Novinky ze světa filmu (47.týden)

Novinky ze světa filmu (47.týden)

moWie-$:hOtWs :>>

Společnost Sony Pictures Classics získala distribuční práva na dokument režiséra Davise Guggenheima (oscarová Nepříjemná pravda) It Might Get Loud.

article_614_px2

Film měl premiéru v září na Torontském festivalu a jeho objektem je elektrická kytara. Povídat o ní a hrát na ni budou kytarysté tří generací – Jimmy Page, The Edge a Jack White (White Stripes). V kinech se zajímavého projektu dočkáme v létě 2009. Jack White se momentálně bouří proti tomu, že jeho píseň k novému Bondovi zazněla dříve v reklamě na Coca Colu než ve filmu samotném.

Více než zajímavý soundtrack k Temnému rytíři ze společného pera Hanse Zimmera a Jamese Newtona Howarda byl předem vyřazen z Oscarových nominací. Není to krok překvapivý, neboť stejná věc se přihodila hudbě k předchozímu Batman začíná. A důvod? Na oficiálním seznamu studia je totiž celkem pět skladatelů, z nichž tři v dodatku ke smlouvě prohlásili, že hudba je primárně dílem Howarda a Zimmera, nicméně dokumentace prý tvrdí, že ti byli zodpovědní jen za cca čtvrtinu hudby (podle pravidel akademie je minimum 70%). Temný rytíř se mezitím přiblížil k 1 mld. celosvětových zisku.

article_614_px4

Charizmatický, mlčenlivý herec Jim Caviezel umí zahrát Ježíše Krista (v Umučení Krista se uvolil přes své křesťanské zásady i svléknout) i mimozemšťana mezi Vikingy (blížící se Outlander). Nyní se vydá na lov Samuela L. Jacksona ve špionážním thrilleru Blown. Jako jednoho z nejlepších agentů MI5 ho rutinní vyšetřování globálních korporací dovede k odhalení plánovaného teroristického útoku na Velkou Británii. Jackson si zahraje vysoce postaveného obchodníka. Podle scénáře svého přítele Geroge Tiffina bude projekt režírovat Martha Fiennes (sestra bratří Fiennesů).

Nový „dokument“ Michaela Moora (Fahrenheit 9/11, Sicko) mění svůj obsah. Původně se mělo jednat o volné pokračování Fahrenheit 9/11, s hlavním důrazem na roli policie. Ale protože Amerika má nový, aktuálnější nešvar, vrhne se Moore na finanční krizi jako konec americké „říše“. Nicméně krize stále ne a ne nabrat predikovatelný vývoj a s Barakem Obamou se v Američanech objevila určitá naděje, takže američtí filmoví novináři pochybují, že Moorův styl je na toto téma v této době ten pravý. Nicméně režisér čile natáčí a do kin hodlá dorazit na jaře 2009.

article_614_px3

Režisér Mark Forster se po Quantum of Solace vydává do dalších neznámých vod, natočí apokalyptický zombie film Wold War Z. Jeho předlohou bude bestseller a politicky napjatý příběh, ve kterém se masoužroutští nemrtví rozšíří po celém světě. Kniha je souborem „očitých“ svědectví přeživších, sebraných deset let po rozšíření epidemie z Číny. Záznamy obsahují nejen drastický boj o živobytí, ale také pohled na náboženské, geopolitické a environmentální dopady epidemie. Film vznikne v produkci společnosti Brada Pitta Plan B.

Romány a povídky Isaaca Asimova se již staly předlohou mnoha filmům (Já, robot 2004), často videím a televizním kusům. Společnost New Regency získala nyní práva na filmovou verzi románu o cestování v čase The End of Eternity (1955). Lidstvo je v něm ovládáno vrstvou jménem Eternity, jejíž členové dokaží manipulovat časem, předcházet neštěstím a vymazávat nežádoucí osoby. Jeden z nich poruší jedno z hlavních pravidel třídy a zamiluje se do ženy z jiného časového období. Právě se hledá režisér, na základě jehož vize bude najat scénárista.

Nositelka Grammy, soulová zpěvačka, skladatelka a občasá herečka Erykah Badu (Pravidla moštárny) získala hlavní roli v nezávislém filmu Bobby Zero.

article_614_px1

Jejím partnerem bude raper a také slušný herec Mos Def (výborný v Prosíme, přetočte), který ztvární satirika, který se vzdá svých uměleckých ambicí a začne pracovat v reklamní agentuře, protože jsou s přítelkyní téměř na dlažbě. Východ z vlastní izolace a spolupráce s dalšími lidmi mu ukáží, že svět venku je úplně jiný než očekával. Natáčení začne po zotavení Badu z porodu třetího potomka.

Zájemci o nový Star Trek, nechť shlédnou trailer zde. Co vy na to?

Tagy:

Zatím nikdo nepřispěl do diskuze

aktuálně

diskuze