls to Deny a pak šlehy jako Katatonia nebo třeba Torn Into Enthrallment opět z Pierced a další a další nádherný choroby. Prostě nádherně vyvážený set poskládaný z minulosti a zakladatelé slamming brutality uzavírají přídavkem, a to jedinou novinkou z dvoutisícšestkyAbomination Reborn. Však céda ještě nejsou a merchandise také, tak proč lidi zbytečně lákat, když Suffo tu v Evropě máme za chvíli zpět! Hurá, už se nemůžu dočkat!!!

Jiné názory


Přispěj do diskuze

zobrazit vše

jj, koukam, ze z tech parohacu nad jeho hlavou je videt jen kousek prstu :-)

crust: hehe, dokonaly!!! :))) jinak ta fotka 028 neni kolaz, delam mu tam parohace, ale neni to videt, jen ty xichty :)

ten bubenik mi nekoho pripomina....uz vim: predatora !!!! :-))

mám od gáby originál trsátko od Guye

hehe píčovina

pěkný fotky , už vim kdosetam válel po repráku

muehehe... fotky jsou ti k dispozici.. trosku jsem to zaktualizoval upravil co se dalo a pridal jedno video.
www.ali-en.ic.cz/web/images/Suffocation/

Ali: sem se dival na fotky a mozna bych moh nakou pouzit a vyhlasit soutez "poznej nejvic tvari" :-) a aspirant na nejzlejsi pozu je Cannibal :-))

aktuálně

diskuze