Prosincové koncerty 2019

Prosincové koncerty 2019

I před Vánocemi se najde několik koncertů. A pište si, že Cult of Luna, Beneath the Massacre a Spectral Voice nevynecháme!

V průběhu roku 2017 jsme začali vydávat články zaměřené na koncerty měsíce. Jaký je jejich účel? Samozřejmě informovat o koncertech a festivalech. Na rozdíl od Alba měsíce se však nezabýváme akcemi, které jsme již absolvovali, ale píšeme o těch, které nás následující měsíc čekají, a proč se na ně těšíme.

Níže můžete najít několik dle kalendáře seřazených tipů, které mají Marasťáci v hledáčku.

Pokud by někdo z pravidelných návštěvníků Marastu chtěl přispět svými tipy do budoucích článků, stačí se ozvat do komentářů.

neděle 1. prosince

GHOST + ALL THEM WITCHES + TRIBULATION (O2 Universum, Praha) – FB event

mIZZY: Ghost u nás letos už hráli s Metallicou, ale tohle bude první klubový koncert v ČR, navíc v poměrně novém prostoru. K tomu docela slušný support v podobě All Them Witches a Tribulation. Jen teda ta cena.

CONTEMPULS: TRIO CATCH + POING (DOX, Praha) – FB event

JSt: Současná klasika. Poing představí mj. věci od Maji Ratjke.

AddSatan: Listopadová část festivalu příjemně překvapila, od té prosincové čekám ještě trochu víc. Hrát se totiž budou mj. skladby od Maji S. K. Ratkje (pro metalisty – mj. vokál v Trinacria) a světová premiéra nového kusu od Benta Sørensena. Kompozice provede norské trio POING (Rolf-Erik Nystrøm – saxofon, Håkon Thelin – kontrabas a Frode Haltli – akordeon – mj. spolupracoval s Arve Henriksenem). V první části večera zahraje Trio Catch (mj. novou skladbu Jakuba Rataje).

JULIANA VENTER + ROLF-ERIK NYSTRÖM (Hól, Praha) – FB event

JSt: Z Doxu je to do Hólu asi deset minut, takže pokračujeme rovnou saxonistou Poingu a jeho manželkou, která dělá famózní vokální experimenty.

AddSatan: Po skončení Contempulsu si bude možné dát ještě zákusek v nedalekém Hólu od 23:00. Vokalistka Juliana Venter zvládá ledacos, letos v červnu v Punctu mj. poměrně slušné imitace Diamandy Galás, nebo Sidsel Endresen, ale asi to tentokrát bude přece jen klidnější (?).

SHYGIRL + GLORIA + JEMAH + ZEY  (Palác Akropolis, Praha) – FB event

JSt: Enormně špatné datum, enormně kvalitní rap. Uklidňuje mě jen to, že poslední vydaný song je od ní výrazně nejslabší.

pátek 6. prosince

CULT OF LUNA + BRUTUS + A.A.WILLIAMS (Arena Wien, Vídeň, Rakousko) – FB event

mIZZY: Vzhledem k tomu, že o den později, kdy hrají Cult of Luna v Praze, budu v Rakousku na black metalech, dám si koncert ve Vídni. Tak trochu doufám, že mě to v klubu bude bavit mnohem více než letos na Brutalu. Navíc Arena ve Vídni je prý skvělý prostor, tak to snad klapne i zvukově atd. Kdyby se někomu z Moravy nebo ze Slovensko nechtělo drbat do Prahy, tak na Vídeňský koncert, na rozdíl od několika dalších zastávek, stále lístky jsou. Jo a Brutus jsou naživo taky fajn rokec.

sobota 7. prosince

CULT OF LUNA + BRUTUS + A.A.WILLIAMS (Palác Akropolis, Praha) – FB event

brutusáček: Po famózním vystoupení na letošním Brutalu se Švédi představí v klubu, pokud se bude hrát zase z novinky a z Vertikalu, bude to stát za to.

mIZZY: Jasně, nebýt v zahraničí, tak jdu sem taky, a to ten samej den jsou i Current 93 ve Vroclavi. Člověk aby se roztrhal.

Doporučuje také DR.

CELEBRARE NOCTEM FEST VI (Alter Schlachthof, Wels, Rakousko) – FB event

mIZZY: Už tradičně nejdůležitější prosincová akce. Tentokrát s hodně super kapelami. Základ tvoří turné Dødheimsgard, Bölzer, Blaze of Perdition a Matterhorn, které jak na sviňu v České republice nemá zastávku. K tomu ale Rakušáci pozvali vražedné kombo Ritual Death, Black Witchery a Blasphemy. A aby toho nebylo málo, tak i italský kult Mortuary Drape a rakouské Hagzissa. Vzhledem k tomu, že je letošní ročník vyprodaný, tak doufám, že se tam najde aspoň pár rozumných fanoušků, s kterými půjde pořádně zapařit.

BURIAL IN SAND (Divadlo Pod čarou, Písek) – FB event

mIZZY: A kdyby měl někdo zájem, tak další super akce se koná i v Písku, kde zahraje německá Occvlta spolu se slovenskými Malokarpatan, Goatcraft a Pražáky The Tower a Sněť.

SILVER ROCKET BLITZKRIEG FESTIVAL (007 Strahov, Praha) – FB event

brutusáček: Tradiční prosincový benefit Silver Rocket pro Sedmičku. Krom dárků, welcome drinku a afteparty tentokrát zabuří plejáda z Fondu ohrožených muzikantů, čili: OTK, Lyssa, Prohra Praha, Unkilled Worker, Nesbitt´s Inequality, Aran Satan.

neděle 8. prosince

WAQWAQ KINGDOM + ORIENT (Underdogs, Praha) – FB event

JSt: Japonsko + Jamajka = hodně divný, hodně specifický a hodně zábavný koktejl. Projekt Kiki Hitomi z King Midas Sound, která také nahrála famózní track Catch a Fire s 9.12.The Bugem, a DJe Scotch Egga ze Seefeel.

úterý 10. prosince

ORCHESTR BERG - Ø|ÖRESUND (Anežský klášter, Praha) – FB event

AddSatan: Poslední letošní BERG ve znamení Skandinávie. České premiéry skladeb od Benta Sørensena, Jespera Nordina a tuzemáka Iana Mikysky.

středa 11. prosince

PRIMAL + VIBRATHÖRR + MINDRAPE + BEAST WITHIN THE SOUND (Modrá Vopice, Praha) – FB event

LooMis: 08/12 tomu bude 15 let od tragického Dimebagova skonu a věřím, že tohle bude parádní akce. BWTS - kapela, kterou minu v 9 z 10 koncertů, tak tentokrát středa doufám vyjde!

pátek 13. prosince

NOISE ZONE XVIII (Punctum, Praha) – FB event

mIZZY: Hluky v Punctu za dobrovolný vstup.

sobota 14. prosince

MUNICIPAL WASTE + TOXIC HOLOCAUST + ENFORCER + SKELETAL REMAINS (Nová Chmelnice, Praha) – FB event

brutusáček: Džízkovej cirkus chvíli před ježíškem, no jéje, ale rychle kupovat lupení, bo už 85 % ohnutých kšiltů zakoupilo.

úterý 17. prosince

ARCHSPIRE + BENEATH THE MASSACRE + VULVODYNIA + INFERI (Nová Chmelnice, Praha) – FB event

brutusáček: Pidlikačky do řízků a salátů se taky stihnou. Nasekaní Archspire jsou v kurzu, ale hlavně po nějakých 9-10 letech Beneath the Massacre!!!!!!!

LooMis: Archspire se nezastaví - vloni vystoupili 03/12 v Brně před Revocation, v únoru téhož roku s Despised Icon. Tam s nimi vystoupili rovněž Vulvodynia, takže rovněž nic nového. Nicméně sestavu velmi pěkně pepří navrátilci z javorového listu Beneath the Massacre. Ne zbytečně se turné zve Tech Trek. A marně nezní ani Inferi!

bizzaro: Archspire přijedou přehrát celou Relentless Mutation a s nimi se vrací Beneath the Massacre, jo! Pičodyniu ňák přežuiju, ale od Inferi se taky nechám naklepat.

Doporučuje také DR.

čtvrtek 19. prosince

KIKIRIKI + INSTINCT PRIMAL + ANGEL EPILEPSIA + UGFC (Underdogs, Praha) – FB event

mIZZY: Ženský noise a k tomu lokální doprovod. Po tom, co předvedl Erik s Angel Epilepsia před Burial Hex, lze minimálně jeho set doporučit.

TITANIC + LIMETALL + HYDRARGYRUM + ALEŠ BRICHTA (Kulturní Dům Barikádníků, Praha) – FB event

LooMis: Jako cože, hevač, fakt? Fakt! Bude tady Titanic - s Marthusem samozřejmě a je to KURVA speed. Na Hydrargyrum jsem jel do Ústí před 3 lety, když se dali opět dohromady, Davida Vaňka ještě pamatuju z doby "cerhovské", Haasovci jsou našlapaní, takže věřím, že po instrumentální stránce bude i Brichta v pořádku. A už kdysi se říkalo, že dvě lžičky Vitacitu vydají za šťávu z celého Citronu... dnes je to stejné s Limetallem. Prostě krásné heavy Vánoce!

pátek 20. prosince

SPECTRAL VOICE + SNĚŤ (Underdogs, Praha) – FB event

mIZZY: Lze si vůbec na závěr roku před vánocemi přát něco lepšího? Loni na Sedmičce předvedli Spectral Voice parádní doom death a spolu s Grave Upheaval a Wrathprayer pro mě byli mezi TOP3 smrtícími koncerty roku. K tomu nejlepší možný český support, takže není co řešit.

brutusáček: Konec adventu se zakončí stylově funerálem ve sklepech smíchovských.

Doporučuje také DR.

aktuálně

diskuze