Články

přeposlat článek tisknout

POLABSKÁ SKLIZEŇ 2002 - T.H.C., N.V.Ú, Wohnout, Jiří Schmitzer, Točkolotoč, Zaady

  • kdy: 18.10.2002
  • kde: Nymburk, Dělnický dům

Rok se s rokem sešel a v Nymburce se opět konal hudební festival zvaný "Polabská sklizeň". Již počtvrté se sešli fanoušci "free" hudby, aby si mohli pod vlivem alkoholu a drog "pořádně užít". Tím nechci někoho obviňovat, že tam šel za chlastem a fetem. Samozřejmě šlo hlavně o tu hudbu a proč si tedy při této příležitosti neužít i něco navíc.
Co se týče počtu diváků, sešlo se tu o pár lidí více než loni. Tehdá jich bylo 985 a teď sem to tipoval tak na 989. Myslím, že nemusím jmenovat, protože každý, kdo tam byl, to ví..
Na samotnou akci jsme dorazili někdy po osmé hodině večerní. Zábava již byla v plném proudu. K8 vesele rotoval na parketu a poznal mě už na třetí pokus. Naše skupinka se zapojila celkem bez potíží. Je pravda, že některým účastníkům tento styl hudby zcela nebyl po chuti, ale nakonec je fakt, že jim nezbylo nic jiného, než to tam vydržet, protože by se nedostali na chatu.
Vše začínala kapela s názvem Wohnout. Jejich hudba byla celkem chytlavá, zvláště po požití nějakého toho piva. Poté zde vystoupil Jiří Schmitzer. Musím ale říci, že podle mého úsudku neměl takový úspěch jako kapela před ním. Asi to bylo tím, že mu prdla struna. Cikánští baroni Točkolotoč byli jasně nejlepší kapelou večera - super cigánské piesničky, propracované a strhující... Pak už přesně nevím pořadí kapel, ale mám pocit, že tam hráli THC, N.V.Ú. a ještě několik dalších. Každý z nich předvedl slušný výkon, který přítomné účastníky-posluchače jistě uspokojil. Navíc po pár pivech a jointech je dost lidí spokojeno už jenom s tím, že se nepozvrací.
Pozdě večer, když jsme již byli všichni unaveni, odebrali jsme se nocovat na onu chatu, kde jsme si zatopili, [Ellnath jr. si neustále vychvaloval jaké je tam příjemné teplo (aby ne, když jsem tam byl já) a skoro se mu odtamtud nechtělo] došli jsme si na záchod a uložili se k nedlouhému spánku, neboť kolem jedenácté hodiny dopolední jsme se sbalili a vyrazili přímo do hlavního města a především domů.
Myslím, že akce se vydařila. Sešli se celkem fajn lidi, popilo se, zábava byla a mám pocit, že vše proběhlo k všeobecné spokojenosti.. a za rok můžeme jet znova.

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze