Novinky ze světa filmu (37. a 38. týden)

Článek

Američané děsí fanoušky Sherlocka Holmese vlastním seriálem, Nicolas Cage si konečně vyhlédl slušný projekt a byly předány ceny Emmy za televizní tvorbu.

Bylo jednou jedno prasátko a to se mnoha a mnoha způsoby snažilo dostat na lednici ke sklenici se sušenkami. Jmenovalo se Ormie, natočili o něm krátkometrážní animák (shlédnout ho můžete zde) a teď dostane celovečerní film! Vytvořil ho Rob Silvestri, který má prsty také v animaci Gnomea a Julie. Ormie získal už několik festivalových ocenění.
 
Režisér oceňovaného Proroka Jacques AudiardMarion Cotillard (Počátek, Veřejní nepřátelé) zapadnout z velkých filmů do požitkářského podsvětí v dramatu Rust and Bone. Jde o adaptaci povídkové sbírky Craiga Davidsona, která zkoumá život podsvětí z pohledu účastníků ilegálních zápasů v boxu a zápasů psích bojových plemen, feťáků, gamblerů a lidí závislých na sexu. Vidět Marion po delší době v jiném prostředí bude jistě stát za to.
 
Olivia Wilde ušla od Třináctky z Dr. House slušnou cestu. Přes Trona a Kovboje a vetřelce se dostává také k menším filmům. V nezávisle financované komedii The Longest Week uvidíme v hlavní roli (také vzhůru stoupajícího) Jasona Batemena (Juno, Paul) jako bohatého lenocha, který vede nečinný život v luxusním hotelu jeho rodičů na Manhattanu. Během týdne se však ocitne bez bydlení, bez peněz a beznadějně se zamiluje. Píše a režíruje Peter Glanz.
 
Je chvályhodné, že fascinující literární postava jako Sherlock Holmes dostává v dnešní době tolik prostoru, ale začínáme mít trochu „přeholmesováno“. Guy Ritchie na nás chystá svou celovečerní dvojku (Sherlock Holmes: Hra stínů bude snad lepší než jednička), BBC dotočila druhou sérii svého Sherlocka a americká CBS se chce na této vlně svézt. Pouští se do něj producent a scénárista Rob Doherty (Medium). A my budeme s obavami sledovat, co vymyslí. 
 
Francouzské studio Gaumont startuje divizi pro televizní produkci a nejvíce nadějí na rozjezd vkládá do hodinového dramatu Hannibal. Ano, nepůjde o nikoho jiného než slavného Dr. Lectera. Scénář z pera Bryana Fullera (Mrtví jako já) bude pojednávat o Lecterových prvních krůčcích, zobrazených v Harrisově románu Červený drak, a jeho „sblížení“ s agentem Willem Grahamem. Produkce se ujme Martha De Laurentiis, která pracovala na Červeném drakovi i Hannibalovi: Zrození. Kdopak si troufne na hlavní roli?
 
Britové čas od času prostě musí natočit nějaký film o fotbale nebo jeho fanoušcích. Do dalšího se pustil režisér David Scheinmann a bude se jmenovat Theatre of Dreams. Jde o fiktivní příběh skutečné postavy, manažera Manchesteru United Matta Busbyho, který se rozhodne pomoci jedenáctiletému problematickému chlapci splnit jeho fotbalové sny. Natáčet se bude přímo v Manchesteru (divadlem snů je nazýván stadion Old Trafford) a v hlavní roli uvidíme Briana Coxe či krásnou Nataschu McElhone.
 
Nicolas Cage (nebo jeho agent) si možná po nějaké době opět vybral nadějný projekt. Thriller Frozen Ground ho představí jako aljašského policistu, který najde na ulici ztracenou mladou dívku (Vanessa Hudgens), která utekla z lopaty masovému vrahovi (John Cusack). Tím je člen bohaté rodiny, který unesl 24 mladých dívek a odvezl je do aljašské divočiny. Tam je vypustil, ulovil a zavraždil. Policista s dívkou se vydávají ho najít a usvědčit. V jedné z dalších rolí uvidíme třeba Curtise '50 Centa' Jacksona. Příběh je inspirován skutečnými událostmi.
 
Byly předány ceny Emmy za televizní tvorbu. Mezi komediemi máme konečně nový vítězný seriál, Taková moderní rodinka. Dramatem byli opět vyhlášení The Mad Men. Kompletní seznam vítězů a nominovaných najdete zde. A co nová seriálová sezóna? Dexter si to zjevně rozdá s Ježíšem a Dr. House se konečně nevyhne vězení. Na jaké seriály se těšíme dále?

Vložit komentář

Baara - 28.09.11 20:27:19
Prvni dil House i Dextera uz je par dni na netu. K Dexterovi uz jsou i titulky.
To je zvláštní, do televize jdou až příští víkend...moje zkušenost je, že tyhle bývají většinou fake. A titulky? Kde?
Annal - 25.09.11 17:59:11
Prvni dil House i Dextera uz je par dni na netu. K Dexterovi uz jsou i titulky.
Sud - 23.09.11 00:11:00
ad Cage, vzpomnel jsme si na: http://www.youtube.com/watch?v=eExfV_xKaiM
bros - 22.09.11 15:22:31
No tak jak Sherlocka, tak Hannibala se trošku bojím... už aby byl seriál BBC venku!

Zkus tohle