Eva Green

Novinky ze světa filmu (51. týden)

Protože doba předvánoční není zrovna vhodná pro oznamování nových filmových projektů, budeme se tento týden věnovat spíše podrobnostem o již známých připravovaných snímcích. Takže tu máme něco o Prometheovi, o Avengers, o pokračování 300 nebo třeba o televizním Sherlockovi.

Sherlock 2

Těšíte se na druhou sérii Sherlocka? Malá ochutnávka na první díl Scandal in Belgravia zde. A několik dalších klipů zde. K vidění i Irene Adler v podání Lary Pulver. Kdo náhodou ještě neshlédl, venku jsou již trailery na Hobita, Avengers, The Dark Knight Rises v HD kvalitě a teaser na Promethea.
 
Když jsem u Promtehea, Ridley Scott se rozpovídal v interview pro Filmophilii a z jeho odpovědí plyne několik zásadních informací. Impulsem pro návrat k látce byl skutečně mrtvý pilot na počátku prvního Vetřelce, jehož potenciál žádné z pokračování nevyužilo. Za další, v Prometheovi neuvidíme žádného vetřelce, ale na konci filmu určitý link přeci jen bude. Uvidíme také několik detailů navržených H. R. Gigerem. Takže co, nejočekávanější film roku 2012?
 
Ačkoli styl, kterým zaujala 300: Bitva u Thermopyl, se pokusilo zopakovat několik dalších filmů s podstatně menším úspěchem, Legendary Pictures plánují ke „třístovce“ pokračování. Nepůjde už o Spartu, ale Peršané a Xerxes půjdou tentokrát do bitvy u Artemisie (původní název Xerxes byl změněn na 300: The Battle of Artemisia). Režírovat bude Noam Murro pod produkčním vedením Zacka Snydera a bohyni Artemis, na jejíž popud sestaví Xerxes armádu, si zahraje Eva Green. Xerxes zatím obsazen nebyl.
 

Abigail Breslin

Zajímavé spojení mladých taletovaných hereček a hollywoodských veteránů nabídne sci-fi Ender's Game. Jde o adaptaci bestselleru Orsona Scotta Carda o chlapci, který vypracuje bojový plán pro mezihvězdenou válku s mimozemskou hmyzoidní civilzací "termiťáků". Voják a trenér na elitní vojenské akademii pro chlapce (v podání Harrisona Forda) objeví, že šikanovaný chlapec zvaný Ender (Asa Butterfield) je ve skutečnosti nejlepším stratégem, do kterého lidstvo vloží veškeré svoje naděje. Hrdinovu sestru si zahraje Abigail Breslin (Malá Miss Sunshine, Zombieland) a jeho pravou ruku Hailee Steinfield (Opravdová kuráž). Možná uvidíme i Bena Kingsleyho. Režíruje Gavin Hood (Wolverine).
 
Americká kabelová stanice FX Network není u nás zrovna známá, ale má na kontě seriály jako Zákon gangu, Dva a půl chlapa, Jak jsem potkal vaši matku nebo nově American Horror Story. Nyní FX chystá seriál The Americans o agentech KGB, kteří žijí pod falešnou identitou jako manželský pár Phillip a Elizabeth Jenningsovi ve Washingtonu na počátku 80. let. Mají dvě děti, které o jejich skutečné identitě nevědí, a především Phillipovi se začíná líbit americký způsob života. Jejich vztah se navíc postupně stal skutečným a vášnivým. Musejí však udržet korektní vztahy s organizací a dalšími agenty. Scénář k pilotu napsal Joe Weiberg (Damages). Stanice také podepsala smlouvu s britským komikem Russellem Brandem na komediální late-night show.
 

3D

Dvě dobré zprávy pro ty, kdo v kině neradi nosí 3D brýle. Ať je to nedostatkem peněz nebo neochotou režisérů, dva očekávané trháky se budou točit 2D a teprve v postprodukci se budou upravovat pro třetí rozměr. Některé scény pokračování Star Treku se proto podle J. J. Abramse možná budou natáčet na IMAX kameru, kterému režisér hodně fandí. Podobně to bude s Avengers, kteří byli plánováni původně jen v 2D. Režisér Joss Whedon transformaci akčních scén upřednostňuje a Disney mu ji asi zaplatí. 

 
Přejeme klidné svátky vánoční a příští týden se podíváme na to, co nás v kinech čeká k roce 2012. A že toho opravdu nebude málo!

aktuálně

diskuze