Novinky ze světa filmu (39.týden)

Článek

article_563_px1

moWie-$:hOtWs :>>

Příběh o životě Charlese Darwina Creation udělal zmatek v hlavě všem filmovým novinářům. Zatímco se všichni domnívali, že v rolích manželů Darwinových se objeví Paul Bettany a Jennifer Connely (pár i v reálném životě), Rosamud Pike (Okamžik zlomu) prohlásila, že ona a Joseph Fiennes na filmu již pracují. Snímek se bude zabývat mimo jiné skutečností, že Darwinova manželka byla hluboce věřící žena a manželovy teorie jejich vztah značně narušovaly. Režíruje Jon Amiel (Návrat Somersbyho, Jádro) dle scénáře založeného na knize vědcova potomka Randala Keynese. Ale kdo v tom nakonec bude hrát…kdo ví.

Kreativní komik Seth Rogen je momentálně hodně v kurzu nejen jako herec (Zbouchnutá), ale také jako scénárista (Superbad,

article_563_px3

vyhlížený Pineapple Express). Nyní pracuje na scénáři k celovečerní verzi klasického (rozuměj 40 let starého) seriálu Green Hornet, který vypráví oproti zlu bojujícím maskovaném milionáři Britovi Reidovi a jeho řidiči jménem Kato. Rogen si ve filmu, který jistě nebude vážnou poctou seriálu zahraje v hlavní roli společně s režisérem Stephenem Chowem (Kung-fu mela), který má bojové schopnosti a navíc je fanouškem Bruce Lee, jenž hrál Kata v původním seriálu. Na projekt měl před lety zálusk Kevin Smith, tehdy do něj však nikdo nechtěl jít, takže režie spadne do klína asi také Chowovi. Uvidíme až v roce 2010.

Někteří herci začnou režírovat brzy (Edward Norton), někteří si počkají na svou šanci (George Clooney) a některé režie nechává chladnými (Jack Nicholson). Bruce Willise bychom pravděpodobně zařadili do třetí kategorie, ale chyba lávky. A troufne si rovnou na psychologický trhiller Three Stories About Joan, ve kterém si také zahraje po boku Owena Wilsona a Kierana Culkina. O zápletce se zatím nic bližšího neví, ale Owen Wison v psychologickém thrilleru v režii Bruce Willise??? To zní podezřele.

Režisérka Diane English oznámila, že jejím dalším projektem bude adaptace bestselleru Erica Jong Fear of Flying z roku 1973. Ten vypráví o ženě, která se ve Vídni vyspí téměř s každým mužem, na kterého narazí. Kniha se stala hitem a ženy znuděné manželstvím koupily přes 20 milionů výtisků. Režisérka má představu filmu na způsob Sexu ve městě ale z dob, kdy si žena nemohla koupit dům bez podpisu muže. Bude to prý vtipné, sprosté a rozhodně hard Rkové (do 17 nepřístupné). Po celovečerním Sexu ve městě Vás, paní režisérko, bereme za slovo.

article_563_px2

Před Gone baby goneBena Afflecka filmový svět téměř odepsal, po úspěchu Gone baby gone o něm však nebylo příliš slyšet. Nyní zdá se dostal od Warner Bros. Pictures k přepsání scénář filmu The Town, na kterém by se měl podílet také jako režisér a protagonista. Román The Prince of Thieves vypráví o napjatém milostném trojúhelníku mezi ředitelkou banky, zkušeným zlodějem, který ukradl víc než její srdce, a zamilovaném agentu FBI, který se dotyčného snaží lapit. Snímek by měl být laďen do černohumorné milostné komedie s prvky lupičského filmu, navíc v Affleckově oblíbeném Bostonu. Proč ne?

David Duchovny a Demi Moore si zahrají manželský pár v tragikomedii The Joneses. Příběh se točí okolo dokonalé rodiny, která se po přestěhování na předměstí stává milovanou a obdivovanou. Ve skutečnosti jde však o podvod připravený marketingovou společností, která se snaží rozšířit své luxusní produkty na předměstí. Moore se jako manželka do svého rádoby muže zamiluje, zatímco on odolává sexuálním svodům rádoby dcery a prožívá existenciální krizi. Režíruje Němec Derrick Borte.

Michael Caine je ve svých 75 letech velice aktivní a ačkoli

article_563_px4

již reprezentuje spíše britskou eleganci a hereckou samozřejmost (Potomci lidí, Temný rytíř), kariéru si kdysi postavil na rolích drsňáků a zloduchů (původní Get Carter, původní The Italian Job). Nyní s v podobné roli vrátí. V režii Daniela Barbera ztvární ve filmu Harry Brown vysloužilého vojáka, který si poklidně žije na špinavém předměstí Londýna se svou rodinou. Zloději a narkomani z okolí se jednoho dne rozhodnou shánět peníze na nelegální aktivity dosti drsným způsobem, což poklidného důchodce s rozedmou plic poněkud rozladí a popudí k domobraně. Caine na tohle určitě má.

Vložit komentář

  • Zkus tohle