Novinky ze světa filmu (43.týden)

Článek

article_832_px1

moWie-$:hOtWs :>>

Jim Sturgess (Across the Universe) a Kristen Dunst (Spider-man) si zahrají v romantické sci-fi Upside Down. Mladý, skromný a obyčejný muž spatří v televizním vysílání svoji dětskou lásku a rozhodne se ji za každou cenu získat. Problém je však v tom, že každý z nich žije v jiné alternativní realitě, z nichž jedna se vznáší „hlavou dolů“ na obloze. Původně se v souvislosti s hlavní rolí mluvilo o Emilu Hirschovi. Snímek bude hollywoodskou premiérou argentinského režiséra Juana Solanase. Námět plný potenciálních zajímavostí, uvidíme.

Ridley Scott má na pilno, adaptace Aldouse Huxleyho, další Vetřelec atd. Není tedy jasné, zda mu zbude čas na Sony Pictures a celovečerní adaptaci britské televizní minisérie Red Riding. Ten je pohledem na vyšetřování případů vražd malých děvčátek tzv. Yorkshirským rozparovačem. Každý díl se odehrává v jiném čase (974, 1980 a 1983) a je natáčen různými režiséry na různý materiál. Britské série jsou mimo jiné dalším zdrojem amerického remakeování. Málokdo mimo ostrovy je totiž viděl (přes obsazení Seana Beana nebo Rebeccy Hall) , a proto podle nich bylo natočeno Na odstřel nebo chystaný herecký návrat Mela Gibosna Edge of Darkness (trailer zde). Scénář by měl napsat držitel Oscara za Schindlerův seznam Steve Zaillian.

article_832_px2

Clive Owen (Potomci lidí, Spojenec) je jistě dobrým hercem, nicméně v roce 2009 se jeho talent poněkud utopil v špiónských filmech (International, Dvojí hra). Drama o sportovním novináři, který se po smrti ženy musí v chaotické domácnosti sblížit se svými syny, pod názvem The Boys are Back v Čechách neuvidíme, tak můžeme doufat v temné drama Trust, jenž začíná britský fešák točit za pár dní. Společně s Catherine Keener si zahrají rodiče čtrnáctileté dívky, která se stane obětí sexuálního násilníka, jenž se na webu vydával za teenagera. Zajímavostí je, že námět sepsala bývalá hvězda seriálu PřáteléDavid Schwimmer (Ross) a sám bude jako debutant snímek také režírovat.

M. Night Shyamalan se velice snaží získat zpět svou režisérskou pověst, ale zdá se, že čím víc se snaží, tím jsou jeho filmy horší (Žena ve vodě). To mu však nebrání využívat svých nápadů, které mu upřít nelze, v rámci jeho produkční společnosti The Night Chronicles. Prvním námětem je příběh několika osob, uvězněných v zaseknutém výtahu, z nichž jeden je padlý anděl...nebo snad sám ďábel? Protivníkem mu v thrilleru Devil bude policista, nevědomý vyvolený k boji s pánem pekel. Shyamalan si pro realizaci velice chytře vybral režiséry Johna a Drewa Dowdleovi, kteří mají z klaustrofobickým prostředím zkušenosti z Karantény. Platit to vše bude Universal.

article_832_px3

Z finančních důvodů naopak však Universal odložil na neurčito natáčení ambiciózní romance Indian Summer. Příběh posledních dnů britské koloniální vlády a vzniku nezávislé Indie v roce 1947 vypráví mj. o milostném vztahu manželky vícekrále Lorda Mountbattena a prvního indického premiéra Jawaharlala Nehrua, což za prvé nelíbilo indické vládě a za druhé to vše (včetně natáčení v Indii) mělo stát téměř 40 milionů USD. Společnost Working Title má od Universalu strop pouze 30 milionů na projekt, takže Cate Blanchett jako Edna Mountbatten a Joe Wright (Pokání) jako režisér se od počátku roku pustí do jiných projektů.

V Gentu byly předány ceny The World Soundtrack Awards. Za nejlepší filmovou hudbu byl označen doprovod k Fincherovu Podivuhodnému případu Benjamina Buttona autora Alexandra Desplata. Na Osacrech jej porazil A.R. Rahman s hudbou k Milionáři z chatrče, ten se tentokrát musel spokojit s cenou za nejlepší píseň k filmu za song Jai Ho (proslavený momentálně, bohužel, remixem Pussycat Dolls). Diváci si zvolili jako nejlepší soundtrack Stmívání, cenu za celoživotní přínos získal držitel tří Oscarů Marvin Hamlisch (např. Sofiina volba). V rámci ceremoniálu se představila kapela Modern West Band v čele s Kevinem Costnerem.

article_832_px4

Velká akční událost jménem The Expendables (promo možno shlédnout zde) je prý skoro hotová. Chybí scéna, ve které by se měli společně objevit režisér a hlavní hvězda Sly Stallonne, guvernér zadlužené Kalifornie Arnie Schwarzenegger a na rozdíl od nich stále neodolatelný Bruce Willis, a která je hlavním tahákem filmu. Součástí Slyovy jednotky, která má svrhnout diktátora Garzu, jsou Jason Statham (umí to s nožem), Jet Li (umí to s kopem – bez otočky) či Dolph Lundgren (překvapivě stále naživu), vypomůže také obchodník se zbraněmi Mickey Rourke. Možná chybí jedno velké akční jméno minulosti (JCVD), ale i tak abychom měli v kině strach o vlastní tělesnou schránku, co říkáte?

Vložit komentář

CrusT - 21.10.09 16:13:42
bizz: vidis, to jsem ani nebral jako preklep, tam ma to ledovani logickou navaznost na honeni v pokoji :-)))))
Baara - 21.10.09 15:59:01
Když se Sly usměje, roztrhne se mu chirurgicky vytařená kůže ne obličeji! :-) Když se usměje Bruce, pořád to má něco do sebe...vy tomu vůbec nerozumíte :-)))
bizz - 21.10.09 15:58:59
asi jako jako misto sledovat, jsem ledovat :)))
CrusT - 21.10.09 15:49:07
totiz chtel jsem rict nazvat nedovolil, kurvafix uz taky
CrusT - 21.10.09 15:48:08
tak to uz snad radsi honit v pokoji (nejaka nova metafora, btw?), nez cumet na filmy s Dudlikoffem, ktery bych si teda moc kulturou dovolit nenazval
brutusáčik - 21.10.09 15:10:19
tak americký ninja je jistota to je jasný :)
bizz - 21.10.09 15:02:24
Crust: se prober, ten hral v tolika filmech, ze by ses dosral! jen A. Ninja jsou 4 dily, i kdyz myslim, ze ve 3. nehral. obcas byval na Nove vecer v dobe, co ted davaj Seagalovy filmy. kdybys nehonil v pokoji a ledoval kultůůůru, tak bys znal tech jeho filmu aspon 5 ;-)))
jkl - 21.10.09 15:00:59
Dudikoff není nikdy out...
CrusT - 21.10.09 15:00:13
a jo Seagal tam taky chybi, to je divny...ale tesim se na to :-) a Dudikoff snad ani nikde nehral, krome Americkyho...ted uz nevim co :-))) to uz je fakt moc becko/cecko
brutusáčik - 21.10.09 14:48:13
tak doba JCVD stejně tak jako Segala, švéda, nebo Dudikofa je pryč....ale Sly vládne, ve čtyřce jak převáži ty lidi a zamyšleně se díva do hor je yummy :)))
bizz - 21.10.09 14:00:12
jedno velké akční jméno minulosti (JCVD) tam melo byt take, ale vyprdlo se na to. je to vul :))
brutusáčik - 21.10.09 13:27:10
baaro????!!!!!!!!!!!!!! sly je pořád neodolatelný!!!! a arnieho tělo v T4 :)))
  • Zkus tohle