Novinky ze světa filmu (43/44.týden)

Novinky ze světa filmu (43/44.týden)

moWie-$:hOtWs :>>

Ačkoli se v Hollywoodů s gustem předělávají asijské snímky, jedné oblasti se producenti přece jen trochu bojí. Je jí japonské anime. Kvalitní Speed Racer bratří Warchovských

article_593_px3

měl mizerné zisky. Kdysi diskutované projekty jako Ghost in the Shell (Spielberg) či plánovaný dvoudílný snímek Akira, který měla produkovat Appian Way Leonarda DiCapria, nebyly realizovány. DiCaprio ale jako fanda anime zakoupil ve spolupráci s Warner Bros. práva na další projekt – Ninja Scroll. Původní příběh bojovníka, bojujícího na svých cestách Japonskem s démony, je plný erotiky a násilí (včetně kanibalismu a dalších lahůdek). Při převodu do hrané formy pro americkou společnost by muselo pravděpodobně dojít k obrovským změnám, tak uvidíme, jak to tentokrát dopadne. Scénář by měl napsat Alex Tse (Watchmen).

Příběh antického hrdiny Odysea byl na filmové plátno či televizní obrazovku převeden již nesčetněkrát. Byl také inspirací například bratřím Coenovým pro snímek Bratříčku, kde jsi či F. F. Coppolovi pro Apokalypsu. Studio Warner Bros. se rozhodlo navázat na svoji (příliš) velkolepou Tróju (2004) právě zpracováním Homérova druhého eposu. Zatímco v Tróje hrál Odysea Sean Bean, nyní by studio v této roli rádi vidělo Brada Pitta. Režii by chtělo svěřit Georgi Millerovi (Šílený Max). Je pravdou, že během svého desetiletého putování pod nepřízní Poseidona Odyseus potkal mnoho velkolepých monster (Kyklopů, Sirén či kanibalů) a průplav mezi Skyllou a Charybdou by jistě byl akční výzvou, ale Iliada dostala v Tróje pěkně na frak. Doufejme, že bychom se tentokrát dočkali třeba i nějakého toho řeckého boha…

Kdysi jsme se ve filmových novinkách zmiňovali, že Steven Spielberg se ujme projektu DreamWorks The Trial of the Chicago 7. Podle dalších informací

article_593_px2

ho měl na režijním postu nahradit Paul Greengrass a nyní se dozvídáme, že studio nabídlo režii Benu Stillerovi. Jeho Tropická bouře zaznamenala úspěch a Stiller by rád své režijní kvality prověřil mimo komediální žánr. Příběh vypráví o skutečné demonstraci proti válce ve Vietnamu, která narušila v roce 1968 sjezd Demokratické strany. Následkem střetů s policií byl i požár v centru Chicaga a mnoho zraněných. Soudní přelíčení, které by měl snímek zpracovávat, bylo následně vedeno s hlavními demonstranty i policisty. Možná by bylo vhodné, aby se tentokrát Stiller držel kamery a ponechal hlavní roli demonstranta původně plánovaného Sashu Barona Cohena.

Objevilo se kromě prvních obrázků (na našem Zachary Quinto jako Spock) také několik detailnějších informací o Star Trecku J. J. Abramse. Obsazení

article_593_px4

je až na několik výjimek (Eric Bana jako Nero či Simon Pegg jako Scotty) sestaveno spíše z neznámých jmen a tváří. Příběh začíná před Kirkovým narozením, kdy je loď USS Kellwin napadena romulanským kapitánem Nerem. Největší prostor ve filmu dostává přátelství Kirka a Spocka a sestavení posádky. Zájemci o detaily typu vzhled kapitánského můstku nebo fázerů se mohou více dozvědět zde.

Dle názoru mnohých nejlepší seriál kabelových kanálů současnosti Dexter další dvě pokračování! Momentálně běží v USA třetí řada a stanice Showtime objednala u tvůrců čtvrtou a pátou sérii o dvanácti dílech. Čtvrtá série by se měla na obrazovkách objevit na podzim příštího roku. V lednu se také chystá první série na blue-ray discích.

Zatímco nejnovější film Kevina SmitheZack and Miri make a porno, ve kterém kromě Setha Rogena uvidíme i mnoho tváří z kultovních Clerks, jde na konci měsíce do amerických kin (my si počkáme do 18. 12., trailer zde), objevují se další informace o jeho dalším projektu. Půjde o sci-fi komedii s rozpočtem 45 – 50 milionů dolarů, takže půjde o zatím největší Smithův projekt. Po přečtení první verze scénáře se bude na projektu podílet i tradiční Smithův partner, The Weinsten Company. Natáčení začne po dokončení hororového snímku Red State.

article_593_px1

Společnost Universal jedná s Naomi Watts o hlavní roli v životopisném snímku My Name is Jody Williams. Titulní postava byla učitelkou, která opustila svůj život ve Washingtonu, by se mohla stát globální aktivistkou. O patnáct let později jí byla udělena Nobelova cena za vedení mezinárodní kampaně za odstraňování nášlapných min. Režírovat bude autorka scénáře Audrey Wells. Pro nejmenovaného fanouška Naomi dodejme, že před 6 měsíci herečka porodila Livu Schreiberovi syna jménem Alexander. Brzy ji uvidíme ve špionážním thrilleru Inetrantional, remakeu Ptáků či v Králi Learovi.

Tagy:

aktuálně

diskuze