Novinky ze světa filmu (45.týden)

Článek

Dnešní poněkud stručnější filmové novinky poinformují mimo jiné o filmu, kde Scarlett Johansson bude agresivně svádět a vraždit muže...no a to by v podstatě jako lákadlo mělo stačit, že?

article_1120_px1

Dvě protichůdné zprávy o pokračování filmového Silent Hillu proletěly sítí minulý týden. První se zmiňuje o tom, že scénárista Roger Avary si konečně odseděl svůj roční trest za autonehodu v opilosti a finišuje se scénářem pokračování úspěšné adaptace hororové hry z roku 2006. Pár dní poté však týž server zveřejnil zprávu, ve které jako scénárista a režisér figuruje Michael J. Bassett (Solomon Kane) a název Silent Hill: Revelation 3D. Jeho hrdinkou bude dívka jménem Heather Mason, která po zmizení svého otce trpí nočními můrami. Propadá se stále hlouběji do světa městečka Silent Hill a postupně odhaluje svou skutečnou identitu. Dobře udělané 3D vtažení do městečka mlhy by mohlo být náročným zážitkem.

article_1120_px2

Scarlett Johansson jako novodobá Barbarella? Možná se tak stane ve sci-fi s názvem Under the Skin založené na románu Michaela Fabera. Jeho hlavní hrdinou je mimozemšťan v těle esteticky perfektní ženy, která na opuštěných silnicích láká svou sexuální lačností mužské oběti. Brzy si však začne osvojovat lidské city a obrátí se proti vlastnímu druhu. Nevím, čí byl tohle nápad, ale zásoby papírových kapesníčků po celém světě jsou vážně ohroženy.

Je pěkné, když se občas dočteme něco o novém americkém hororu, který není opsaný z Asie či Evropy. Občas si Američané vzpomenou, že právě jejich autor prosadil žánr hrůzy a napětí do vyšší literatury. Právě povídkou Edgara Allana Poe se volně inspiruje projekt režiséra Orena Peliho (Paranormální aktivita) Eliza Graves, který již nějakou dobu putuje Hollywoodem (mluvila o něm Jodie Foster či Ian McKellen). Jedná se o příběh absolventa medicíny z Harvardu, který přijme místo v psychiatrické léčebně, aniž by si byl vědom toho, že nad ní převzali vládu pacienti. To vůbec nezní špatně.

article_1120_px3

MGM sice oficiálně ohlásilo bankrot, prohlášení jeho manažerů však naznačují, že se možná blýská na lepší časy. První vlaštovkou je návrat ke značce James Bond, kterou hodlá studio oživit v listopadu 2012. MGM bude vlastnit polovinu práv, druhou polovinu získal zatím blíže neurčený partner, který pokryje všechny náklady. Další pokračování by měla následovat vždy po dvou letech a MGM už je chce financovat samo. Problém bude s pracovním vytížením Daniela Craiga, který se upsal celé americké adaptaci Trilogie Millenium. Možná tedy budeme mít už sedmého představitele Jamese Bonda.

article_1120_px4

Marvel na letošním Comic Conu velkolepě sezval na jedno pódium všechny představitele skupiny superhrdinů The Avengers a najednou se zdá, že celý projekt se zdrží kvůli takové maličkosti, jako je několik desítek milionů dolarů. Studio zatím nic oficiálně nepotvrdilo, ale část předprodukčního týmu prý opustila svá místa po oznámení rozpočtu ve výši 140 milionů dolarů (pro srovnání, dvojka Spider-mana stála téměř dvakrát tolik). Nebylo by divu, kdyby se to týkalo i některých herců, protože Robert Downey Jr. , Scarlett Johansson či Samuel L. Jackson opravdu nejsou zvyklí na minimální honoráře. V Marvelu budou muset dát peněženky dohromady.

Vložit komentář

bizz - 10.11.10 16:47:46
posledni ostnata scena v SHillu mi krasne pripomnela takovy ty Hellraiseroviny, moc povedene :) no Avengers by ale taky mohla byt slusna blaznivina, ackoli vlastne ani nevim, o co by tam melo jit :)
Baara - 10.11.10 16:45:55
právě, první silent hill byl moc moc dobrej, takže se mi ty výměny scénáristy a režiséra moc nelíbí.... tunel nějak nejde prokopat, kalouskova noha těžce dopadá na nás mravence...
bruth - 10.11.10 15:59:40
jastně tunel: ministerstvo - stodůlky v plnéém proudu :-) jinak nutno dodat že první silent hill mě bavil
Baara - 10.11.10 14:14:06
miliony, opraveno, díky Brutíku. To víš, zaměstnanec odboru státní dluh přemýšlí ve velkém :-D
bizz - 10.11.10 13:21:16
zas horurky, mnamy mnam. a Scarlet by sla taky, neasi :)
bruth - 10.11.10 13:00:24
u avengrů...jsou to miliardy nebo miliony? :-)

Zkus tohle