Novinky ze světa filmu (29/30.týden)

Článek

article_1047_px1

Náboženská komedie, toto slovní spojení nemůže pocházet odjinud než z USA. Adrien Brody a britská zpěvačka Pixie Lott si zahrají ve snímku Sweet Baby Jesus pár hippíků, kteří očekávajíc potomka navštíví matku dívky (Sharon Stone) do městečka Bethlehem v Marylandu. Když se neprozřetelně zmíní, že mladík není otcem dítěte, místní nábožensky založená komunita začne očekávat druhý příchod Krista. A pak že se jméno boží nemá brát nadarmo...

Auta možná nepatří k nejlepším dílům studia Pixar, ale zvláště merchandising s nimi spojený vynesl společnosti miliardové zisky. Proto se není čemu divit, že na řadu přicházejí další personifikované dopravní prostředky – letadla. Pixar prohlašuje, že Planes půjdou možná rovnou na DVD, ale tak to mělo být i s oběma pokračováními Příběhu hraček. Zároveň studio chystá 3D verze některých svých hitů, především Ratatouille. Film by však neměl být nijak zásadně upravován, což lze jen přivítat.

article_1047_px2

Nové adaptace by se měl dočkat nejkratší román Roberta LudlumaOstermanův víkend z roku 1972. Snímek o muži, který svolí ke spolupráci se CIA a snaží se získat během společného víkendu přiznání svých přátel údajně spolupracujících s KGB. Román byl zfilmován již v roce 1983 (v hlavní roli Rutger Hauer), stárnoucí režisér Sam Peckinpah jej pojal velice volně a po prvních testovacích promítáních jej odmítl přestříhat. Roli v chaosu, který se z filmu nakonec stal, ačkoli sám Ludlum se nabídl k přepracování scénáře, hrál prý mj. režisérův psychický stav způsobený dlouholetým užíváním drog a jeho neochota spolupracovat právě s Ludlumem. Režie by se měl ujmou německý režisér Robert Schwentke.

Zajímavá herecká příležitost byla nabídnuta Sethu Rogenovi (Zbouchnutá, Zelený sršeň). V komedii My Mother's Curse by si měl zahrát syna Barbry Streisand, který vynalezl organický čistič a vzal maminku na propagační cestu po státech. Oba však mají své plány. Syn chce matku usmířit s dávnou láskou a matka chce syna zbavit jeho strachu ze závazků. Škoda, že režie nebyla nabídnuta někomu žánrově zkušenějšímu než Anne Fletcher (27 šatů, Návrh).

Nick Cave se motá kolem filmu už nějakou dobu, napsal hudbu či písně k více než dvaceti filmům a dva scénáře. Nyní se chystá na další, bude jím scénář k nové adaptaci Vrány. První draft napsal sám režisér Stephen Norrington (Blade), který částečně přenesl děj z velkoměsta do americké pouště. Cave také pracuje na hudbě k temné verzi příběhu o Pinocciovi , kterou bude režírovat autor kraťasu Cannibal Flesh Riot Gris Grimly.

article_1047_px3

A když jsme u těch hororů, zdá se, že vznikne další, v jehož názvu nebude chybět oblíbené slovíčko dům. Snímek House at the End of the Street, jenž by tvůrci rádi ladili do atmosféry Psycha (že by zde byly kořeny všech těch posledních domů nalevo apod.?), vypráví o dívce (Jennifer Lawrence), jejíž rodina se přestěhuje naproti domu, ve kterém došlo k dvojnásobné vraždě. Věci se zkomplikují ve chvíli, kdy se dívka seznámí s mladíkem (Max Thieriot) - jediným přeživším. Zajímavé je jméno scénáristy – David Loucka (nebo Loučka?).

V posledních letech se pomalu zvedala vlna filmů, jež se inspirovaly krátkými filmy, často uveřejněnými pouze na internetu. Dalším bude kraťas The Raven (k shlédnutí zde) tvůrce Ricarda de Montreuile, který se odehrává v blíže neurčené budoucnosti v LA. Muž jménem Chris Black alias Raven je pronásledován policejními stroji, nástroji jakéhosi policejního státu, nicméně je nadán minimálně schopností telekineze. Universal by měl ponechat původního tvůrce na režisérské židli, hlavní role připadne možná Marku Wahlbergovi. No, trochu to zavání opisováním z X-Menů či Matrixu, ale uvidíme.

article_1047_px4

Vítejte na planetě Zemi deset let poté, co ji napadl agresivní virus, který změnil většinu lidí v zombie. Právě zde se odehrává kniha Maxe Brookse World War Z, kterou plánuje zfilmovat Marc Forster (Hranice života, Quantum of Solace). Netypická je kniha v tom, že jejím hrdinou je novinář, který po celém světě zpovídá přeživší válku se zombies, a objevuje tak různé národní zvláštnosti. Nechybí tak prvky politické satiry (jak by se asi pan Radek John vypořádal s armádou zombíků?) ani survival hororu. V hlavní roli Brad Pitt. Paramount koupil práva na další dvě knihy autora The Zombie Survival Guide a The zombie Survival Guide: Recorded Attacks.

Vložit komentář

  • Zkus tohle