Novinky ze světa filmu (33.týden)

Novinky ze světa filmu (33.týden)

article_535_px2

Irský režisér John Crowley (oceňovaná dublinská mozaika Intermission) se ujme adaptace románu The Dogs of Babel. Román vypráví o profesoru lingvistiky, který se jednoho dne vrátí domů a najde svou ženu zavražděnou. Ve snaze zjistit, co se stalo, se snaží naučit mluvit své dva psy – jediné očité svědky. Crowley momentálně dokončuje snímek Is There Anybody There? o malém chlapci, synovi majitelů domova důchodců, který si ze zájmu o smrt nahrává umírající staříky a setká se s vysloužilým kouzelníkem. V hlavní roli Michael Caine.

Nadpřirozené či polohororové knihy pro dospívající stále plní knihkupectví a

article_535_px1

ani po filmových plátnech se již neprohání jen Harry Potter. Internetem proběhly upoutávky na Twilight (o zlých a hodných upírech na maloměstské americké střední škole) a Sony Pictures si zajistilo práva na sérii autora James Pattersona Maximum Ride. Jedná se o příběh šesti dětí, které byly geneticky upraveny tak, že jsou z 98% lidmi a ze 2% ptáky. Šestice unikne z laboratoře, jejich vědečtí stvořitelé za nimi však pošlou lidi „říznuté“ vlky, zvané Erasers. Nezní to nic moc a scénář bude navíc psát autor druhé Fantastické čtyřky a Mojí superbejvalky, takže se nic převratného asi konat nebude.

Společnost Warner Bros. si zajistila práva na adaptaci knihy Andrew Gottlieba se zajímavým názvem Drink, Play, F@#K. Jde o fiktivní příběh muže, který se po rozpadu manželství vydává na cestu za zapomenutím, zahrnující pitku v Irsku, gambling v Las Vegas a sexuální turistiku v Thajsku. Prý se jedná o neoficiální mužskou reakci na knihu Elizabeth Gilbertové Eat, Pray, Love o rozvedené ženě, která hledá úlevu v dobrodružstvích v Indii či Indonésii. A půjde jak jinak o komedii.

Režisérka Mimi Leder (Peacemaker, Drtivý dopad) bude režírovat životopisný snímek z Druhé světové války Remember Their Names. Vycházet bude z memoárů Jima Longhiho (později politik, právník a dramatik) Woody, Cisco & Me, který absolvoval v roce 1943 dlouhou plavbu přes Atlantik a Středozemní moře v pěveckém triu s Woodym Guthriem a Cisco Houstonem (američtí folkoví zpěváci a muzikanti). Mohlo by se jednat o pěkný příběh, otázkou je, zda je pro něj stále částečně televizní režisérka tou pravou osobou.

article_535_px3

Může se volná adaptace Dantova Pekla odehrávat v Las Vegas? Nebo může se vůbec odehrávat jinde než v Las Vegas? Na to nám odpoví právě se rozjíždějící projekt Saint John of Las Vegas, ve kterém si Steve Buscemi zahraje vyléčeného gamblera, který je sem zavlečen podivínským vyšetřovatelem pojistných podvodů. Buscemiho uvidíme také jako otce nezvedeného dospívajícího intelektuála Michela Cery (Juno) v Mládí v hajzlu.

Víte, co je to parkour? Jedná se o činnost

article_535_px4

pojmenovanou Francouzi (ehm, kým jiným) a jedná se o tzv. umění přemístění. Tedy schopnost přesunout se z bodu A do bodu B rychle, plynule a efektivně za překonání všech překážek (zdí, zábradlí, střech atd.) pomocí vlastního těla. Ano, tato smysluplná činnost má skutečně název a dokonce se speciálně o ní bude točit film. Usmyslel si to klipař Richie Smyth (točil něco pro U2) a uspěl u New Line Cinema. Půjde tedy spíše o akci a její snímání, než o příběh. Herec Channing Tatum má s podobným snímkem zkušenosti z Let‘s dance a bude mít znovu příležitost předvést své pohybové schopnosti.

Tagy:

aktuálně

diskuze