Novinky ze světa filmu (6.týden)

Článek

Dnešní filmovky informují o novém projektu, kde bude účinkovat Naomi Watts, o novém seriála Stevena Spielberga, který má nebývalý rozpočet, dozvíte se, že Sylvester Stallone nezahálí, smlsnou si i milovníci napětí a strašidelných domů, ale také vzpomínají na Pavla Vondrušku.

Naomi WattsWerner Herzog bude pravděpodobně točit dobový životopis Queen of the Desert. Bude inspirován životem Gertrude Bell, britské spisovatelky, cestovatelky, archeoložky a britské attaché na počátku 20. století. Hrála důležitou roli při založení moderního Iráku a Jordánska a pomáhala na trůn jejich prvním panovníkům. Werner Herzog je naštěstí při zemi a nehodlá experimentovat s 3D, bude mu stačit Naomi Watts. A nám již druhý týden za sebou také.

Další seriál chystá Steven SpielbergTerra Nova bude příběhem malé skupiny lidí, kteří uniknou do minulosti vzdálené 85 milionů let a usídlí se v hrůzu nahánějící krajině. Dobrodruhové samozřejmě brzy zjistí, že jejich nový domov je sice zdravý, čistý, ale že (Spielbergovi oblíbení) dinosauři nejsou zdaleka nejnebezpečnějšími tamními tvory. Premiérová řada odstartuje v květnu pilotem a v září se rozjede na plno. A vzhledem k čtyřmilionovému rozpočtu na jednu (!) epizodu to asi bude trikový nářez. První trailer můžete shlédnout zde.

Miranda OttoPro milovníky napětí a strašidelných domů tu máme zase pilot plánovaného seriálu stanice Fox Locke & Key. Jedná se o příběh rodiny, která se po vraždě otce odstěhuje na rodinný pozemek v malém městě v Massachusetts. Děti brzy objeví, že mnoho prostorů na pozemku je přístupné jen pomocí zvláštních klíčů a že nový domov, jak už to tak bývá, je plný ne zrovna pozitivní energie. A protože nejstarší syn skrývá tajemství týkající se otcovy vraždy, do městečka se vydá i sám vrah. Matku dětí si zahraje Australanka Miranda Otto (Pán prstenů), nejstaršího syna, unikajícího před vinou a tíživou atmosférou k hudbě, herec a zpěvák Jesse McCartney.

Pavel VondruškaJára Cimrman se tam kdesi sám nudil a zjevně ani s Ladislavem Smoljakem se necítí dostatečně ve středu pozornosti. Zavolal si k sobě dalšího ze svých věrných cimrmanologů, Pavla Vondrušku. Vondruška byl původně dirigentem, od roku 1977 dirigoval činoherní orchestr Národního divadla, kde byl také obsazován do menších rolí. Působení v Divadle Járy Cimrmana mu vyneslo i několik filmových a televizních rolí, většinou po boku kolegů (Marečku, podejte mi pero!, Rozpuštěný a vypuštěný atd.). Jako znalec cizích jazyků občas prováděl turisty Národním a Stavovským divadlem a právě při jedné z takových prohlídek utrpěl při pádu z výšky zranění, kvůli kterým byl od konce roku udržován v umělém spánku. Při krátkém probuzení promluvil se Zdeňkem Svěrákem a pak ve věku 85 let odešel přednášet do Českého nebe.

Sylvester Stallone nezahálí. Než se pustí do svých druhých Expendables, zahraje si nájemného vraha v akčním snímku Headshot. Jeho hrdina uzavře neobvyklé spojenectví Lucy Lius mladým detektivem newyorské policie, aby vyřešili dvojnásobnou vraždu. Vyšetřování je vede ze zapadlých uliček New Orleans do jednacích místností Washingtonu D.C. a cestou budou padat rány. Scénář napsal Alessandro Camon (The Messenger), režírovat bude Wayne Kramer (Zběsilý útěk).

Eli Roth (Hostel) a raper RZA (3 dny ke svobodě) napsali scénář ke kung-fu filmu z období feudální Číny? Sám RZA ho bude pod názvem The Man with the Iron Fists režírovat a bude mu v něm hrát Lucy Liu, Russel Crow, Pam Grier a několik profesionálních bojovníků? Ano, (opět) RZA si zahraje (černého?) kováře, který zásobuje zbraněmi vesnici, která je nucena se bránit proti nájezdům nepřátel. To ale zní šíleně.

Vložit komentář

Baara - 11.02.11 09:57:04
Zatím se v tom nemůžu vyznat, trochu zmatený...
bruth - 09.02.11 15:25:04
baara: jj..brutík bude u pana "primáře" :-) ..... ...jj to znam, unas bylo něco podobného..... brutík si dal až ted Predátory a je spokojenej..brody sympaťák ...btw co říká baara na novej csfd design?
Baara - 09.02.11 14:38:29
A už je to jistý, že Brutík bude součástí GE Family? :-) Právě, že od konce roku ho drželi v umělým spánku, jen občas ho vzbudili, a ti víš, 85 letý tělo toho už moc nesnese :-( já sjem pochopila, že teda šlo o následk pádu.
bizz - 09.02.11 14:10:23
to bude v novy praci treba!!! ;-)
bruth - 09.02.11 13:00:00
denodeně na sobě dřu a překonávám nové výzvy :-)
bizz - 09.02.11 12:53:50
Bruth, prekvapuje me, vzhledem k titulnimu obrazku, ze ses dostal az tam :-D ten Spielberg vypada super, doma mrknu pak na trailer.. a Naomi.. uz mlcim..
bruth - 09.02.11 12:43:01
vondruška RIP ...jen jsem nějak nevyčetl ze zpráv to bylo na následky toho pádu nebo něco jiného?

Zkus tohle