Novinky ze světa filmu (32. týden)

Článek

Bruce Willis ohrnuje nos nad akčním žánrem, Harrison Ford se naopak upsal Expendables 3, Leonardo DiCaprio bude vikingským králem a máme tu plnohodnotný trailer na druhého Thora.

Bruce Willis

Bruce Willis vzhledem k dalším závazkům nezačíná fotrovatět (Die Hardest, Sin City 2 apod.), ale prý už ho akční filmy nebaví. Sice mu vydělávají nejvíc, ale rád dělá i jiné filmy (schválně, na kolik si v rychlosti vzpomenete?). V čem ale Willise určitě neuvidíme, jsou Expendables 3. Sly tweetoval něco o lenosti a chamtivosti (údajně chtěl 4 miliony za 4 natáčecí dny v Bulharsku) a do tří dnů našel hodnotnou náhradu, Harrisona Forda! Ten se přidá k nováčkům jako Jackie Chan, Nicolas Cage, Wesley Snipes, Milla Jovovich, a Mel Gibson. Film se chystá do kin v srpnu příštího roku.
 
Že se Leonardo DiCaprio nehodí na roli vikinga? Ale kdepak, chce si zahrát dokonce krále vikingů. Warner Bros. plánují projekt nazvaný King Harald. Jedná se o příběh severského krále Haralda Hardradu z 11. století, který v mládí bojoval na Kyjevské Rusi, později se stal králem Norska a vydal se dobýt Dánsko a dokonce Anglii, kde byl zabit. Bývá nazýván posledním králem vikingů. DiCaprio se měl účastnit vikingského projektu Mela Gibsona, ale to už jsou hodně zaprášené plány. Společně s Seanem Pennem si také zahraje ve filmu Alejandra Gonzaleze Inarrita Endurance o tragické expedici Ernesta Shackletona na Jižní pól.
 
A máme tu plnohodnotný trailer na druhého Thora: Temný svět. Fanynky Lokiho budou potěšeny a my ostatní se možná můžeme těšit na delší čas na Asgaardu?

 
Ždímat jednoho herce pořád dokola není zárukou zisku. Studio Disney oficiálně ohlásilo, že Osamělý jezdec pro něj bude představovat finanční ztrátu ve výši 160 až 190 milionů dolarů při nákladech čtvrt miliardy. Studiu se prý nicméně daří dobře, příjmy dokonce stouply na 4%, většinou díky zábavním parkům a kabelovým stanicím.
 

Saoirse Ronan

Oscarem oceněné dánská režisérka Susanne Bier (Bratři, Lepší svět) jedná s Working Title o účasti na projektu Mary Queen of Scots. Nepůjde samozřejmě o nic jiného než tragický příběh skotské královny Marie Stuartovny, která se pokusila svrhnout britskou královnu Alžbětu, neuspěla a zaplatila za to životem. Na scénáři bude spolupracovat autor Královny Alžběty a Tudorovců Michael Hirst a hlavní roli si zahraje Saoirse Ronan (Pokání, Hanna). 
 
Životopisný film o porno hvězdě Lindě Lovelace má po premiéře smíšené reakce, nicméně si připsal alespoň jeden malý úspěch. Newyorský soud zamítl žalobu společnosti Arrow Production, která se snažila zablokovat premiéru z důvodu použití delšího než pětiminutového záznamu z filmu Deep Throat bez souhlasu, stejně jako „značky“ Lovelace, která je prý také pochází od této společnosti. Millennium Films nemusí platit nic a film je venku. Trailery zde
 
V Itálii byl nalezen původní filmový materiál krátké grotesky Orsona Wellese z roku 1939 Too Much Johnson. Jedná se o úvodní film k režisérově divadelní komedii. Měla mít tři díly a tři úvodní krátké filmy, ale první hře se nedařilo. Wellesovi bylo tehdy 23 let a v témže roce režíroval rozhlasovou Válku světů. Materiál byl považován za zničený při požáru Wellesova domu poblíž Madridu v roce 1970. Bylo zrestaurováno 96% materiálu a brzy bude zveřejněn. 

Vložit komentář

Zkus tohle