Novinky ze světa filmu (51. týden)

Článek

Terminátor se vrací i s Arniem a krásnou Daenerys, Kevin Costner střílí všude kolem sebe v novém traileru a Bláznivá střela se vrací! To a ještě víc v dnešních filmových novinkách.

Peter O'Toole

Tento týden opustily filmový svět dvě herecké legendy. První z nich byl Peter O’Toole. Irský herec zemřel ve věku 81 let, herectví opustil před rokem. Ačkoli si ho mladá generace může vybavit jako papeže Pavla III z Tudorovců, jeho nejslavnější rolí, za kterou byl nominován na Oscara (kterého nikdy nezískal), je samozřejmě Lawrence z Arábie. V krásných 96 letech odešla herečka Joan Fontaine, jedna z blond hereček Alfreda Hitchcocka. Získala Oscara za roli ve filmu Podezření a stala se tak jedinou herečkou, která zlatou sošku pod Hitchcockovým vedením získala.
 
Bláznivou střeluLeslie Nielsenem jsme viděli všichni. A Leslieho smrtí v roce 2010 série neskončí. Detektiv Frank Drebin se vrátí s tváří a hlasem Eda Helmse (Pařba ve Vegas) a určitě při vyšetřování zničí spoustu věcí a lidí.
 
Chystá se další Terminátor, Terminator: Genesis, a tentokrát v něm na rozdíl od posledního filmu nebude chybět Sarah Connor. Bude ji hrát Emilia Clarke, kterou známe jako Matku draků z Hry o trůny. Jejího syna Johna by si měl zahrát jmenovec Jason Clarke (30 minut po půlnoci), který by se měl v příběhu sám vydat do budoucnosti. Skalní fanoušci jistě ocení, že své role se ujme opět Arnie Schwarzenegger. Režie připadla Alanu Taylorovi, který se kromě druhého Thora podílel na několika seriálech HBO, vč. právě Hry o trůny.
 
Kevin Costner se vrátil na plátna kin jako klidný a moudrý táta Supermana a bude pokračovat jako frajer s bouchačkou a otec Hailee Steinfeld v akčňárně Three Days To Kill.

Filmy režiséra Johna Hillcoata jsou většinou zajímavé a vždy drsné. Jeho další thriller Triple Nine bude o bandě lupičů, kteří se rozhodnou unést a zlikvidovat policistu, aby odlákali pozornost od chystané loupeže. Kromě jména režiséra je slibné i obsazení. Zločince povede Chiwetel Ejiofor (12 let v řetězech) a policistu v podání Casyeho Afflecka podrazí jeho kolega Michael B. Jordan. Na to všechno budou s gustem dohlížet místní mafiánská šéfka (Cate Blanchett) a detektiv vedoucí pátrání (Christoph Waltz).
 

Sandman

Joseph Gordon-Levitt si začíná dělat pomalu pozici ve filmovém průmyslu. Po režijním debutu Don Jon se ujme produkce a možná i režie adaptace komiksové série Neila Gaimana Sandman. A zároveň si pravděpodobně zahraje i hlavní postavu. Na Gaimanův komiks se již chystalo mnoho tvůrců, žádný z projektů nikdy ani pořádně neodstartoval. 75dílná série o pánovi snů, která je hororová, fantasy, mytologická i humorná, je na seriál nákladná a na film příliš obsáhlá? Gaiman si vždycky přál pro Sandmana Terryho Gilliama, uvidíme, jak si porozumí s Gordon-Levittem.
 
Minulý týden jsme psali o tom, kteří herci dostali zaplaceno až příliš na to, jak se jejich filmům nedařilo. Časopis Forbes samozřejmě spočítal i to, čí filmy letos vydělaly nejvíc. Vcelku překvapivě to byl Dwayne „The Rock“ Johnson, a to především díky Rychle a zběsile 6 a G.I. Joe: Odveta. V závěsu přistál Iron Man Robert Downey Jr., na trysky mu sahá Steve Carrel za hlas v animáku Já, padouch 2. Nejvýše postavenou ženou je Sandra Bullock za Gravitaci a komedii Drňačky.

Vložit komentář

brutusáček - 19.12.13 08:56:47
Levit si docela věří.... S terminátorem se každý tak nějak bojí jít dál do budoucnosti evidentně...

Zkus tohle