Novinky ze světa filmu (37.týden)

Článek

article_550_px1

moWie-$:hOtWs :>>

Dan Aykroyd tak dlouho bojoval, až si vybojoval třetí pokračování Krotitelů duchů. Sony Pictures dokonce najalo dva z výkonných producentů seriálu Kancl Lee Eisenberga a Gena Stupnitskyho, aby napsali scénář. Ten je prý vystavěn tak, aby se mohla vrátit celá čtyřka lovců všech těch legračních postaviček. S nikým z původního obsazení se však nebude jednat, dokud nebude příběh hotov. Otázkou je, jak se mezitím změnil postoj Billa Murrayho, který se hodně zdráhal projektu zúčastnit. Aykroydovy (přehnané) ambice prý sahají ještě k dalšímu pokračování, do kterého by rád zapojil Setha Rodgen a Judda Appatowa, kteří jsou na rozdíl od něj v kurzu…

Zatím dosti neznámý herec Idris Elba (momentálně v Ritchieho RocknRolla) zveřejnil, že pracuje na projektu životopisného filmu o hvězdě basketballu Michaelu Jordanovi. Spolupracuje přímo s hráčem, který je prý velice uzavřený a práce jde pomalu. Film nebude pojednávat o hře pod koši, ale o obchodu, který se kolem ní točí. Aneb jak je možné udělat z kvalitního sportovce značku? Elba zatím nepotvrdil, že si Jordana zahraje, rád by však film režíroval.

Skončil 65. ročník Benátského filmového festivalu a nejvýše byl oceněn snímek Wrestler Darrena Aronofského, vzrušení zavládlo také nad výkonem Mickeyho Rourka v hlavní roli. Synopse je po hříchu jednoduchá. Wrestler v důchodu Randy "Beranidlo" Robinson si probojovává cestu do finále se svým bývalým sokem až ze dna nezávislého zápasu. Až tuctový námět, ale Aronofského zpracování popisují novináři jako otevřené, rozvíjející se, nepřikrášlené a dramatické, však bez náznaku sentimentu či pathosu. S odpovídajícím marketingem by se prý dokonce mohlo stát i finančním úspěchem.

article_550_px3

Režisér Stephen Sommers (Mumie) být v jednání s Warner Bros a možná zaujmout režijní stoličku při natáčení adaptace dobrodružné klasiky Edgara Rice Burroughse Tarzan, Lord of the Apes. Se scénáristou Stuartem Beattiem však nehodlají vycházet striktně z knihy z roku 1914 ani z jedné z mnoha adaptací, chtějí spíše využít detaily a jednotlivosti novým způsobem. Projekt byl oznámen již před dvěma lety, tehdy ho měl točit Gullermo del Toro. Verzí příběhu opičího muže je spousta, od snesitelných (s Christopherem Labertem z roku 1984), přes disneyovský animák (1999) až po seriál s modelem Travisem Fimmelem.

Když už jsme u ve všech pádech skloňovaného jména Guillermo del Toro, říká se, že ten má naplánovanou práci až do roku 2017! Momentálně si můžeme v kinech užívat jeho milovaného Hellboye a po velkých tahanicích mu byla svěřena adaptace Hobita. A právě za touto prací se

article_550_px2

na pět let přestěhuje na Nový Zéland. S Universalem má dále smlouvu na čtyři další projekty: remake Frankensteina, příběh Dr. Jekylla a pana Hydea či Vonnegutových Jatek č.5. Zajímavá by mohla být adaptace knihy Dana Simmonse Drood, gotický horor o tom, jak se spisovatel Charles Dickens po katastrofické vlakové nehodě vrhl do víru nemravného Londýna a potom napsal svůj poslední román The Mystery of Edwin Drood. Stále se jedná o třetím Hellboyovi a adaptaci At the Mountains of Madness H. P. Lovecrafta. A další projekty bude tenhle hravý Mexičan produkovat…ale aby se nám ždibíček nerozmělnil.

V roce 1981 natočil dvaadvacetiletý Sam Raimi zombie horor Evil Dead. Pár desítek let na to se z něj stal muzikál, z čehož měl Michael Jackson určitě radost. Hrálo se v Kanadě a pak v USA mimo Broadway. Producent Don Carmody momentálně plánuje opačným směrem. Tedy vzít muzikál a udělat z něj filmový muzikál a Sam Raimi prý není vůbec proti. Snímek by měl spolurežírovat choreograf Hinton Battle a všechno by to dokonce mělo být 3D.

Bobby Moresco (podílel se na scénáři ke Crash) bude spolupracovat na scénáři, režírovat a produkovat film Castro's Daughter. Půjde o příběh nemanželské dcery bývalého kubánského diktátora, která byla vyhoštěna a s falešnou identitou španělské turistky a parukou utekla do Španělska a v roce 1998 publikovala svůj životní příběh. Ten samozřejmě zahrnuje i změny, kterými prošla její vlast bahen jejího složitého dětství. Na scénáři se bude podílet také nositel Pulitzerovy ceny Nilo Cruz.

article_550_px4

Rok se s rokem sešel a protože loňský animák želvích ninjů Teenage Mutant Ninja Turtles vydělal téměř třikrát víc než stál, Warner Bros. již plánují další filmové dobrodružství zelené čtyřky. Tentokrát se však bude jednat o návrat k hranému filmu, kterým byl již první celovečerák (1990), který náklady producentů ve ziscích zdesetinásobil. Spolutvůrce loňského snímku Kevin Eastman již objíždí možné lokace a jedná s režisérem původního kusu Stevem Barronem. Žádná jména však oficiálně nepadla.

Vložit komentář

Baara - 30.09.08 14:01:34
já to tušila, že mám napsat "ale ne v americkým psychu":-) trky trk:-)
CrusT - 30.09.08 13:14:46
myslis nenahonene svaly a prirozene pozy Christiana Balea? :-)http://www.bennadel.com/resources/uploads/christian_bale_in_american_psycho.jpg jj, ma k absolute hunkovi daleko ;-))))
Baara - 30.09.08 11:59:20
Fakt nekecám! Dlouhý vlasy, nahoněný svaly, nepřirozený pózy - e-e. Když se chci kouknout na nějakýho pěknýho herce, mám doma složku Christian bale:-)
DR - 29.09.08 20:49:57
nekecej ;o)))
Baara - 29.09.08 18:21:31
Aha...nějak jsem zapomněla, co jsem sama napsala:-) ne to opravdu nelíbí. Děkuju pěkně:-)
brutusacek - 29.09.08 15:11:59
takový hezký pablo
DR - 29.09.08 13:12:32
jasněěě :D
CrusT - 29.09.08 12:30:15
Ondra asi mysli toho typa na fotce, ne? :-)
Baara - 29.09.08 09:07:46
omlouvám se za svoje diletanství, ale Neznám, Ondro...:-(
DR - 26.09.08 22:02:15
měl bych naprosto nevinný dotaz: líbí se báře absolute hunk???
lemmy - 09.09.08 14:15:00
tak nevim co si o tom aronofskym myslet, po takových peklech příběh wrestlera? hm hm
brutusáček - 09.09.08 12:25:10
jatka č.5 jo a krotitelé duchů ještě víc !
  • Zkus tohle