Novinky ze světa filmu (32.týden)

Článek

article_532_px1

moWie-$:hOtWs :>>

Každá Bondovka má svou titulní píseň, o které se spekuluje dlouho před prvními upoutávkami. V Casinu Royale poprvé zazněl song sólového rockového hudebníka (Chris Cornell). Tentokrát se mluvilo a Amy Whitehouse či Leoně Lewis, ale nakonec v Quantum of Solace poprvé uslyšíme duet! Zhostí se ho zpěvačka a klavíristka Alicia Keys (jako herečka už má na kontě tři celovečerní filmy) a Jack White z The White Stripes. White song s názvem Another Way to Die napsal a také nahrál bicí pro soundtrack. Soundtrack vyjde na konci října, film má premiéru 7. listopadu.

article_532_px3

Zpráva o návratu Robocopa na plátna kin by se dala považovat za další recyklaci v honbě za snadným ziskem, ale pak bylo oficiálně oznámeno, že režie se ujme Darren Aronofsky (Fontána, Rekviem za sen) – a to už zní zajímavěji. Navíc se v roce 2010 nedočkáme pokračování, nýbrž nového zpracování příběhu ala Batman Begins. A zdá se, že tvůrčí mysli Aronofského bude ponechána dostatečná volnost, protože na otázky ohledně ratingu filmu a účasti původního představitele Petera Wellera producenti odpovídají „to je na režisérovi.“ Inu, uvidíme.

Casey Affleck je po výkonech v Gone Baby Gone a Zabití Jesseho Jamese… uznávaným hercem, napsal však také scénář k animovanému rodinnému projektu s názvem Aardvark Art's Ark. Jedná se o příběh skupiny zvířat, která byla ponechána svému osudu a nevybrána na Noemovu archu. Scénář upraví začínající scénárista Adam Sachs a Affleck ho bude pod Warner Bros. produkovat.

Fanouškům anime se možná naskytne možnost shlédnou celovečerní verzi seriálu Cowboy Bebop. Galaktického lovce lidí Spika Spiegela, bojujícího v roce 2071 se svou minulostí, by si prý mohl zahrát Keanu Reeves. Kdo by se ujal role jeho kolegů na lodi, která dala seriálu jméno, například sexy gamblerku Faye Valentine, zda to bude hrané či motion-capture, to vše se dozvíme brzy, Fox chce film uvést v roce 2010.

Chystají se dva projekty o legendárních historických osobnostech. Producent Lucas Foster (Pán a paní Smithovi) získal práva na zfilmování romantického

article_532_px4

dobrodružného románu The Arms of the Sun. Ten je součástí trilogie o dávných egyptských faraónech a soustředí se na Nefertiti, ženu Akhenatona, který jako první panovník zavedl jediného „oficiálního“ boha. Natáčet se bude v Africe a kdo bude hrát legendárně krásnou panovnice se zatím neví. Dalším projektem je adaptace 2 400 let starých memoárů řeckého vojáka Xenophona s názvem Anabasis. Xenophon se účastnil v roce 400 př.n.l. invaze do Perské říše a po pádu vojevůdce vedl žoldáky zpět do Řecka přes nepřátelské území. Vyprávění adaptuje nositel Pulitzerovy ceny, dramatik Robert Schenkkan.

Středověké drama Pope Joan provázely potíže s obsazením.

article_532_px2

John Goodman se k projektu německého režiséra Soenkeho Wortmanna vrátil po právnické roztržce s Constantin Films, Franka Potente projekt opustila úplně a v hlavní roli ji nahradila krajanka Johanna Wokalek. Příběh vypráví o ženě, která se v mužském převleku dostala až na papežský trůn. Goodman ztvární papeže Sergia a David Wenham (Faramir z Pána prstenů) milovaného rytíře Joan. Natáčí se od příštího měsíce v Německu.

Vložit komentář

killer - 12.08.08 11:28:18
jako robocop je dle meho chujovina ale pod aronofem by to mohlo bejt zajimave... uvidime a novej bond tak na toho se docela tesim:-))
lemmy - 06.08.08 10:54:34
meeeee, doktora halíře neeeeE! toho by musel hrát táborský s falešným maďarským přízvukem
brutusacek - 06.08.08 10:12:19
ale fůůů smolíkovic
LooMis - 06.08.08 09:58:34
já chci hranou rodinu Smolíkovic!
lemmy - 05.08.08 15:53:01
tak zrovna robocop by mohl pod aronofskym pekelne kopat
brutusáček - 05.08.08 14:55:41
jump street :) nic víc nic mín :)
CrusT - 05.08.08 14:51:29
no priznam se, ze u Baarinych newsek uz jen pokazdy projizdim, co za kult z 80.let se zase vraci :-)
Baara - 05.08.08 14:41:58
přésně. pomalu si říkám, že kdyby se některý z těhle filmů vynechali a peníze se dali na charitu, mělo by to větší smysl:-)
brutusáček - 05.08.08 14:32:10
on vůbec robocop fůů, marně přemýšlím kdo by se ještě mohl vrátit :)
bizz - 05.08.08 14:14:19
Aronofsky a Robocop Kraus? Ale fuuu... :)
  • Zkus tohle