Novinky ze světa filmu (52. týden)

Článek

Také filmový svět přes Vánoce zpomalí. Podívejme se tedy alespoň na ukázky na režijní debut Nolanova kameramana, nebo na to, kdo by mohl hrát nového Lexe Luthora. Hodně štěstí a dobrých filmů do nového roku!

Dvorní kameraman Christophera Nolana WallyPfister bude poprvé režírovat, a protože má jméno a konexe, půjde rovnou o ambiciózní sci-fi se skvělým obsazením a názvem Transcendence. Hrdiny budou dva vědci, pracující na výzkumu propojení lidského mozku a počítače s cílem vytvořit dokonalou umělou inteligenci. Když je hlavní hrdina postřelen, jeho vědomí je nahráno do počítače a získává nepředvídanou moc. A protože božský komplex není nikdy daleko… Pfister získal kromě Johnnyho Deppa pro film i herce z Nolanových filmů jako je Morgan Freeman či Rebecca Hall. Nolan bude dohlížet z pozice producenta.

 
Protože komiksové filmy prostě vládnou světem, dostávají se k nim i herci, které bychom si v kostýmech a se superschopnostmi nedokázali původně představit. Britský režisér Edgar Wright, který už má za sebou Scotta Pilgrima, připravuje filmový příběh o Ant-Manovi. Vědce, který nalezne látku umožňující změnu velikosti a začne ovládat hmyz, by si měl zahrát Paul Rudd. Toho známe spíše z romantických komedií či filmů Judda Appatowa. U Wanerů by prý zase rádi, aby Joaquin Phoenix kývl na roli Lexe Luthora v dalším Supermanovi, nicméně zrovna Phoenix je svou nevolí k velkým produkcím známý. Uvidíme.
 
Když něco sype, tak se s tím jen těžko loučí… proto se nám chystají sedmé Hvězdné války, pátý Indiana Jones a kdoví kolik Avatarů. J.K.Rowling mnohokrát prohlásila, že žádné další dobrodružství Harryho Pottera už nenapíše. A drží se toho i v případě divadelní hry, která bude pojednávat o letech malého čaroděje předtím, než objevil své schopnosti a nastoupil do školy v Bradavicích. Tedy příběhy obyčejného, uzavřeného, šikanovaného a nemilovaného brýlatého sirotka. Hra se sice bude hrát v Londýně na West Endu, ale Warneři s tím něco mít budou…z toho něco mít budou?
 
A když jsme u vytěžení potřebných finančních prostředků z „klasiky“, snad Dědictví aneb Kurvaseneříká vydělá Bolkovi dost peněz na splacení dluhů a Moravákům z něj nebude na zvracení.

 
Fox a televizní sekce Lionsgate a 20th Century Fox budou spolupracovat s režisérem Davidem Mametem na sedmihodinové televizní sérii založené na seznamu sedmi smrtelných hříchů. Než si všichni vzpomeneme na Sedm, řekněme si, že půjde o několik propojených příběhů rozjímajících spíše nad lidstvím než nad zločinem. 
 
Větší studia dosáhla letos rekordních zisků už v listopadu, ale výborný rok měli například i v Lionsgate. Filmy této společnosti vydělaly miliardu dolarů v USA a další 1,2 miliardy mimo Státy. Polovinu veškerých zisků zajistil hit Hunger Games: Vražedná pomsta a špatně si nevedla ani kouzelnická krimi Podfukáři. Vypovídající je i skutečnost, že studio dosáhlo historicky nejvyššího zisku i v Číně.

Vložit komentář

brutusáček - 27.12.13 14:04:13
na Transcendence se těšim...což se nedá říct o kurva hoši..

Zkus tohle