George Clooney

Novinky ze světa filmu (3. týden)

Pokud vás zajímá, kdo si odnesl kromě George Clooneyho letos Zlatý glóbus, a proč je naštvaný George Lucas, čtěte dále.

George Lucas

George Lucas má asi plné zuby byznysu, fanoušků a kritiků. Při propagaci snímku Red Tails, který produkuje, řekl, že „se stahuje z byznysu, ze své společnosti a všeho souvisejícího“. Nechal si zadní vrátka pro dalšího Indiana Jonese, nicméně vyjádřil se, že další Hvězdné války už nebudou. Prý má dost toho, že ho za to fanoušci odsuzují. Chce se soustředit na menší, nízkorozpočtové snímky, které budou určeny především pro malá kina. Inu, možná více než dobré rozhodnutí.
 
Společnost A&E plánuje natočit seriál, který by byl jakýmsi prequelem k Hitchcockovu Psychu. Jmenoval by se Bates Motel a zabýval by se vztahem Normana Batese, jeho matky Normy a jejího milence, který nakonec z Normana udělal sériového vraha. Něco podobného zkoušela v roce 1987 NBC televizním filmem stejného jména. V roce 1990 vznikl film Psycho IV: Začátek, který Psycho spíše pohřbil, než oživil. Některé věci je ale opravdu nejlepší nechat pohřbené.
 

Lindsay Lohan

Producent Larry Thompson potvrdil, že jeho společnost stále jedná s Lindsay Lohan o hlavní roli v televizním filmu o Elizabeth Taylor Liz and Dick. Ponechme stranou diskusi, zda je název filmu úplně ten nejšťastnější (LOL). Thompson však sdělil, že vzhledem k hereččině reputaci jedná i s dalšími herečkami, včetně Megan Fox. Holky se možná poperou!
 
Byly předány Zlaté glóby. Ricky Gervais byl překvapivě zdrženlivý (na rozdíl od Clooneyho děkovné řeči) a hlavní ocenění si vcelku rovnoměrně rozdělily němý The Artist a Děti moje.

Film – drama: Děti moje
Herečka – drama: Mery Streep (Železná Lady
Herec – drama: George Clooney (Děti moje) 
Film – komedie/muzikál: The Artist 
Herečka – komedie/muzikál: Michelle Williams (Můj týden s Marilyn
Herec – komedie/muzikál: Jean DuJardin (The Artist
Režie: Martin Scorsese (Hugo
Scénář: Woody Allen (Půlnoc v Paříži)

Kompletní přehled ocenění naleznete například na CSFD.
 

Jean DuJardin a Vincent Cassel

Právě glóbem oceněný Jean DuJardin si zahraje hlavní roli v remakeu romantické komedie Claudea Berriho Un moment d'égarement (1977). Ten vypráví o dvou nejlepších přátelích, kteří se s dětmi vydají na prázdniny na Azurové pobřeží. Jeden z nich si začne s dcerou druhého, ale když chce vycouvat, dcera se svěří tatínkovi. Neuvede však jméno a jeden otec je požádám druhým, aby mu pomohl najít lumpa, co ublížil jeho dceři. Druhou roli prý přijal Vincent Cassel (Černá labuť). Americký remake vznikl už v roce 1984 pod názvem Za to může Rio.
 
Scénárista Steven Moffat potvrdil na Twitteru, že se upsal BBC k třetí sezóně seriálu Sherlock. Aby ne, druhou sezónu sledovalo v Británii skoro 9 milionů diváků (30% podíl na celkové sledovanosti). Oba hlavní představitelé mají závazky na Hobitovi a Star Treku 2 a Moffat píše Doktora Who, takže na další příběhy si (bohužel) počkáme nejméně rok.
 
Tommy Lee Jones si zahraje generála Douglase MacArthura v chystaném thrilleru Petera Webbera (Dívka s perlou, Hannibal: Zrození) Emperor. Bude „sekundovat“ Matthew Foxovi (Ztraceni) v roli generála Bonnera Fellerse, který je po kapitulaci Japonska v Druhé světové válce pověřen rozhodnutím, zda odsoudit a popravit japonského císaře Hirohita jako válečného zločince. Musí se navíc vyrovnat se vztahem, který před válkou navázal s japonskou studentkou. MacArthur byl tehdy faktickým správcem Japonska.
 
 


Přispěj do diskuze

   anonymous: liz and dick :))))  
upgrade: lick a dick ;)

liz and dick :))))

kdo odsuzuje našeho starwarsového boha?

aktuálně

diskuze