Novinky ze světa filmu (46.týden)

Novinky ze světa filmu (46.týden)

Filmové novinky informují o další filmové adaptaci, tentokrát PS3 hry Uncharted, změnách v nové Duně, o dalším projektu Toma Cruise nebo třeba Wolverinovi Darrena Aronofskyho, jenž pojal svůj velký komerční projekt poněkud revolučně.

article_1127_px4

Jak se daří filmovým adaptacím komiksů, tak se ne a ne prosadit herní adaptace. Minule jsme chválili Silent Hill, méně náročnému publiku se asi docela líbil Princ z Persie a svým způsobem okouzlující byl Scott Pilgrim proti zbytku světa…aha, vypadal jako hra, ale byl natočen podle komiksu. Nadějí pro fanoušky hry Uncharted (PS3) byla zpráva, že filmový scénář se drží prvního dílu a hledání El Dorada. Ale režisér David O. Russel pochopil, že to není nutné (!) a aktualizuje scénář pro příběh newyorkských překupníků se starožitnostmi (jako kdyby to jinde než u Indyho kdy fungovalo). A hlavního hrdinu, archeologa Nathana Darekea by měl hrát Mark Wahlberg. Ok, tak tohle průlom žánru asi také nebude.

Když si nedávno pasažéři letadla oddechli po přistání na řece Hudson v New Yorku, Tom Cruise ihned prohlásil, že o tom natočí film. Ani chilským zachráněným horníkům nedal Tom pořádně vydechnout a už pase po jejich příběhu. Tělo zkušené hollywoodské PR agentky Ronni Chasenové, která byla v úterý nalezena s pěti kulkami v hrudi, ještě nevychladlo, ale Tom již jistě spřádá plány na krimi z filmového prostředí. Že je nebezpečné pracovat v médiích v Rusku, to víme, ale v Hollywoodu je to novinka.

article_1127_px2

V kůži Johna Malkoviche či Duše Paula Giamattiho, to jsou příklady filmů inspirovaných herci samotnými. Nyní se dočká zfilmování také román Kathy Charles John Belushi is Dead. Hrdiny románu jsou podivíni Hilda a Benji, kteří se toulají po Los Angeles a hledají místa spojená se smrtí filmových hvězd jako James Dean, Sharon Tate či právě Belushi. Hilda seznámí se samotářem Hankem, který má podle všeho temné tajemství...že by John Belushi, (The Blues Brothers) excentrický komik a bratr dnes známějšího Jamese Belushiho, nezemřel v 33 letech na předávkování kokainem?

article_1127_px3

Pokračování Wolverina zjevně nebude pokračováním Wolverina. Jakkoli to zní nelogicky, Darren Aronofsky pojal svůj velký komerční projekt poněkud revolučně. Bude ho točit v Japonsku, pojmenuje ho pouze The Wolverine a vůbec ho nepojme jako sequel. Půjde prý i o samostatný projekt, který nebude mít návaznost ani na X-Men Origins: Wolverine, ani na původní trilogii. A přece do něj studio investuje, to může být opravdu zajímavé.

Nová adaptace HerbertovyDuny buď má produkci příliš vysoko nastavenou laťku nebo je jí opravdu souzen atribut „nezfilmovatelná“ (promiň, Davide). Když už to vypadalo, že snad konečně má režiséra v osobě Pierra Morela (Taken), zdá se, že právě on se rozhodl pracovat na jiném projektu. Bude jím adaptace deskové hry společnosti HasbroOuija, ve které se skupiny lidí snaží kontaktovat duchy. Mluví o něm i Sam Raimi pro svůj sci-fi projekt EDF. Paramount musí s Dunou pohnout a začít natáčet do jara, protože pak mu vyprší práva a Duna půjde opět na trh.

article_1127_px1

A další zdánlivě nesmyslná zpráva. 85-tiletá Angela Lansbury (To je vražda, napsala) bude hrát dceru Katherine Heigl. Konkrétně ve filmu Adaline, jehož hrdinka se stane nesmrtelnou a nestárnoucí v momentě, kdy zemře a procitne při autonehodě. Po osmdesáti letech osamělého život potká muže, kvůli kterému stojí za to vzdát se věčného života. Musí se zároveň postarat o svou nemohoucí dceru. Ať už z toho vznikne cokoli, možná se pánové budou muset obejít bez krásné Heigl, kterou zdá se přespříliš zaměstnávají rodinné povinnosti (adoptovaná korejská holčička).


Přispěj do diskuze

zobrazit vše

Kéž by byl čas...možná víkend vyjde.

Tan bude retz ne.

Potter je slušnej nadstandard. Ano, je tam jedna extrémně špatná scéna a několik řekněme slabších, ale některý jsou zase luxusní! Viz návštěva Godric's Hollow - téměř horror, děti nebrat! Temný, chvílema celkem dojemný...těším se na finále jak cyp!!!

Harry Potter si drží svůj standart...je to celý ještě víc pochmurnější a kamera je ještě lepší ale místa, který byste nejradši zrušili najdete taky...

Já jdu v neděli, těším se :-)

dokonce v čr dřív než v usa...se divim

aktuálně

diskuze