Novinky ze světa filmu (41.týden)

Článek

Tento týden ve zprávách z filmového světa nahlédneme do pracovních diářů herců Sama Rockwella, Toma Cruise či dua Affleck/Damon a režisérů Williama Friedkina a Juliana Schnabela.

article_1093_px1

Novému složení Guns’N’Roses se u fanoušků moc nedaří (viz fiasko v podobě pražského koncertu), zato Slash si může mnout ruce. Jeho sólové album bylo přijato dobře a také založil svou vlastní filmovou produkční společnost Slasher Films (jak již zmínil Loomis). Prvním projektem bude thriller Nothing to Fear. Půjde o příběh rodiny, která se nastěhuje na farmu v Kansasu. Během seznamování s místními vyvolají starodávného démona. Slash by měl mít ve filmu rozsáhlejší cameo. Společnost má v plánu točit především thrillery s nádechem žánrovek ze 70. a 80. let.

Tom Cruise by si rád zahrál ve snímku Flying Tigers, který vypráví o skupině amerických dobrovolníků, kteří jsou během druhé světové války umístěni (2 roky před útokem na Pearl Harbour) do Číny a mají místním pomoci bránit se proti brutálním náletům Japonců. Cruise by ztvárnil generála Claire Chennaulta, který skupinu trénoval. Není však zmíněno, že půjde pravděpodobně o remake stejnojmenného snímku z roku 1942 s Johnem Waynem v hlavní roli. Stejný příběh mají v hledáčku John Woo a Terence Chang, kteří jej však chtějí uvést ve formátu IMAX.

article_1093_px2

Filmoví nadšenci vzali režiséra Juliana Schnabela na vědomí po životopisném snímku Než se setmí, Hollywood jej (ačkoli Američana) objevil po udělení Oscara francouzsky mluvenému snímku Skafandr a Motýl. Jeho nový snímek Miral schytal na festivalu v Benátkách dosti negativní reakce, tak ho režisér prý radikálně přestříhal. Bratři Weinsteinové prý museli jednoho ze svých oscarových favoritů odložit. A vzhledem k tomu, že The King's Speech (trailer zde) má skvělé odezvy, volba padla na Schnabelův film o skutečném sirotčinci v Jeruzalémě založeném palestinskou ženou v podání Friedy Pinto (Milionář z chatrče).

Ben Affleck a Matt Damon znovu spojí své síly při práci na sportovním dramatu The Trade. Nyní Ben Affleck prozradil, že pravděpodobně nebude režírovat (jak se předpokládalo), a přenechá tento post Damonovi, kterého před kamerou nahradí Benův bratr Casey Affleck (Gone Baby Gone). Bratři napíší scénář, jehož hrdiny budou hráči baseballového týmu New York Yankees Fritz Peterson a Mike Kekich, kteří v roce 1973 zveřejnili, že si hodlají vyměnit ženy. Jeden nový pár se stal rodiči čtyř dětí, druhý dlouho nevydržel. Zajímavé téma. Další (smutnou) zprávou je, že Matt Damon opravdu nebude Jasonem Bournem v The Bourne Legacy. Půjde prý o film úplně mimo dosavadní trilogii, čeká nás „úplně nový hrdina“. Tedy vůbec ne Jason Bourne?

article_1093_px4

U příležitosti vydání Vymítače ďábla na Blu-ray oznámili jeho autoři, spisovatel William Peter Blatty a režisér William Friedkin, svou další spolupráci. Bude se týkat Blattyho posledního románu Dimiter. Mělo by jít o psychologický thriller s nádechem nadpřirozena, jehož hlavním hrdinou bude agent Paul Dimiter podezřelý z vraždy Ho Či Mina. Před trestem smrti v Albánii unikne do Jeruzaléma, kde se po jeho příchodu začínají dít podivné věci.

Samu Rockwellovi se poslední dobou daří. Zahrál si záporáka v Iron Manovi 2, uvidíme ho v komiksovce Cowboys&Aliens a

article_1093_px3

především byl (dokonce dvakrát) jedinou tváří intimní sci-fi Měsíc. Jedním z jeho dalších projektů by měla být drsná komedie The Sitter režiséra Davida Gordona Greena (Travička zelená). Hlavní roli získala další (nejen prostorově) výrazná postava americké komedie Jonah Hill, který po vyhazovu z vysoké přijme brigádu v podobě hlídání tří spratků. Souhlasí dokonce, že sežene jednomu z dětí drogy u dealera na Manhattanu (Rockwell), čímž se hlídání změní v šílenou honičku po New Yorku.

Vložit komentář

Zkus tohle