Novinky ze světa filmu (38. týden)

Článek

Kdo nazpívá song k nové bondovce? Jak bude vypadat 45. výročí založení Divadla Járy Cimrmana? A dostane Tom Hanks Oscara za roli amerického velvyslance v nacistickém Německu? Podrobněji čtěte níže.

Guillermo del Toro

Když hodně chcete, můžete být čímkoli, toť typické americké heslo. Nicméně HBO jej předvede v adaptaci knihy Nutshell Studies Corrine May Botz. Jde o skutečný příběh hospodyňky z malého města, která se stala posedlou vyšetřováním brutálních vražd, založila v roce 1936 na Harvardu oddělení forenzní medicíny a později byla dokonce jmenována policejní kapitánkou. HBO svěří produkci Guillermo del Torovi, který mu hodlá dodat „hitchcockovský“ háv.
 
Jakou roli hrála společnost IBM ve vyhlazování Židů za Druhé světové války? O tom pojednává bestseller Edwina Blacka z roku 2001 IBM and the Holocaust a také chystaný stejnojmenný film společnosti Brada Pitta Plan B. V roce 1933 uzavřel ředitel IBM Thomas Watson strategické partnerství s nacistickým Německem za účelem sčítání „německého“ lidu. Díky tomu byli Hitler a spol. schopni rychle určit národnost obyvatel a podniknout následné kroky. Brad Pitt si ve filmu plánuje i zahrát.
 

Manimal

Sony Pictures Animation hodlá do celovečerního přepracovat seriál NBC z 80. let Manimal. Byl příběhem bohatého doktora Jonathana Chase s podivnou minulostí, který objeví způsob, jak se měnit v různé druhy zvířat, a využije to k boji se zločinem. Dobrá, mohl by objev předat vědě, ale to by nebylo takový dobrodrůžo. Seriál měl jen osm dílů, utrpěl silnou kritiku a byl stažen. Jediným důvodem pro remake je možná to, že s dnešními technologiemi bude přeměňování v pantera či orla zajímavější. Společnost nedávno oznámila i film o Alfovi, taktéž v kombinaci hraného filmu a počítačové animace.
 
Výjimečná akce se chystá ve vybraných českých kinech dne 4. října 2012. Toho dne totiž oslaví Divadlo Járy Cimrmana 45 let své existence a hodlá své fanoušky potěšit přímým přenosem představení České nebe. A k promítání dostanou diváci během přestávky i sklenku šampaňského, kterou společně s herci na plátně připijí na krásné výročí. Vstupenky budou stát 200 – 250 Kč, začíná se v 19:00. Zde je pozvánka od Zdeňka Svěráka a zde seznam kin. Doporučuje se slavnostní oděv!
 

Adele

Je to venku, oficiální píseň k bondovce Skyfall nazpívá Adele. Měla by se jmenovat stejně jako film a britský bulvár dokonce tvrdí, že už je nahraná. Tak se asi brzy dočkáme. A film by mimochodem měl mít stopáž 145 minut, což by překonalo stopáž zatím nejdelšího Casina Royale.
 
Tvůrce oscarového The Artisit Michel Hazanavicius jedná s Universalem o smlouvě na snímek In The Garden Of Beasts. Jedná se o adaptaci non-fiction románu Erika Larsona, který vypráví o americkém velvyslanci v nacistickém Německu. William Dodd přišel do Berlína na samém počátku 30. let. Upozornil americkou vládu na narůstající antisemitistické tendence, ale vláda ho odbyla. Nakonec se stal svědkem plnění nacistických plánů. Hlavní roli si zahraje Tom Hanks (už mu dlouho chybí nějaký ten Oscar) a jeho dceru by mohla hrát Natalie Portman.

Vložit komentář

brutusáček - 23.09.12 12:18:46
bizzaro - 21.09.12 13:58:44
ty Nutshell Studies v produkci Del Tora by mohly byt zajimavy. taktez nazi IBM :)
lemmy - 21.09.12 00:46:35
ach, holokaust a oskary, že by tahle rovnice pořád platila? https://www.youtube.com/watch?v=DPTV8PZo-Tc
brutusáček - 21.09.12 00:26:13
hanks a portman, jak baara píše..oskar tutovej

Zkus tohle