Novinky ze světa filmu (36. týden)

Článek

Johnny Depp má pod palcem producenty od Disneyho, bratři Scottové hrají Call of Duty a na oscarovém podiu se po letech jako moderátor objeví komik.

Black Widow

Nevyhneme se tomu, tak do toho skočme po hlavě. Nemusíte být americký nerdík, který má pod postelí několik krabic originálních komiksů, abyste byl na hromadnou komiksovku The Avengers ždibíček zvědavý. Režisér Joss Whedon má k dispozici nejen skvostné herce (z nichž v podstatě každý umí hrát), ale i skvělé postavy, které slibují trikovou akci (Hulk), krásu (Black Widow) i humor. Na střety mezi obrovským egem Thora a ještě větším egem Tonyho Starka by mohly být luxusní. Na shrnující (a lehce hype) video o projektu se můžete podívat zde.
 
Produkční společnost Brada Pitta Plan B se ujme zfilmování úspěšné broadwayské hry The Normal Heart. Jeho hrdinou je americký novinář a aktivista židovského původu Ned Weeks (zahraje si ho Mark Ruffalo), který společně se svým partnerem Felixem Turnerem založil na počátku 80. let minulého století advokátní kancelář obhajující diskriminované HIV-pozitivní osoby. Jeho přístup k aktivismu byl však bouřlivější než u jeho kolegů, což ohrožuje vše, za co advokáti bojují. Uvidíme, zda se z divadla do filmu dostanou i Ellen Barkin (Dannyho parťáci 3) či Jim Parsons (Big Bang Theory). Režírovat bude autor seriálu Glee Ryan Murphy.
 

Call of Duty Modern Warfare 3

Člověk by řekl, že tak úspěšná videohra jako Call of Duty nepotřebuje žádnou náročnou propagaci. Asi si to nemyslí generální ředitel Activision Eric Hirshberg, který oznámil, že bratři Scottové pracují na online seriálu Friday Night Fights, který bude součástí služby Call of Duty Elite. Půjde o střetnutí ve hře Call of Duty: Modern Warfare 3, a to speciálně sestavených týmů typu policisté vs. hasiči či celebrity vs. jiné celebrity. V rámci stejné služby vytváří také společnost Jasona Batemana DumbDumb animovaný sitcom Cocked Hammers. A budete-li hodně šikovní, záznam vaší hry nadabují a zveřejní právě Batemen a Will Arnet.
 
Víte, kdy se naposledy natáčel celovečerní film zahraniční produkce v Tanzanii? Ne? Bylo to v roce 1962 a šlo o film Hatari. Jak jste bez této informace vůbec mohli žít? Ale teď vážně. Do tamního hornického městečka Mwanze se vydá britský režisér Nick Broomfield se štábem filmu The Catastrophist. Půjde o příběh z roku 1960, kdy znuděný Ir přijíždí do belgického Konga za přítelkyní novinářkou. Je jí vtažen do tamní politické situace a národního osvobozeneckého hnutí Patrice Lumumby (později prvního premiéra samostatného Konga). Režisér natáčel loni v Tanzanii dokument Albino United.
 

Johnny Depp, Gore Verbinski, Jerry Bruckheimer

Finanční svět se řítí do další krize a v Disney Studios se zamýšlejí nad rozpočtem připravovaných snímků. Nelíbilo se jim, že Jerry Bruckheimer a Gore Verbinksi hodlají natočit novou verzi rozhlasové hry z počátku minulého století Lone Ranger za 275 milionů dolarů. Jenže na návrh 200 milionů se producent a režisér nedívali nadšeně a Verbinski pohrozil odchodem. Jenomže Johnny Depp, který má ztvárnit roli léčitele Tonta, prohlásil, že bez Verbinského do projektu nejde. Stejně jako představitel maskovaného jezdce na bílém koni Armie Hammer. A když vám někdo vydělal za poslední roky tolik peněz jako Johnny Depp, nehádáte se a přihodíte aspoň 15 melounů.
 
Ačkoli moderátor slavnostního předávání Oscarů nebývá většinou ohlašován dříve než v lednu, producent letošního ročníku Brett Ratner oznámil Akademii svého kandidáta již nyní. Bude jím Eddie Murphy. Po posledním rozpačitém výkonů dua James Franco a Anne Hathaway se na oscarové pódium tedy vrátí komik. Naposledy tomu tak bylo v roce 2004, kdy večer moderoval Chris Rock.

Vložit komentář

Baara - 13.09.11 13:39:56
Na Avengers se zacinam tesit, hlavne na ty vztahy postav...do koho se asi zamiluje Cerna vdova?
brutusáček - 10.09.11 13:55:03
brutusáček - 07.09.11 12:58:44
avengers se budou asi slušně tlačit, stejnak si myslim že je přetlačí příští léto batman.. btw vůbec mě nepřekvapuje propadák Conana, o to víc se těším na imortals

Zkus tohle