Články

přeposlat článek tisknout

Remorse, Face Tomorrow, Burn Hollywood Burn, Broken Promises

  • kdy: 5.7.2001
  • kde: Olomouc, Depo

Tenhle koncert nás zlákal v předvečer slavného Obscene festivalu. Pravda, Olomouc není zrovna při cestě, ale proč si nezajet? Obzvlášť když žádnou kapelu neznáte a nevíte ani co máte očekávat.
Do Olomouce se dostáváme ve velké pohodě. Po drobné klauniádě v úschovně zavazadel a krátkém hledání, se konečně dostáváme do klubu. Hudba má právě začínat, je 20.00. Docela nás překvapily skromné rozměry a nezvyklé vzezření klubu. Celé vystoupení se odehrává na malém plácku vedle dlouhého baru. Lidí pomalu přibývá, účast bych odhadl na takových 100-120 kousků. Ale možná nadsazuju…
Ve 22.00 se nástrojů chopili umělci z Remorse z Holandska. Hráli takový pomalejší, celkem melodický metalický HC. Jejich nasazení oceňují lidi dobrým moshem, ale přece jen místnost je dost malá, takže žádné extrémy se nekonají. Své si ovšem zakusí jak výzdoba klubu – špejle s poretanem, tak topenářské trubky visící u stropu, po kterých se sem tam někdo projde. Ale zpátky k muzice. Na mě osobně to bylo trochu pomalé, ale jinak můžu Remorse v podstatě doporučit. Aladarovi učarovalo zejména heavymetalové intro. Šlapalo to dobře…
Druzí nastupují Face Tomorrow, emo, rovněž z Holandska. Tento styl mi skutečně k srdéčku nepřirostl, takže pro jistotu po prvním válu opouštím sál. Hodně melodická věc, lidem se poměrně líbí. Dokonce jsem potom na Obscene zaslechl, že hráli nejlíp. Bubeník byl v každém případě prvotřídní! Po krátké procházce městem zjišťujeme, že pokud chceme jíst bez masa, můžem si akorát tak kálet navzájem do tlamy. Nakonec problém přece jen řeší žampionová pizza. Hnusná, drahá.
Nechci vypadat jako remcal a v žádném případě nikomu nic vyčítat, protože nakonec zážitek to byl příjemný a dík všem kdo ho připravili. Ale nečekal bych, že třetí skupina přijde na řadu v 0.30. Byli to Burn Hollywood Burn původem z Francie. Jejich muzika byla hodně psycho, extrémě střídali tempa, bylo to fakt šílené! Hodně rychlé sxe lidi dost baví, Aladar se někde toulá po venku, já nadšeně čučím. Šílené klepačky střídají pomalé rytmy, propaganda mezi písničkami je samozřejmost. Vystoupení má skvělou atmosféru, patří k nejlepším co jsem v poslední době viděl. Je to hodně živé, nadupané energií. Zpěvák to má v hlavě srovnané a jeho kecy mezi vály mají hlavu i patu. Ječí opravdu šíleně a sem tam se za pomoci diváků projde po stropě. Jeho závěrečnému projevu spousta lidí freneticky aplauduje. Výtečné!
Poslední nastupují k nástrojům Broken Promises z Belgie. Jejich muzika měla celkem říz, jenže bohužel dlouhatánské pomalé sekvence vždycky rozehnaly každý náznak pařby, který rychlé smršti vyvolaly. Metalický zvuk mi taky moc nesedí, zato zpěvák je výtečný chlapík. Jeho hlava – styl květák se míhá vzduchem. Bohužel dlouhé pasaáže, kdy jen kvičí kytara mě zrovna neberou, takže závěr koncertu se spíš jen tak nudím.
Konec celé monstr show přichází někdy kolem 2.00 ráno. Před námi je pět hodin čekání na našeho redakčního kolegu Trika a poté šupec do Trutnova. Mohu doporučit Olomoucké nábřeží, kde se dá poměrně klidně odpočinout. Policia se tentokrát krotila, takže jsme si mohli za její asistence i dáchnout na lavečce v parku. Po druhé klauniádě končí naše inženýrská odysea v úschovně zavazedel a v sedm hodin konečně doráží Triko. Tím končí tato část dvojreportu. Pokračování viz. Obscene Extreme 2001.

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze