Novinky ze světa filmu (8. týden)

Článek

Americký remake filmu, který přinesl na plátno parkour, jeden z románů Dana Simmonse jako seriál a Christian Bale ve filmu o (ne)zdolání Everestu, to jsou některé filmové novinky tohoto týdne. Jo a druhé Babovřesky.

Okrsek 13V mnoha filmech už jsme se s parkourem setkali. Ale kdo z nás viděl francouzský snímek Okrsek 13, ve kterém jej režisér David Belle (jeho spoluautor) podle scénáře Luca Bessona představil? Nicméně Luc Besson nám dá znovu příležitost v anglicky mluveném remaku pod názvem Brick Houses, ve kterém si Paul Walker zahraje detektiva, který musí vystopovat ukradenou atomovou bombu v ghettu s pomocí šikovného místního obyvatele (sám David Belle). Scénář napíše Besson s parťákem z TakenMarkem Kamenem, režírovat bude Camille Delamarre (střih Taken 2 či Útěku z MS-1).
 
Stanice AMC natočí televizní seriál na motivy románu Dana Simmonse Terror z roku 2007. Román je fikcí vycházející ze skutečného příběhu ztracené expedice Sira Johna Franklina. Ta se na dvou lodích Erebus a Terror vydala projet kompletně Severozápadní cestu, obě lodě však uvízly v ledu a posádky je opustily. Při snaze dostat se na vzdálené polární stanice zemřeli jejich členové na všechno možné, údajně docházelo i ke kanibalismu. Dan Simmons posádkám přidává ještě jednu potíž v podobě netvora jménem Tuunbaq. Seriál bude spoluprodukovat sám autor či Ridley Scott.
 
Režisér David O. Russell má své herce rád. S hvězdami svých posledních dvou filmů The Fighter a Terapie láskou chystá zatím nepojmenovaný projekt o operaci Abscam, dříve nazvaný American Bullsh*t. Abscam byla operace FBI prováděná v sedmdesátých letech s cílem vystopování kradeného majetku, nakonec však přerostla ve vyšetřování korupce mezi vysoce postavenými politiky. Výsledkem bylo zatčení několik členů kongresu a senátu. Ve filmu uvidíme Bradleyho Coopera, Jennifer Lawrence, Amy Adams i Christiana Balea.
 
Christian BaleChristian Bale by si měl zahrát také ve snímku islandského režiséra Baltasara Kormakura (Severní blata, Kontraband) Everest. Půjde o příběh katastrofické výpravy na nejvyšší horu světa v roce 1996, kdy byly tři různé expedice zastiženy náhlou bouří, v níž zahynulo osm horolezců. Scénář vychází z několika knih a z výpovědí svědků. Další projekt o Everestu natáčí Doug Liman, který se však zaměřuje na výstup George Malloryho ve dvacátých letech a hraje v něm Tom Hardy.
 
Na NBC začíná 4. dubna seriál Hannibal. První pohled na Hugh Dancyho jako detektiva Grahama a Madse Mikkelsena jako doktora Lectera nabízí první trailer.
 
Dvě holandské filmové společnosti plánují natočit životopisný film o herečce Sylvii Kristel s názvem Sylvia Kristel: Object of Desire. Sylvia Kristel byla představitelkou slavné Emmanuelle, kterou si poprvé zahrála v 22 letech v roce 1974. A pak v mnoha dalších pokračováních filmové série. Její role byla symbolem sexuální revoluce 70. let, herečka se však těžko srovnávala se slávou (i na drogy došlo) i s nemožností dostat serióznější (neerotické) role. Na filmu bude spolupracovat i její syn. Film by měl vyjít v roce 2015.
 
Zdeněk Troška - BabovřeskyTroškova tragédie Babovřesky dosahují v českých kinech slušných zisků, diváky hodnocení okolo max. 20 % neodradila. Komedie vznikla z námětu fanouška Troškovy trilogie Slunce, seno ..., který dostal příležitost, když po Troškovi producenti chtěli něco rychlého a levného. Je to levné a lidi na to chodí, závěr je jediný – bude dvojka! Se scénáristou Markem Kališem ji napsali přes Vánoce, přidají jednu malebnou vesničku navíc, v květnu se začne natáčet a hurá všichni za rok v únoru na premiéru!
 
Režisér Denis Villeneuve (na Oscara nominované Požáry) dává dohromady silný tým pro svůj další projekt Prisoners. V příběhu otce, jehož dcera je unesena a jediný podezřelý je pro nedostatek důkazů místním detektivem propuštěn, zkoumá hranice, kde se ze zoufalého rodiče stává při hledání vlastního dítěte zločinec. Otce si zahraje Hugh Jackman, podezřelého únosce Paul Dano a vyšetřujícího detektiva Jake Gyllenhaal. Velká jména má režisér i za kamerou, tu bude držet Roger Deakins (několik nominací na Oscara, momentálně za Skyfall) a ve střižně usedne Joel Cox (Nesmiřitelní). Výsledek bychom měli spatřit v září.

Vložit komentář

Baara - 27.02.13 20:05:45
Lanovi a plachtovi,to me po*** :-)
lemmy - 26.02.13 22:44:12
Hehe, na Terror se taky těšim, aby mi to dalo atmosféru jako knížka, potřeboval bych tak 42 dílů, ze kterých by se asi 22 zabývalo názvoslovím lanoví a plachtoví. ...a co máte proti babovřeskům? taky bych se podíval
DW - 24.02.13 16:22:28
doufám, že Skandinávie to má jinak.
shogun - 24.02.13 16:01:43
podle mého je bulvár nejvíc čtený ve všech vyspělých zemích btw.
Crust - 23.02.13 17:43:00
v čem vězí navštěvnost Babovřesk....vysvětlí mi to někdo? :)
co bys čekal od národa, kterej si zvolil Zemana a kde nejčtenější noviny jsou Blesk
shogun - 23.02.13 17:02:10
v čem? v lidech. the following doporučuji, funguje to :)
brutusáček - 23.02.13 14:31:25
v čem vězí navštěvnost Babovřesk....vysvětlí mi to někdo? :) možna se to v nějakých výhledech už objevilo ale dostal jsem tip na tohle http://www.csfd.cz/film/320330-following-the/ úvodní fotečku samozřejmě chválím ehm
bros - 23.02.13 12:44:22
Tak na Terror se hodně těším, tu knížku jsem dostal na Vánoce. V souvislosti s tématem doporučuju tenhle film, kterej z knížky částečně vychází. A trošku mi to připomnělo The Thing. http://www.csfd.cz/film/215349-namgeuk-ilgi/ A v souvislosti s další vlnou filmů o horolezcích se prej mluví i o životopisným filmu o Messnerovi, především o linii se smrtí bratra

Zkus tohle