Novinky ze světa filmu (34.týden)

Článek

article_539_px1

moWie-$:hOtWs :>>

Scénáristka Heather Hach má na kontě velmi inteligentní komedii Mezi námi děvčaty, v němž prokoukla Lindsey Lohan a k jehož sequelu právě vzniká scénář. Adaptuje také memoáry manažerky společnosti Champagne Veuve Clicquot Mireille Guiliano French Women Don't Get Fat, které jsou jakousi sbírkou životních zkušeností francouzské ženy včetně tajemství, jak je možné tolik pít a jíst, a neztloustnout. Produkční práva si získala Hilary Swank a možná si ve filmu i zahraje.

Společnost Stone Village Pictures si vyhlédla dva roztodivné projekty. Prvním

article_539_px2

je adaptace dobrodružného románu ruského autora Alexandra Běljajeva The Amphibian. Ten vypráví o chirurgovi, který zachrání svého syna před smrtelnou respirační chorobou tím, že mu voperuje žraločí žábry. Mladík žije pod vodou a jednoho dne zachrání před žralokem dceru místního rybáře, do které se samozřejmě zamiluje...momentálně se hledá někdo, kdo by se odvážil tohle adaptovat. Základem druhého projektu je brazilský scénář k vlkodlačímu akčnímu thrilleru Lobo. Mladý muž v něm získá z matčiny závěti dopisy a fotografie a vydává se do izolovaného městečka v Amazonii, aby odhalil své kořeny. Objeví mimo jiné téměř vyhubený druh vlkodlaků a pomáhá jim v boji o přežití. Režírovat bude Ezna Sands.

Filmová adaptace knihy Billa Cartera Fools Rush In získává zajímavé herecké obsazení. Carter napsal knihu o svém pobytu v Sarajevu během války na Balkáně, kde nějakou dobu žil a pracoval jako charitativní pracovník. Spoluprodukce a vedlejší role se ujme Orlando Bloom, o kterém už dlouho nebylo slyšet, uvidíme také Liama Neesona a především Javiera Bardema. Natáčet se bude přímo v Sarajevu a na režijní stoličku zasedne brazilský režisér Andrucha Waddington.

Philip Seymour Hoffman se jako další z herců pustí do režírování. Vybral si scénář svérázné romantické komedie o dvojici milovníků trávy Jack Goes Boating. Jedná se původně o divadelní hru, ve které Hoffman sám hrál. Hlavním hrdinou je věčně zkouřený řidič limuzíny, který podniká donkichotská dobrodružství v podobě hodin plavání či vaření či milostného vztahu s jinou ztracenou existencí. Hoffmanova společnost Cooper's Town Prods. se pro tento projekt spojí s Big Beach Films.

article_539_px3

Komu se líbil snímek Wanted, může se těšit na adaptaci dalšího komiksu autora Mark Millar Kick-Ass. Ten vypráví a outsiderovi jedné střední školy, který se rozhodne stát skutečným superhrdinou. Ale nějak se mu ani v kostýmu nedaří být fyzicky a psychicky hrozivým, dokud do ruky nevezme zbraň a nestane se reálným vůdcem bandy maskovaných spolužáků (třeba 11-tileté holčičky s japonským mečem). Komiks je tak plný násilný páchaného středoškoláky na dospělých, že se ho bálo jakékoli studio ujmout. Nakonec se režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach) rozhodl, že získá téměř 30 milionů nezávislých zdrojů. Do role rodičů navztekaných dětí hodlá obsadit některé hvězdné tváře.

George Clooney si zjevně oblíbil právnické prostředí

article_539_px4

a po Michaelu Claytonovi pojal pod křídla své společnosti Smoke House práva na adaptaci románu Jonathana Mahlera The Challange. Projekt se zabývá dlouhým bojem právníka Charlese Swifta a profesora práv Neala Katyala o zajištění spravedlivého soudu pro Salima Hamdana, osobního strážce Usamy bin Ladina. Ten byl nedávno odsouzen na 66 měsíců k pobytu na Guantanamu. Byl uznán vinným z podpory terorismu, osvobozen však v otázce účasti na vražedném spiknutí, což mnozí označovali za velké právnické vítězství. Clooney bude pravděpodobně hrát, produkovat i režírovat.

Vložit komentář

LooMis - 24.08.08 23:12:01
a žoržík na závěr nesmí chybět :-)
bizz - 20.08.08 10:15:29
na nepěkný fotošop!!! :)
Baara - 20.08.08 09:31:56
no jo, já vím, proto se taky snažím:-) ale každej týden bohužel nejsou zprávy o pěknejch herečkách:-(
bizz - 19.08.08 14:03:58
preeesne,Sef to taky tak rad :-)
CrusT - 19.08.08 13:39:30
tak se mi newsky libi, fotecka pekne kocicky hned zkraje ;-)
  • Zkus tohle