Novinky ze světa filmu (28.týden)

Článek

article_746_px2

moWie-$:hOtWs :>>

Skvěle obsazenou rodinou tragikomedii The Kids are All Right dostala do rukou režisérka Lisa Cholodenko (Laurel Canyon). Půjde o příběh sourozenců (Josh Hutcherson a Mia Wasikowska), kteří se rozhodnou najít dárce spermatu, jenž jejich lesbické matky použily pro jejich zplození. Jejich již tak složitou rodinnou situaci vstup „otce“ silně naruší. Role rodičů byly svěřeny Annette Bening, Julianne Moore a Marku Ruffalovi.

Ačkoli parketou scénáristy George Galla byly vždy spíše krimi-

article_746_px1

komedie (Půlnoční běh, Mizerové I a II), jako svůj další režijní projekt si vybral nezávislý thriller Columbus Circle. Hlavní hrdinkou příběhu je samotářská dědička luxusního domu na Manhattanu (Selma Blair), která se po dvacet let sotva hnula ze svého bytu a přátelí se pouze s domovníkem a svým lékařem (Beau Bridges). Musí se však postavit svým strachům ve chvíli, kdy se v jednom z jejích bytů odehraje vražda. Během vyšetřování se do bytu navíc nastěhuje mladý pár (Amy Smart, Jason Lee). Projekt stojí za zmínku už kvůli Selmě Blair, která je více než zajímavá a přece ji vídáme tak málo.

George Clooney spolupracoval jako producent téměř 20 let s Warner Bros. Pictures a prý si nemohl nikdy na toto partnerství stěžovat. Je však čas jít dál, proto domlouvá společně s Grantem Heslovem za společnost Smokehouse dvouletou smlouvu se Sony Pictures. U Sony se tak mohou těšit pravděpodobně především na politicky zabarvené příběhy, soudě podle aktuálních rozjetých projektů Smokehouse: snímek Farragut North vypráví o prezidentských primárkách v Iowě, soudní drama The Challenge o právnících teroristů, kteří žalovali Bushovu administrativu, Escape from Tehran je inspirován skutečným příběhem filmového štábu, který se s podporou CIA snažil v roce 1979 osvobodit rukojmí z íránského zajetí.

article_746_px3

Guillermo del Toro si užívá pozice, kterou nabyl v Hollywoodu, a ohlašuje jednu produkci za druhou. Další odrážkou na jeho seznamu je duchařský thriller Don't Be Afraid of the Dark, který pod mistrovým vedením natočí debutant Troy Nixey. Příběh, ne úplně nepodobný několika předchozím (Hra na schovávanou, Koralína), vypráví o malé holčičce (Bailee Madison), která se s otcem (Guy Pearce) a jeho přítelkyní (Katie Holmes) nastěhuje do nového domu. Brzy se ukáže, že jej sdílí s démonickými stvořeními, která jsou zpočátku zábavná, avšak brzy přestávají být přátelká. Otec vyprávění své dcery nevěří ani ve chvíli, kdy ji podpoří jeho družka. Je to sice dosti neoriginální zápletka, nicméně podíváme-li se na tvorbu Nixeyho jako ilustrátora komiksů, o vizuální stránku se rozhodně nemusíme bát.

article_746_px4

Jerryho Bruckheimera známe jako producenta těch nejziskovějších blockbusterů. Pod značkou Jerry Bruckheimer Television má však na kontě také několik populárních a v některých případech i zajímavých televizních krimi seriálů, které jsou na rozdíl od jeho filmů překvapivě statické. Nejznámější je samozřejmě série CSI, na charakterech jsou pak více založeny například Odložené případy. V letošním roce vznikl pilotní díl k seriálu ABC The Forgotten, který se točil okolo skupiny amatérských vyšetřovatelů vedených bývalým policistou, jehož jedenáctiletá dcera byla unesena. Pro pokračování jsou přeobsazovány hlavní role, detektiva ztvární Christian Slater.

Vložit komentář

bizz - 09.07.09 13:18:53
fuuu, tak to si to vecer od Brutika stahnu
killer - 09.07.09 11:56:14
S nevestou a vanocema by se dalo souhlasit:-)) Coraline je fakt asi pristupnejsi:-)
Baara - 09.07.09 11:42:29
S Burtonem to nemá společnýho zhola nic, kromě toho, že tenhle režisér točil Nightmare Before Christmas, kterou Burton napsal a produkoval. Pro mě osobně Coraline hezčí než Mrtvá nevěsta i Vánoce. Ždibec umělečtější a přitom přístupnější dětem.
killer - 09.07.09 09:58:15
tak koralina je mooc povedena a hodne hezkej a dobrej film:-) Pro me 8/10. Ma to neco spolecnyho s Timem Burtonem? Hoodne mi ho to pripomina...
brutusáček - 08.07.09 14:01:43
viz mail
killer - 08.07.09 13:12:13
neasi:-)
bizz - 08.07.09 12:06:58
sráči jedni piráCký :)
killer - 08.07.09 11:56:21
to se musime nekdy sejit a pucil bych si to, chi
brutusáček - 08.07.09 11:42:31
dvdrip :)
Baara - 08.07.09 09:02:44
a v jaký kvalitě? je to fakt moc pěkný pokoukání, škoda kazit to nějaký kinoripem...ale to je vlastně na vás:-)
brutusáček - 07.07.09 16:19:20
jop
killer - 07.07.09 16:03:14
Gran torino a Clint bomba :-))) Milk je hustej jak cyp a myslim ze opravnene oskar... Brute ty mas koralinu doma?
brutusáček - 07.07.09 13:09:10
fu, brutusáčík doplnoval vzdělání u Gran Torina nakonci přemýšlel jestli to sejmulo dark knajta a možná možná i jo...hodně silný a Clint válí, pak jsem dal Milk a též dobrý, ale na oscara nevim, to budu muset shlédnout ostatní filmy...Coralina je super, možná lepší než poslední burtonovka, sauronovo oko se ted upíná k "devítce"
  • Zkus tohle