Články

přeposlat článek tisknout
OPITZ, HARMONY BAY, DUOBETIC HOMUNKULUS

OPITZ, HARMONY BAY, DUOBETIC HOMUNKULUS

  • kdy: 7.2.2008
  • kde: Praha, Kain

Na čtvrteční globálně oteplený večer jsme měli v Kainu nachystanou hudební večeři o třech chodech. Tak proč nezajít. V rámci Metal Soustruh Párty II. přijeli hudební nadšence nakrmit Duobetic Homunkulus, Harmony Bay a Opitz.
Jako první se chopili nástrojů Duobetic Homunkulus. Duo to jest poznamenané účastí v poslední části existence !T.O.O.H!

report_432_px2

zpečetěné výborným albem Řád a trest. Hudebně spřízněné, tedy deathmetalový spodek s technickými výpady, ale i skluzy do nadsázky na hraně nevkusu, dechovky a plytkého popu. Zvukově hezky sladěné s automatickým bubeníkem, samply i doprovodnou linkou. Aby se pódium přeci jen více zaplnilo, pány v modrákách doplnili ještě papundekloví kolegové s bicími a kytarou. Ačkoliv jsem se neubránil srovnání s kapelou výše uvedenou a myslím si, že vyváženosti hudební i obsahové složky !T.O.O.H! Duobetic Homunkulus zatím nedosahují, nicméně vystoupení to bylo povedené a zábavné. Prvek nadsázky a hudebního volnomyšlenkářství známý spíše z grindcoru je na našich pódiích totiž v deathovém podání častý asi jako kvítek šafránu. Když ho doplníte kvalitními technicky vybavenými hráči, je na co koukat. Dobrý otvírák.
Po krátké pauze už si svou hrazdičku dolaďoval Gravy a bylo jasné, že se

report_432_px3

přeneseme na vlny ústavu Harmony Bay. Už to zase je nějaký pátek, co jsem uskupení (kupodivu také duo :) viděl naposledy. Stačí pár okamžiků na to, aby Vás Bob s kytarou a Gravy za bicíma (oba „zpěv“) přesvědčili o svých nadprůměrných kvalitách. To, že hudba samotná nejde v českých luzích a hájích porovnávat, na to se dá zvyknout. Ale na techniku, kterou se můžete kochat kdykoliv blázny z Harmony Bay vypustí, si vybudujete (ne)normální závislost! Kompozice jsou chytře vystavěné tak, aby nástroje vynikly, přitom nejde o pražádnou „ubohou“ prog onanii. Po starším CD Jestli to strávíš.. se konečně pracuje na novém zvukovém nosiči. Kdo na kapelu chodí naživo, nové skladby již vesměs může znát. Pro mě osobně jedno z top českých očekávání. V Kainu se opět perlilo, zvuk byl super, jen absentující bonga mi v koutku duše zaplnily malý kousek minismutkem. Co napsat? Snad.. WOW!
Večerní zavíračku si na triko vzali harcovníci z Contrastic obrození ve skoro původním osazení v Opitz. Vyjma nového

report_432_px4

bicmena - Puti (zpěv), Ubina (kytara) a Poli (basa). Po přemýšlivé hudbě trošku odlehčili mozkovým závitům a spustili grindovou nálož pořádně od podlahy. Skladby oproti Contrasticu neexperimentují, Opitz je moderně zahraný klasický gridcore. Opitze :-) valili hodně důrazně, bohužel je opustil pan zvuk. Ono, když to s výbušninou přeženete, nemůžete explozi kontrolovat. Basy zavládly. Byla to škoda, protože Opitz jsou na pódiích jedno z těch našich grind nej! I tak se bojovalo statečně a dostali jsme naloženo, co se do nás vešlo.
Opitze doopičili, fanoušci dofanili, feláci dofelili a nastal čas odchodu a bilancování. Stylově to byla akce opět široká, určitě nemohla nudit monotónností. Snad každý si našel nějakou svou špetku pro potěchu ucha. A tak to má být!
---- --- -- - -- --- ----
bandzone.cz/duobetichomunkulus
www.harmony-bay.com
bandzone.cz/opitz
www.kain.cz

report_432_px1

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze