Novinky ze světa filmu (34. a 35. týden)

Článek

Ridley Scott se po Vetřelci vrací k další své klasice, Steven Soderbergh chce praštit s kamerou a vzít do ruky štětec a Američané kradou Akiru Kurosawu. To vše se děje ve světě filmu.

Blade Runner

Producenti Broderick Johnson a Andrew Kosove překvapili filmovou veřejnost oznámením, že Ridley Scott jim s potěšením kývl na režii nové adaptace sci-fi Blade Runner. Scotta asi nadchla práce na právě sestříhaném Prometheovi (prequel Vetřelce) a hodlá znovu a prý úplně jinak zfilmovat příběh z temné budoucnosti Země plné replikantů, který byl předlohou jeho dnes klasického filmu z roku 1982. Společnost Alcon koupila práva na příběh s podmínkou, že natočí cokoliv, jen ne remake. Scott se nyní začne scházet s potenciálními scénáristy, natáčet začne ale asi až v roce 2013. S účastí Harrisona Forda se prý nepočítá, neb cílem je pojmout látku maximálně odlišně.
 
Alejandro Gonzalez Inarritu (Babel, Biutiful) si jako svůj další projekt vybral adaptaci románu Michaela Punkeho The Revenant. Jedná se o příběh lovce kožešin, kterého v roce 1823 napadne grizzly. Je okraden lidmi, kteří ho místo pomoci nechávají zemřít v divočině. Lovec však přežije a vydá se na dalekou cestu přírodou za pomstou. S Innaritovým citem pro extrémní emoce by to mohlo být hodně silné.
 
HBO zaznamenalo se seriálem Hra o trůny velký úspěch, Hollywood se proto rozhodl podívat na zoubek i dalším knihám autora R. R. Martina. Společnost Mike the Pike Productions usiluje o práva na zfilmování jeho příběhu The Skin Trade, do kterého chce investovat až 80 milionů dolarů. Jde o strašidelnou pohádku o stopování masového vraha, které vede mladou policistku do podsvětí hospodářsky upadajícího města, kterému vládnou vlkodlaci. Vrrr.
 

Steven Soderbergh

Steven Soderbergh už nějakou dobu mluvil o tom, že by filmařinu pověsil na hřebík. Nyní má nasmlouvány tři projekty (drama z prostředí striptýzu Magic Mike, životopis Liberace a snímek The Man from U.N.C.L.E.), ale newyorským Timesům řekl, že po jejich dokončení se hodlá naplno věnovat malířství. Zároveň však přiznal, že pokud mu to nepůjde a budou mu docházet peníze, rád natočí další Dannyho parťáky. Inu, netřeba nikoho odsuzovat za to, že je realista.
 
Prokázat úctu jednomu z největších filmových tvůrců můžete třeba tím, že koupíte práva na zpracování 69 z jeho prací. Tohle přesně udělala společnost Splendednt Media se scénáři a filmy Akiry Kurosawy. Světlou stránkou tohoto obchodu je, že 19 nerealizovaných Kurosawových scénářů může být natočeno, stinnou pak to, že zbylých 50 může zplodit remake. A to včetně Ranu, Kagemushy či Rashomonu. Sedm samurajů a další tři remaky už se připravují v jiných společnostech.

Michael Nyqvist

Dva švédští herci, Alexander Skarsgard (Pravá krev) a Michael Nyqvist (Millenium Trilogy) si zahrají v nezávislém dramatu Henryho Alexe Rubina Disconnect. Herci společně s dalšími ztvární postavy, jejichž životy ovlivnily či zničily moderní prostředky komunikace. Skarsgard si zahraje muže odloučeného od ženy, hledajícího útěchu v internetových vztazích, a  Nyqvist podezřelého z krádeže jeho identity. Film se dotkne také svádění dětí po internetu či online publikace neveřejných fotografií.
 
Celkem bez povšimnutí se k americké premiéře přiblížil další found-footage thriller Apollo 18. Vypráví o utajené misi dvou astronautů na Měsíc, která se poněkud zvrhla...a byla důvodem toho, proč se lidstvo na Měsíc už nikdy nevrátilo. Produkoval Timur Bekmabetov (Wanted, ruské Hlídky), režíroval Španěl Gonzalo López-Gallego. Trailer můžete shlédnout zde.

Vložit komentář

bizzaro - 01.09.11 08:37:31
jj, az to bude, mohli bysme na to vytahnout. dobre vypada i tahle ducharina (www.csfd.cz/film/262393-nebojte-se-tmy/videa/), bude to koncem mesice v Aeru. jinak jo, njusky tentokrat vyzivny!
D. - 31.08.11 17:27:25
tyyjo tentokrat krute novinky! na prequel Veprelce se tesim jak malej jarda. apolo 18 by mohla byt taky pecka (podle traileru). ostatni veci zni vesmes taky zajimave.

Zkus tohle