Zlatý glóbus

Novinky ze světa filmu (3. týden)

Byly předány Zlaté glóby, slavní režiséři budou točit seriál o deseti přikázáních a konečně jsou tu první záběry a datum premiéry další série Hry o trůny!

Shia Labeouf

Těžký život Hollywoodské hvězdy. Shia LaBeouf natočil jako režisér jeden kraťas, HowardCantour.com (ke zhlédnutí zde). Načež byl žalován, že využil komiksovou předlohu autora Daniela Clowese bez svolení. Několikrát se omluvil a byl nařčen z toho, že na Twitteru opisuje i omluvy. Shia to nedal a ohlásil, že se stahuje z veřejného života. Co to znamená pro jeho hereckou kariéru, to uvidíme.
 
Zlaté glóby byly letos vcelku rovnoměrně rozmístěny mezi jednotlivé nominované filmy. Film 12 let v řetězech získal jen jednu sošku, zato tu nejdůležitější za nejlepší drama. Nejlepší komedií je Špinavý trik, za který si odnesly cenu i obě krásky Jennifer Lawrence a Amy Adams. Mezi herci byli oceněni Matthew McConaughey a Jared Leto za výrazné role ve filmu Klub poslední naděje. A ani Leonardo DiCaprio nepřišel zkrátka. Nejlepší režijní práci odvedl Alfonso Cuarón, nejlepší scénář napsal Spike Jonez pro netradiční romantiku Her. Na bratry Coenovi a Kapitána Phillipse nezbylo. Kompletní výsledky zde.
 
Deset přikázání jako seriál? To nezní zrovna dobrodružně. Nicméně společnost WGN America k tomuto tématu přilákala na každou epizodu, tedy na každé přikázání, jednoho režiséra. Rozdílné pojetí nám jistě předvedou Gus Van Sant (Slon), Lee Daniels (Komorník) či klasik hororového žánru Wes Craven. Jeden díl si dokonce zrežíruje herec Michael Cera (Juno).
 
Konečně první trailer na čtvrtou sérii Hry o trůny! První díl nás čeká 6. dubna. A jak poznamenává nejmenší pán z Lannisterů, pokud chcete spravedlnost, jste na špatném místě.

 
Když už nemáte žaludek používat slovo remake, vyslovíte slovo „reimaginace“. Tak nějak nám Lionsgate předkládá svou novou verzi akční krimi Kathryn Bigelow z roku 1991 Bod zlomu. Mladý Keanu Reeves v něm jako tajný agent vyšetřoval skupinu lupičů a surfařů pod vedením Patricka Swayzeho. Nová verze bude asi víc macho, protože charismatického vůdce si zahraje Gerard Butler. Režírovat to všechno bude Ericson Core (sportovní drama Nepřemožitelný).
 

Zoe Saldana

Román Iry Levina Rosemary má děťátko se také dočká nového zpracování. Jde o příběh mladé dívky, která se přistěhuje do bytu s temnou minulostí. Začne mít podivný pocit, že její manžel i sousedé mají s jejím dítětem nepěkný plán a že dítě možná není jen obyčejným dítětem. V hlavní roli uvidíme Zoe Saldanu (Star Trek). První adaptací je samozřejmě klasika Romana Polanského z roku 1969.  
 
Druhá a třetí série seriálu Homeland měly rozporuplné reakce. Zaslouženě však nezahrnovaly výkon Ruperta Frienda (tenhle seriál rád britské herce). A jeho výkon společně s úmrtím Paula Walkera mu přinesl i první velkou americkou roli. Měl by se ujmout hlavní role ve snímku Agent 47, nového zpracování hry Hitman, v režii nováčka jménem Aleksander Bach.


Přispěj do diskuze

zobrazit vše

AddSatan: Trier pro mě společně s Hereditary největší filmovej zážitek letošního roku. Zajímavý, že oba dva filmy jsou "náhodou" sadistický a cynický ZLA... Můj psycholog by z toho asi neměl úplně radost (kdybych nějakýho měl)... Každopádně od Triera u mě stále vládne Antikrist...

tak jsem konečně viděl letošního Triera www.csfd.cz/film/388974-jack-stavi-dum
a je to teda zase síla, pár lidí (hlavně starších) to nevydejchalo a ze sálu v průběhu odešlo, nedivím se, kdo na jeho explicitnost, citový týrání atd. není zvyklej, pro toho to musel být šok... hlavně lovecká scéna se mnou taky trochu zacloumala, ale chápu účel...
pro mě silnější než Melancholia a asi i Antikrist a možná i myšlenkově z jeho filmů nejzajímavější, nejvíc podnětů k zamyšlení... sice Dogville, Manderley a asi i Tanec v temnotách mě příběhem potýral víc, ale to byly první filmy co jsem od něj viděl, takže... a super, že tu nechybí i ten jeho ultračernej humor :) ... a taky se člověk dozví zajímavý věci o vínu a Stukách (Junkers Ju 87) :)

   bizzaro: nicmene sceny po telefonu, jak si dava toho "senatora", bozi :)   

jojo ty jsou nejvíc :), mj. mě pobavilo, že v roce 2002 byl D. Duke odsouzený za daňový podvody a za to, že obral tisíce svých přívrženců o prachy, který rozfofroval po kasínech atd. :) ...
jinak si myslím, že ve skutečnosti by museli mít parťáci víc sladěnou řeč / chování, klansmeni byli sice gumy, ale i tak moc nevěřím, že by jim to takhle sežrali (byť podezření měli), ale kdo ví... a zajímalo by mě jestli se s ním i v reálu Ron fakt vyfotil :)

   AddSatan:   
www.csfd.cz/film/603877-blackkklansman - dobry, taky jsem videl a mrazilo misty. nicmene sceny po telefonu, jak si dava toho "senatora", bozi :) a taky by me zajimalo, co je na tom pravdy :)
www.csfd.cz/film/439559-tri-billboardy-kousek-za-ebbingem - paradni
na zbytek se chystam ;)

www.csfd.cz/film/603877-blackkklansman
poměrně dobrá letošní krimi komedie, místy i lehce zamrazí, zvlášť při analogiích se současnou situací, pár věcí bych tomu vytknul, ale bavilo mě to dost, což se u nových/ějších filmů stává spíš vzácně... zajímalo by mě, do jaký míry je to fakt podle skutečný události... mj. (dobrou) hudbu k tomu složil Terence Blanchard.

jinak letos (2017, ale v CZ kinech až v lednu 2018 myslím?) hodně dobrý i:
www.csfd.cz/film/439559-tri-billboardy-kousek-za-ebbingem
některý zvraty dost nepravděpodobný, ale částečně je to vlastně i klad... ke krimi a drama bych přidal i "hodně černá/hořká komedie"

ale možná nejzábavnější a nejpřekvapivější, co jsem letos viděl byl:
www.csfd.cz/film/538528-chamrad/
nechápu většinu těch negativních reakcí/hodnocení, mě ta žánrová kombinace dost sedla (opět bych přidal "černá komedie" naopak "horror" to není skoro vůbec), pár mušek to mělo, ale... + za Krengovu hudbu

u Nechte mrtvoly chytat bronz! (viz. předchozí příspěvek 2. 3. cadavres) škoda vítězství formy nad obsahem, něco do sebe to mělo (pro vizuální fetišisty), ale předchozí filmy Cattet/Forzani o dost lepší...

příští týden je v Aeru opět Festival otrlého diváka, budou tam mj. asi dva dobrý/zajímavý (a divný samozřejmě) filmy:

27. 2. www.otrlydivak.cz/filmy/2018/lowlife.html
zaujalo mě mj., že k tomu hudbu složil Pepijn Caudron = Kreng (Miasmah)

2. 3. www.otrlydivak.cz/filmy/2018/cadavres.html
je to od tvůrců Amer a Podivné barvy slz tvého těla = výtečná, artová, fetišistická, halucinační, audiovizuálně dokonalá srážka Davida Lynche s Dario Argentem (nebo Sergio Martinem), pro mě asi nejlepší film(y) za posledních... spoustu let :)
Tohle má být víc příběhový, "...spíš jako francouzská kriminálka, kterou sleduje někdo po vydatné konzumaci halucinogenů"
+ odkazy na spaghetti westerny, thriller atd.
tady jedna trochu kritičtější recenze, ale hádám, že to stejně bude stát za to:
25fps.cz/2017/nenechajme-autorov-slnit-sa/

fuck, Chelsea Wolfe v traileru na Game of Thrones:/

taky už teď jede s Queens of the Stone Age

takže příště na stadionu pro pět tisíc fantazáků...

klub poslední naděje..na to jsem slyšel kladné reakce...
Dicaprio si prý "postěžoval" "celý život točim, snažím se točit dramatické role a ted dostanu sošku za komedii"

aktuálně

diskuze