Angry Birds

Novinky ze světa filmu (50. týden)

Kdo byl a kdo naopak nebyl nominován na Zlaté glóby? Jak to vypadá s pokračováním Jeden musí z kola ven, kdy se budou po kinech prohánět Angry Birds? To vše dnes ve filmových novinkách.

George Smiley

Producent Eric Fellner oznámil, že adaptace le Carreho románu Smiley's People je v chodu. Film by měl být volným pokračováním loňského snímku Jeden musí z kola ven. Jedná se se scénáristou Peterem Straughanem i s režisérem Tomasem Andersonem. Druhý román tzv. Trilogie Karla se odehrává převážně v Asii a bez Smileyho, proto se adaptace přesune rovnou na třetí knihu. Během vyšetřování smrti jednoho z bývalých britských agentů narazí Smiley na informace, které ho dovedou k závěrečnému setkání s jeho hlavním nepřítelem, sovětským agentem s krycím jménem Karla.
 
Režisér Taken 2 Olivier Megaton (fanoušci Transformers, pozor na výslovnost) natočí gangsterku nazvanou Taking Gotham. Půjde o příběh příslušníků zvláštní jednotky NYPD, která byla sestavena kvůli sérii brutálních loupeží, ale jednu akci pěkně zmatlala a byla rozpuštěna. Její členové si chtějí očistit jméno a vydávají se na vlastní pěst hluboko do podsvětí New Yorku. Film se inspiruje skutečnou událostí. Nás však zajímá, proč Gotham.
 
Sezóna filmových ocenění je v plném proudu. Své ceny předaly různá profesní a novinářská sdružení. Svůj top výběr filmů vyhlásil také Americký filmový institut, který však bere v potaz pouze filmy americké produkce. Zarážející je absence oceňovaného dramatu P. T. Andersona The Master, které se nevešlo mezi Argo, Divoká stvoření jižních krajin, Temný rytíř povstal, Django Unchained, Bídníky, Pi a jeho život, Lincolna, Až vyjde měsíc, Silver Linings Playbook a Zero Dark Thirty.

Lincoln

 
Nejzásadnější jsou však asi nominace na Zlaté glóby (letos, smrk, bez Rickeyho Gervaise). Nejvíce nominací získal Spielbergův Lincoln (7), následovaný snímky Argo a Django Unchained (5). Dosavadní vítěz nekolika cen, The Master, se nedostal mezi nejlepší nominovaná dramata. Těmi jsou Argo, Django Unchained, Pi a jeho život, Lincoln a Zero Dark Thirty. V kategorii komedie a muzikál se utkají Bídníci, Báječný hotel Marigold, Až vyjde měsíc, Silver Linings Playbook a Lov lososů v Jemenu. Kompletní seznam kategorií (včetně televizních) a nominovaných naleznete například zde
 
Akademie oznámila 75 písní, které se mohou utkat o svého Oscara. Ačkoli kategorie má přísná kvalifikační kritéria, letos to zvládlo hodně songů. Je mezi nimi kromě několika kousků z Django Unchained také Skyfall od Adele (Skyfall), Dull Tool od Fiony Apple (This is 40) či Breath of Life od Florence and The Machine (Sněhurka a lovec). Kéž bychom na předávání ty nejlepší slyšeli živě. Mezi sedmi filmy nominovanými za masky není Atlas mraků, nechybí však Looper, Hitchcock nebo Lincoln (za masku hlavního hrdiny, že...).
 
Alenka v říši divů je sice považována za nejslabší film Tima Burtona, ale vydělala miliardu dolarů s rozpočtem cca 150 milionů. A to se počítá, takže bude sequel, za nebo bez Burtonovy účasti...
 

Natasha Calis

Režisér snímku Henry: Portrét masového vraha z roku 1986 a například Nebezpečných her John McNaughton se vrací po deseti letech za kameru. Jeho novým projektem je psychologický thriller The Harvest. Půjde o příběh teenagera (Charlie Tahan), který žije s rodiči (Michael Shannon a Samatha Morton) v přísně kontrolovaném, svázaném prostředí. Když se seznámí s novou mladou sousedkou (Natasha Calis, např. Possession), poznává svobodnější život a všechno potlačované se začíná neblahým způsobem projevovat.
 
Rovio Entertainment oznámili, že filmový příběh Angry Birds se chystá na léto 2016. Bude animovaný a 3D. Takže bacha, prasata!
 
Minulý týden jsme s radostí oznámili, že Kevin Smith natočí Clerks 3, čeká se prý jen na podpis Jeffa Andersona (Randall) na smlouvě. Tento týden s politováním dáváme dál jeho tweet, že to bude jeho poslední film. Ale to už tu jednou bylo...

aktuálně

diskuze