Novinky ze světa filmu (33.– 34.týden)

Článek

article_1063_px1

Během posledních dvou týdnů se vylouplo několik novinek o chystaných spin-offech série X-Men. Producent X-Men: First ClassBrian Singer prozradil několik potenciálních spoilerů, takže kdo chce být překvapen, nechť přejde rovnou na další odstavec. Takže, film se bude odehrávat v 60. letech a bude pracovat i s paralelou Martina Luthera Kinga a Malcolma X a dua Xavier (James McAvoy) – Magneto (Michael Fassbender). Právě vztah těchto dvou a jejich rozchod bude centrem příběhu, uvidíme i to, jak a proč se Xavier dostal na vozíček. Logicky se tedy neobjeví mladší mutanti, například Storm, Kyklop nebo doktorka Grey. Postavy navštíví několik států, včetně tehdejšího SSSR. Jednoho ze záporáků, Sebastiana Shawa, si zahraje Kevin Bacon. Smutnou zprávou naopak je, že vzhledem k tomu, že Magento bude jednou z hlavních postav, jeho samostatný příběh se točit nebude, ačkoli byl dlouho v plánu. Scénář Davida Goyera pro tento film bude ve First Class využit. Další novinkou je, že mezi kandidáty na režírování pokračování Wolverina vstoupil Darren Aronofsky.

Do dalších dvou projektů se pouští neúnavný Jim Carrey. Tentokráte žádná dramata, Carey opět plave ve vodách rodné komedie. První se bude jmenovat Mr. Popper's Penguins a bude adaptací dětské knihy z roku 1938. Pan Popper jako newyorský obchodník a fanoušek arktických výprav obdrží od jednoho vědce darem 12 tučňáků. Aby takovou zoo hrdina uživil, udělá z nich putovní skupinu Popper's Performing Penguins. Ta však na každé zastávce zvládne udělat chaos a nepořádek. Na roli aspirovali také Ben Stiller, Owen Wilson či Jack Black, režíruje Mark Waters (Mezi námi děvčaty). Druhou Carreyho plánovanou rolí v komedii Under Cover je rozvádějící se otec, který se přidá k hudební skupině teenagerů, aby udělal dojem na své děti u rozvodového stání. Inu, Yes Man nebyl úplně špatný, tak snad to tak půjde dál.

article_1063_px2

Jedna z nedoceněných amerických hereček dneška, Maggie Gyllenhaal, si zahraje ženský protějšek svého manžela Petera Sarsgaarda v životopisném filmu o Billu Monroeovi. Bill Monroe byl americký hudebník, který v roce 1938 založil kapelu Blue Grass Boys. Odtud název žánru bluegrass, za jehož zakladatele je považován. Součástí jeho příběhu by měl být i vztah s ženou jménem Bessie Lee Mauldin, kterou by si měla Gylenhaal zahrát. Nalákalo ji prý hlavně angažmá scenáristky Callie Khouri, která napsala Thelmu a Louisu. Herečku uvidíme také v dramatu Hysteria, dobovce o vynalezení vibrátoru.

Televizní cely Emmy byly předány. Mezi vítěze se opět nedostaly oblíbené seriály MJC jako Dexter či Dr. House, ani jejich protagonisté. Nicméně, režisér Steve Shill byl oceněn za nejlepší režii dramatu - epizody The Getaway (finále 4. řady Dextera). A nás může těšit, že 20. září začínají další řady těchto seriálů! Mezi dramaty vynikl opět seriál Mad Men, v komediálních kategoriích to bylo vyrovnané a dočkala se i Big Bang Theory. Kompletní výsledky naleznete zde.

Bylo potvrzeno, že hlavní roli v chystaném snímku Alexe Proyase Dracula: Year One dostal Sam Worthington. Pod křídly studia Universal Pictures Australasia se začne natáčet v polovině příštího roku. Že o Samovi píšeme často? Nejen že je to fešák, ale má naplánováno 8 projektů, včetně dvojky Titánů, kterou bude po zklamání jménem Louis Leterrier točit Jihoafričan Jonathan Liebesman.

article_1063_px3

O málokom z nás, obyčejných smrtelníků, natočí někdo film. O kocourovi jménem Oscar napsal David Dosa nejprve román. Tento pětiletý kocourek, který vyrůstal v pečovatelském a rehabilitačním centru na Rhode Islandu, má totiž zvláštní schopnost předpovídat smrt pacientů tím, že se několik hodin před jejich smrtí stočí do klubíčka na jejich lůžku. A nyní o něm chtějí točit film! Pokud Vám jeho příběh něco připomíná, inspirovali se jím tvůrci 5. série Dr. House v epizodě Here Kitty.

Jste-li aktérem vzniku velké finanční a ekonomické krize, brzy se do vás zakousne i Hollywood...nebo HBO, jak je tomu v případě adaptace knihy Andrewa Rosse SorkinaToo Big To Fail s podtitulem The Inside Story of How Wall Street and Washington Fought to Save the Financial System -- and Themselves. Kniha prý velice objektivně popisuje události roku 2008, kterými krize začala, a také zapojení jednotlivých bank a finančníků. William Hurt by si měl zahrát Henryho Paulsona, bývalého ministra financí USA, který společně s nástupcem Timothy Geitnerem a dalšími bankéři věděl o všem prý mnohem mnohem dříve... Další role se obsazují, režírovat bude Curtis Hanson (L.A. Přísně tajné).

article_1063_px4

Zajímavý kousek by se mohl vyvinout z projektu Violet and Daisy scénáristy Geoffreyho Fletchera (Precious). Půjde o příběh dvou mladých dívek, který by měl oscilovat někde mezi dnes již zmiňovanou Thelmou a Lousiou, Superbad a Pulp Fiction. V hlavních rolích se objeví dvě z nejtalentovanějších mladých britských hereček Carey Mulligan (Škola života) a Saoirse Ronan (Pokání, Pevné pouto).Pokud dodáme, že v menších rolích se mají objevit i Bruce Willis a Danny „tuhle chci“ Trejo, nemuselo by to být vůbec špatné.

Vložit komentář

killer - 02.09.10 16:14:30
zajdu zajdu;-)
Baara - 02.09.10 12:56:18
DW: nejsou? :-)
DW - 02.09.10 12:31:28
Z toho nejsou třísky báro:D
D. - 02.09.10 11:38:38
baara: ja myslim ze to mohlo byt docela dobry jinak by se to tak pekne neujalo :) uvidime jak to pojmou ve filmu :)
Baara - 02.09.10 11:26:30
au :-)
D. - 01.09.10 18:24:57
killer: pouzivali normalni drevenej klacek. princip stejny jako dneska :) zajdi si do muzea erotickych pomucek :)
killer - 01.09.10 15:31:27
x meni, mnam uz se tesim:-) zbytek me nejak moc neoslovil, snad je to vynaleze vibratoru;-) by mohlo byt zajimavy videt co se pouzivalo pred tim nez vymysleli dnesni dilda;-)))))))
  • Zkus tohle