SALOMENA – madebythefire, Dive, Kombucha, Swabach

report

Posledního červencového dne se uskutečnila parádní akce, kterou zorganizovalo “Otevřené občanské sdružení pro podporu kultury“ SALOMENA. Toto sdružení má své kořeny ve Spáleném Poříčí a mimo hard-metalově-corových večírků pořádá (nejen) koncerty všemožných menšinových žánrů. Hudební produkce kapel madebythefire, Dive, Kombucha, Swabach se uskutečnila ve

report_116_px1

štítovském Hard Core Café (aneb řádná hospůdka s přilehlým sálem, který naleznete pouze a jen v těch nejzapadlejších vesničkách – s hard core kamny přímo u tanečního parketu), které bylo příjemným hostitelem a do jeho vnitřností si našlo cestu mnoho po hudbě lačnících lidiček. Jelikož mrchy múzy létají po všech čertech a ne, a ne políbit marast hlavinky :-), rozhodl se tuto “neutuchající“ situaci vyřešit Alanis (kytara mbtf) a sepsal několikero dlouhých vět o jednatřicátém večeru prvního prázdninového měsíce. Než-li se ponoříte do jeho vyprávění, dovolte mi pár slov o vystoupivších kapelách.
Jednoduše a stručně: Swabach – punk-core, moc mě nedostali a po dvou počátečních písničkách jsem jejich set oželel a raději se věnoval panu Pivku na čerstvém vzduchu. Nic víc, nic míň. madebythefire – jako vždy geniální, grrr, ratatata… instrumentální palba, s občasným zpěvem basáka Honzíka, ve stylu božských Meshuggah hraná s lehkostí a obrovským nasazením. To se musí slyšet, už aby byl nějaký ten po zvukové stránce kvalitnější záznam na jakémkoliv záznamovém médiu. Kombucha – emo-grind, tentokráte pouze jen s jedním zpěvákem - oči v sloup klopící yarrdesh - i takto oslabena zahrála přesvědčivě. Žel někdy byla pod podiem slyšet pouze a jen zvuková koule, kterou doprovázel animální ryk. Škoda. Strašně rád bych kapelu někdy slyšel s pořádným zvukem. Posluchači hc-grind hlomozů zbystřete, vyskytne-li se poblíž houba Kombucha, neváhejte, stojí za to. Dive - trip corová paráda na závěr. Živelný projev hudebníků, instrumentální zručnost, cit pro melodii a strukturu skladeb. Výbuchy emocí. Sakra, tahle kapela má co říci. Inu, a teď již zmiňovaný slohový elaborát pana Alanise (text je v původním znění s… ne, ne, bez titulků…). Pohodlně se usaďte … začínáme.

Termonukleární vyprávění skrze nachově hnědý oči Alanise uVon mbtf /viz px/ s psychadelickým nádechem…

report_116_px4

…snad nebudu za opilce či poblouzněného vymýšlivce, ale opravdu to takhle bylo...bylo nebylo...za sedmero horami a sedmero řekami (tam, jak žije třiapůltero siamských krkavců) rozkládá se na kopci, přesně mezi spáleným poříčím (nebrat doslova, jde o název obce) a blovicema, malebná vesnička štítov. zde se nachází malebná hospůdka s malebným sálečkem, toho času spravovaná místními požárníky a hasiči (podle toho, co zrovna podnikají). a právě hospůdka byla hlavním důvodem návštěvy tohoto pohádkového kraje. poslední červencovou sobotu léta páně nula4 zde totiž jisté spálenopoříčské sdružení salomena pořádalo kulturně-hudební přehlídku čtyř mladých a neklidných kapel z obce plzeň a z veleobce praha...ano, i z prahy sem zavítalo několik umělců a i se značným, ale očekávaným zpožděním se jako první pustila do práce s kulturní osvětou právě pražská kapela s hodně punkovými kořeny jménem schwabach. z jejich vystoupení stojí za vyzdvižení hlavně parádní punkově zahuhlaný sound, z kterého vyčníval punkově parádní - dámy prominou - nasraný zpěv. mezi přítomnými nejvíce pogoval nedávno zvolený nejmladší premiér v historii země, jistý standa grossů (nebo mu byl teda hodně podobný, hlavně podle ochranky a audiny se státní vlaječkou zaparkovanou před vchodem), který se po skončení jejich setu vytratil někam směrem na vysočinu.
potom tomu možná nebudete věřit (ať sním svůj klobouk s kyanidovou ampulí, jestli jsem vám lhal), ale nebe, po západu slunce téměř setmělé, najednou jakoby se rozjasnilo a přímo na pódium se z něj snesla anjelská trojice (do té doby si všichni mysleli, že jsou ze z plzně) madebythefire! dav v sále ztichl v němém úžasu, jen tu a tam se někdo uprdl či zaznělo nesmělé ´haleluja´!!! pak již tito hudebně nadaní anjelé rozezněli své zlatavě třpytivé fujaríny, a proč to nepřiznat, jejich nebesky psychotický chór zní všem účastníkům v uších nejspíš ještě teď. ach, ty podmanivě líbezné disharmonie, k tomu velice působivé mávání bělostnými křídly do (na svůj původ poněkud pekelných) rytmů arcianjela andrejeva. poté, co během své produkce vypili veškerou svěcenou dvanáctku, zamávali naposled svými křídly na pozdrav, udělali nad námi v sále pár vývrtek a s oslepujícím zablesknutím jakoby se vypařili. moc pěkný trik!

to už na pódium několik bedňáků doneslo pět desetilitrových sklenic od okurek (dále jen okurkáčů, přičemž se prý jeden zapomněl v hlavním městě) s nějakýma slizkýma medúzama uvnitř. ano, tušíte správně, byli to pražští kombuši. nejspíš vlivem teploty z osvětlovací techniky začali se tyto houby nechutně rozpínat a následně formovat, až se před námi ocitli téměř všichni ve velikosti dospělýho člověka, dokonce v podobných parametrech (maximálně dvě až tři ruce, nohy, uši, oko, nos, hlava apod.), hned se chopili připravených nástrojů a rozjeli nefalšovaný mazec. jeden z kombuchů nadchl kromě svého mistrného vokálu umným použitím pseudodydžerydů, k tomu mersbouovsky zanojzoval, zbytek kombuch masíroval svým rachotem ušní bubínky všem kolem hlava nehlava! opravdu maso! pak se asi ochladilo nebo co, kapela se začala pro změnu deformovat, nechutně rozplyzávat, a tak tak, že je jejich realizační tým stačil pochytat do připravených okurkáčů.
po této masáži se pod pódiem z nevinně vypadající kaluže začali vynořovat

report_116_px3

potápěči z dive. jen co všichni čtyři vylezli (filip samozřejmě v nepraktických ploutvích na schůdkách vedoucích na jeviště zakopl, zavrávoral a spadl zpátky do hlubiny, aby se za několik okamžiků vynořil s chaluhou na šnorchlu, což vzbudilo veliký ohlas), a vysvlékli se z mokrých a nepohodlných skafandrů, začali potvrzovat, že opravdu ví zmáčknout. svými řízně libými songy se jali léčit diváctvo přeživší kombušský ušní teror. jejich opravdu kvalitní vystoupení, které prý jinak předvádějí výlučně pod vodní hladinou, uzavřelo tento velice povedený štítovský věčírek. pak už se většina návštěvníků rozjela plna dojmů vstříc svým klidným domovům, jen někteří pokračovali v konzumaci alkoholu přímo na místě, aby debatovali o této podivuhodné podívané.
co říci závěrem? snad už jen příště nevypít hned na začátku tolik toho absinthu, nicméně se akce na mou duši fakt vydařila...

Na konec je třeba poděkovat pořádající SALOMENĚ, jmenovitě – J3, Karel, Lukáš a všem lidičkám kolem, všem dorazivším posluchačům, pařičům, kaličům a hlavně zúčastněným kapelám a panu Pivku. Bylo to ČUPR.

SALOMENA (http://www.salomena.org)
madebythefire (http://www.madebythefire.tk)
Dive (http://www.diveband.net)
Kombucha (http://www.kombucha.hujer.cz)
Fotky (http://salomena.kbdata.cz/gallery/view_album.php?set_albumName=album17)

Vložit komentář

watson - 13.08.04 15:05:16
no jasně, že je na fotkách, woe!!!
yarrdesh - 13.08.04 13:20:24
watson byl vzdycky tupy loser, se kterym se ctenar mohl castecne ztotoznit a k tomu byl ctenar jeste o krapinek chytrejsi nez on, takze nemusel byt tolik deprimovan z megablastra genia sherlocka. a tak se jako tupy watson ptam : neni treba na fotkach?
n. - 12.08.04 23:43:08
ok alane :) jsem zvedav na jeho patrani
alanis - 12.08.04 17:01:35
inu dobrá, nihi, tobě holt volat nebudu. stejně jsem chtěl nejdřív oslovit šerloka holmesa, ten na to jde od lesa...ale to až po čaji o páté...:)
n. - 12.08.04 16:14:21
mel bys povolat nekoho povolanejsiho a dat mu povoleni k prebrani vysetrovani do jeho (povolane) pravomoci :) hlavne mi ale nevolej pac ja nic nevim, ani nejsem povolny ... chtel jsem rict povolany ... :))
alanis - 12.08.04 13:46:38
:)) no, vzhledem k mym detektivnim schopnostem bych si troufl označit jako paní domácí jistou m. z p., ale nerad bych předbíhal konec vyšetřování :))
n. - 12.08.04 13:06:48
no naznacovat se snad muze ... pani domaci ... to je ti takova nazelenalozluta levna deva :) .... :)) P.S: uz se tesim na ten odstavec :)
Viteq - 12.08.04 11:43:14
. ... ajajaj ... :)))
alanis - 12.08.04 10:21:26
2n.: hele, padla tady otázka, kdo je to ta záhadná paní domácí, kurva! :) a tušim, že bys mohl vědět, co? smíte aspoň naznačovat? :)
n. - 12.08.04 08:44:27
hahaha :D
Viteq - 12.08.04 02:57:08
MURDER BY DEATH .... uuuuuuuuuuuuu aaaaaaaaaaaaaaaaaa PEKLO ... Time To DIE!!!!! .... asakra ..
n. - 11.08.04 16:27:33
uz se blizi pata :)
alanis - 11.08.04 15:45:07
2rip: no, ještě jsem s gerrym pořadí neprobíral, ale vzhledem k tomu, že to mají domů dál, tak asi budou hrát první :))) ...ne, budeme samozřejmě hodně moc rádi, když to všechno klapne, zatim je to snad na dobrý cestě :) 2viteq: no no no, už mě zase přivádíš do rozpaků...:)) jinak jsme teda požádali skotlentjárt, aby konečně vypatrál tu záhadnou paní domácí. zatím prej stopy směřujou k aťce janouškový, ale to se mi nechce moc věřit...více snad budeme vědět po čaji o páté...
Ripicka - 11.08.04 15:11:38
Alanis: sem z kuloáru zaslechl něco o tom že vám PROBOLESTNÍ budou robit pokapelu
Viteq - 11.08.04 15:00:06
. ... A T O J A K O J OOO:)
Viteq - 11.08.04 14:58:06
. ... .tak, tak, ja být rád, Alan být rád, my být radi ... :-) ... móc moc moč hezky to Alan sepsal :-)
alanis - 11.08.04 11:25:08
nicméně jsme s vítqem moc rádi, že vás report pobavil, ikdyž v něm neni o paní domácí ani řádka :/ příště jí určitě věnujeme minimálně celej odstavec :))
alanis - 11.08.04 11:22:51
:)))) byl jsem tady. paní domácí... ...teda fantomas!
da3 - 11.08.04 10:28:25
Ale ano, vážně jsem to já, Jana Smutná, ale hrnec i vařič mám tak hluboko, že je nevyrazíš ani tou nejvíc nejlepčí rukavicí vyrážečkou of da Dominaathorrr.
yarrdesh - 11.08.04 10:22:02
hmm. takze pani domaci neni ta otyla hostinska tamejsi zabudovane knajpy nebo ceho, ktera zaludne zmizela, kdyz jsem se chystal z ni vyrazit hrnec a varic, aby vznikla ryze?
da2 - 11.08.04 09:53:02
Hrome, má totožnost poodhalena! Budu muset morfovat zpět do podoby triceratopse... Ale vážně: to je snad nejlepčí report, co jsem kdy četlo (četla?) lepčí by se snad ani přečíst nedal! ...teda jako nikde jinde... ...žádnej... ...ehm... COŽE?!?!
alanis - 11.08.04 09:27:53
ha! kurva! teda paní domácí! :))
da2 - 11.08.04 08:25:21
nejsem to třeba já...? :))
alanis - 10.08.04 16:20:45
jo, to je pravda!!! kdo je kurva paní domácí!?!?!
hujer - 10.08.04 14:03:40
No jo, typ sem, typ tam.... ale kdo je kurva pani domaci??? a kdo je tamejny eN???? Peknej report, ten si urcite zaslouzi cestne misto na kombucha-nastence!!! Slava autorum, cest ucinkujicim!!
bizzaro :: direk-thor - 10.08.04 12:17:13
se nedivim 8oD
alanis - 10.08.04 10:33:59
2bizzi: zrovna tenhle víkend bude probíhat natáčení nové perly české kinematografie :) ale do posilovny už mě nikdo nedostane :))
bizzaro :: direk-thor - 10.08.04 10:29:53
čekám na Hrad z mouky 2 ;o)))) posilovna rulz ;)
alanis po2 - 10.08.04 10:10:22
jo, málem bych zapoměl! bizzi, no počkej!!!! :))
alanis delonis - 10.08.04 10:09:33
2n.: a kdo je paní domácí? :) 2rip: teda to aby naše líce polil ruměnec, není-liž pravda :)) jak bylo v božské přírodě? a následně na kulturní přehlídce v milevsku? věřim, že sis užil obojího :)
Viteq - 10.08.04 10:05:28
bizzi je vtipálků bůh ... :-))) ... uuuuuuuaaaaaaaaaaa, to bylo zákeřné, ale božské ... :-)))))
Ripicka - 10.08.04 09:56:13
jeden z nejvyvonejsich reportu pro cloveka kery zna a vi :) .. ostatnim to sice asi nic nerekne ale kdes - me se huba hotam tlemi jeste ted
n. - 10.08.04 09:31:40
no jasne slusi mu hotam moc :))) mozna teda vic nez hujerovi ale ne vic nez pani domaci :) a za tim si stojim :)
lesan koloušek - 10.08.04 08:55:27
móc povedená akce, to nemohu říct :) náhodou to yarrdeshovi seklo, i s očima v sloupu ;))
yarrdesh - 10.08.04 07:14:12
obluda...priJeZD modni policie je ocekavan kazdou chvili. sbalil jsem si kartacek na zuby, pastu, nahradni trenky a premyslim, jestli budu ve vezeni mucen . mozna bych si mel poridit 'tak dlouhej šatnik, že když je u sak 3 odpoledne, u košil je 7 ráno,' ale kraska vecera byl mr.agrometaal a mr.motocyklista ;) hujerovo samci charisma je proslule. predevsim po oslave narozenin jisteho ostravskeho bukkake gurua den pred touto velkolepou kulturne-osvetovou terror-akci. a pani domaci, to je radost pohledet ;) kazdopadne jestli jsou mbtf andele , tak to v raji bude ... no... to bude skvele, jen se obavam, ze pan bů dostane epilepticky zachvat ;) jo fer report na malomoc aka nejvic akci freri ... skoda ze ten zeleznicar standa grossu potom odjel pogovat za policejnimi korytnackami na cztkk. hlavu do kopaku by zaslooozil ..
n. - 10.08.04 02:39:06
no vidish a me pripada jak obluda, zato hujer to je typ :))) nedejboze pani domaci :)))
::] bizzaro >> direk-thor - 10.08.04 00:44:39
na nekterych fotkach to yarrrrrrrdovi slusi moc ;)

Zkus tohle