Novinky ze světa filmu (36. týden)

Článek

K jakému seriálu dovedli Josse Whedona Avengers? Kdy uvidíme další díly Hobita? A především, o čem bude první díl nové série legendárního Červeného trpaslíka?

Michael Clarke Duncan

V 54 letech odešel herec Michael Clarke Duncan. Duncan se do 30 let živil jako bodyguard, ale po smrti jeho klienta, rapera Notorious B.I.G, se rozhodl dát k filmu. První významnou vedlejší roli měl v Armageddonu, na Oscara byl nominován za nezapomenutelný výkon v Zelené míli. Duncan měl v červenci infarkt, ze kterého se nedokázal zotavit.
 
Warner Bros. a MGM uvedly data pro všechny tři díly Jacksonova Hobita. Pro jedničku stále platí datum 14. prosince 2012, dvojka nazvaná The Hobbit: The Desolation of Smaug přijde do kin 13. prosince 2013 a závěrečný díl uvidíme 18. července 2014. Zajímavý je kontrast s Pánem prstenů, kde jsme se ptali, jak se do třech filmů vejde…u Hobita se zase trochu obáváme, čím budou naplněny.
 
Joss Whedon udělal skvělé Avengers a hned tak se s nimi nerozloučí. Natočí totiž pro stanici ABC pilot k seriálu jimi inspirovanému, nazvanému prostě S.H.I.E.L.D. Nicméně seriál by se měl věnovat spíše organizaci a jejím agentům, nikoli superhrdinům. Scénář Whedon napíše se svým bratrem Jayem a ženou Maurissou Tancharoen, kteří pracovali například na Spartakovi nebo Whedonově seriálu Dům loutek.
 

Justice League

A od Marvelu k dalším hrdinům. Zdá se, že Warneři nehodlají startovat novou batmanovskou sérii (třikrát sláva!), ale mají s Batmanem jiné plány. Hodlají ho přizvat do své Justice League, tedy takových Avengers DC Comic. Měl by se tak připojit například k Supermanovi a možná Green Lanternovi? Protože tři jsou houby tým, Warneři možná představí nové postavy. Film by nemusel uzavírat svět několika superhrdinů, mohl by je naopak divákům představit a případně jim otevřít cestu k samostatným filmům. Co takhle nový Flash Gordon, že?
 
Na festivalu v Benátkách prozradil režisér Paul Thomas Anderson, co bude jeho dalším projektem. Bude to adaptace románu amerického autora Thomase Pynchona Inherent Vice. Jedná se o postmodernistické vyprávění o soukromém detektivovi, který v Kalifornii 70. let pomáhá své bývalé lásce ze šlamastiky zahrnující nevěru i pobyt v psychiatrické léčebně. Režisér již roky pracuje na zfilmování nejznámějšího Pynchonova románu Duha gravitace, do kterého by se rád pustil brzy po dokončení. Anderson chce prý točit filmy s menším časovým odstupem, což nás samozřejmě těší.
 

God of War

Fanoušci hry God of War se tento týden dozvěděli detaily o chystané filmové adaptaci. První část scénáře, který se momentálně přepracovává kvůli mnoha podobnostem s novými Titány a dalšími „antickými“ adaptacemi, se odehrává před přeměnou sparťanského vojáka Krata, kdy se z něj stal Duch…nesmrtelný bojovník, který bojuje se všemi možnými antickými stvůrami i bohy. Tvůrci chtějí dát Kratovi lidské základy z doby, kdy měl rodinu, a pak se vrhnout na jeho proměnu a v násilnického padoucha. A snad filmu zůstane něco z herní „erkovosti“.
 
Kdo je zvědavý a zároveň opatrný při čekání na desátou řadu Červeného trpaslíka, určitě už shlédl teaser. Digitální stanice Dave HD nyní oznámila, že první díl bude mít premiéru 4. října a dokonce načrtla děj. Posádka Kosmika v něm zachytí nouzové volání lodi Hvězdného sboru Trojan. Její záchrana se však změní v horor především pro Rimmera, protože Trojanovi velí jeho mladší (a samozřejmě lepší) bratr Howard. A Kryton se rozhodne nainstalovat nový palubní počítač jménem Pree, který nebude takový pohodář jako starý dobrý Holly. Točí se před živým publikem a bez zásadních počítačových triků, abychom se snadněji vraceli dvacet let zpět. Takže Kosmik bude pořád hodně divně létat :-)

Vložit komentář

Baara - 09.09.12 16:43:20
škoda, že Naylor nemá soudnost a nevysere se na toho Trpaslíka po tom průseru s BTE. Docela dost mě to mrzí. Takhle kurvit odkaz Granta a vůbec celý kultovní série.
je fakt, že bez granta to šlo hodně dolů a jeho romány jsou supr! uvidíme, jak to dopadne...nicméně plus je to, že tvůrci se rozhodli tvářit, že BTE neexistovalo.
DW - 08.09.12 19:48:57
škoda, že Naylor nemá soudnost a nevysere se na toho Trpaslíka po tom průseru s BTE. Docela dost mě to mrzí. Takhle kurvit odkaz Granta a vůbec celý kultovní série.
bizzaro - 05.09.12 15:34:13
tys už předpokládám boha války dohrál i pozpátku, že?
nejsem zadnej paran a znam kokot hry, ale GoW jsem dal 2x - vlastne jako jedinou hru jsem to dohral :) ale nicmene ani nevim, jakej z dilu :D
Stana - 05.09.12 14:27:34
bizz: tys už předpokládám boha války dohrál i pozpátku, že? já k tomu jen párkrát přičichl, ale rozhodně super hra!
bizzaro - 05.09.12 10:10:58
Justice League no nevim.. trapny, ze kazdej musi mit svou skvadru komiksaku.. terminy Hobita radsi ani nekomentuju
na God of War se těším!
cekam na nej uz dlouho! hlavne at je to Rko
Stana - 05.09.12 09:11:32
I přes svou lásku k Batmanovi musím říct, že Avengers > Justice league. A na God of War se těším!

Zkus tohle