Novinky ze světa filmu (5.týden)

Novinky ze světa filmu (5.týden)

Filmové novinky tento týden přinesou informace o podivném nápadu přestříhávat již promítané filmy, o nové roli Naomi Watts, o další adaptaci Stephena Kinga či o akčně laděné Sněhurce nebo o tom, že téma Beatles je věčné.

King's SpeechCo udělat s filmem, který sbírá jednu cenu za druhou a na tu hlavní je nominován celkem dvanáctkrát? Přestříhat jej, aby byl přístupný širšímu spektru diváků! Podobný výborný nápad dostali ve Weinstein Company ohledně britského dramatu Králova řeč. Jedním ze slov používaných v rétorické terapii krále je totiž ono slavné slůvko FUCK. Což v USA znamená rating R, tedy nepřístupný do 17 let. Proti se postupně postavilo celé obsazení i režisér Tom Hooper. Snaha bratři Weinsteinů propagovat náročnější kinematografii jako zábavu i pro americkou mládež je chvályhodná, ale tohle se nezdá být nejlepší cesta. Plán B, známé „vypípání“ není o moc lepší nápad.

Scénárista ceněného snímku Billy Elliot Lee Hall získal souhlas Eltona Johna, aby napsal scénář o jeho životě. Ačkoli zpěvákův životopis je plný, řekněme, dobrodružství, diváci prý nemají očekávat žádný naturalismus, nepůjde o běžný životopisný film. Spíše o surrealistickou kompozici á la Moulin Rouge; od drog, divokého sexuálního života až po koupi fotbalového klubu.

ono, lennonAngličané se mohou těšit na další film inspirovaný jejich populární hudbou. Společnost Sidney Kimmel Entertainment jedná s režisérem Markem Watersem (Mezi námi děvčaty) o zpracování příběhu dvou mladých fanoušků Beatles, kterým se dostane do rukou stroj času. Rozhodnou se vrátit v čase a zabránit Johnu Lennonovi v seznámení s Yoko Ono, kterou nejen oni viní z rozpadu kapely. Neřekli jsme si někdy všichni, co by bylo, nebýt Yoko?

Brzy přijde do kin thrillerová verze Červené Karkulky a další pohádka na sebe nenechá dlouho čekat. Bude se jmenovat Snow White and the Huntsman a ve srovnání s původním příběhem bude hlavním hrdinou královnin lovec, který má Sněhurku odvést do lesa a zabít, rozhodne se ji však naopak připravit na těžký boj o přežití v lesích. Producenti a režisér nováček Rupert Sanders jednají momentálně s Viggem Mortensenem, Charlize Theron a Kristen Stewart pro roli Sněhurky.

the standStephena Kinga filmaři milují, o tom jsme psali již několikrát. Další jeho prací, která se dočká zfilmování, je román Svědectví (The Stand). Jeho příběh se odehrává v době po virové epidemii, která vyhubila většinu americké populace, a vypráví o souboji přeživších se samozvaným antikristem Randallem Flaggem. King napsal knihu v roce 1978, ABC natočila v roce 1994 šestihodinový seriál a Marvel nedávno vydal komiksovou verzi. U Warnerů se momentálně rozhodují, zda jít do jediného filmu, nebo série. Stephene, tomu se říká úspěch.

Zajímavě byla obsazena hlavní role akčního thrilleru Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Lincolna si zahraje Benjamin Walker, známý prozatím spíše návštěvníkům broadwayských muzikálů. Porazil v konkurzu například Adriena Brodyho či Joshe LucaseTimur Bekmambetov dostal na adaptaci románu Setha Grahame-Smithe o tajném životě amerického prezidenta ničícího populaci nemrtvých 69 milionů dolarů a do role Lincolnova mentora prý počítá s Joaquinem Phoenixem. Premiéra je plánována na červen 2012.

Naomi WattsA protože Charlize Theron bude zaneprázdněna možná i ve Scottově Prometheovi, do role věrné sekretářky J. Edgara Hoovera byla obsazena naše oblíbenkyně Naomi Watts. Snímek J. Edgarje již v předprodukci, v hlavní roli uvidíme Leonarda DiCapria a režírovat bude Clint Eastwood. Helen Gandy byla sekretářkou prvního ředitele FBI po 54 let, sama mu pomáhala v neoficiálních vnitřních jednáních a po jeho smrti zničila většinu materiálů svědčících o manipulacích a spolupráci s důležitými osobami.


Přispěj do diskuze

Je vidět, že mám zásadní mezery ve vzdělání :-D

thriller Sněhurka byla přece už v Snowhite: Tale of Terror :-)

leonardo docela válí....ale abych pravdu řekl prokletý ostrov mě moc nevzal :-(

aktuálně

diskuze