Ernest Borgnine

Novinky ze světa filmu (28. týden)

Záporák druhého Star Treku odhalen? Jaké jsou první reakce na třetího Batmana? A která herečka si zahraje a zazpívá Janis Joplin? To vše v dnešních filmových novinkách!

RC-2000

Ať už byl Scottův Prometheus jakýkoli (někteří z nás pořád doufají ve zlepšení v rámci prodloužené DVD verze), přiblížil nám fenomén virálního videa jako upoutávky na film. A proto je jen logické, že další filmaři se k tomuto druhu propagace uchylují. Prvním je chystaný remake Robocopa, který se ještě ani nezačal natáčet. Fiktivní společnost Omnicorp (majitele si zahraje Hugh Laurie) vás seznamuje s novou verzí ED-209, na stránkách www.omnicorp.com zachytíte i záblesk samotného Robocopa RC-2000.
 
V 95 letech zemřel na selhání ledvin herec Ernest Borgnine. Jméno mnohým z nás nic neřekne, jedná se však o jeden z obličejů, který jsme všichni „někde viděli“. Známe ho třeba z westernu Divoká banda legendárního Sama Peckinpaha, z Tuctu špinavců, z Dobrodružství Poseidonu, z Carpenterova Útěku z New Yorku či nověji ze sci-fi Gattaca a z akce Red. Borgnine získal v roce 1955 Oscara za hlavní roli ve filmu Marty, toho roku nechal za sebou nominované jako James Dean, Frank Sinatra či Spencer Tracy. Před čtyřmi lety prozradil svůj recept na dlouhověkost větou „I masturbate a lot". Borgnine odešel po úctyhodných šedesáti letech filmové a televizní práce.
 

Benedict Cumberbatch

Že hlavního záporáka v druhém Star Treku J.J. Abramse bude hrát Benedict Cumberbatch (Sherlock), to už pár měsíců víme. Karl Urban (Bones) si při propagaci nového Dredda trochu pustil hubu na špacír a prozradil, koho to Cumberbatch vlastně bude hrát. Bude to Gary Mitchell, postava, která se objevila pouze v jedné epizodě seriálu. Jde i bývalého spolužáka a kolegu Kirka, který v dané epizodě získá silné telepatické a telekinetické schopnosti, které se bohužel neslučují s jeho božským komplexem. Kirk je ve finále nucen bývalého přítele zabít. Jenže proč pak scénárista Roberto Orci před několika týdny tvrdil, že Mitchell ve filmu rozhodně nefiguruje? Někdo nás, natěšené fanoušky, tahá za nos!
 
Šťastnějším novinářům byla před pár dny promítnuta batmanovská trojka Temný rytíř povstal. Ačkoli první recenze mohou ven až ve středu 18. 7., novináři samozřejmě tweetují, aby sdělili své obecné dojmy. Takže? Trojka prý funguje samostatně a celá trilogie je dokonce lepší než součet jejích částí. Výborní herci, skvělá kamera a příběh, úžasná hudba (o čemž se můžete přesvědčit sami už nyní). Další z novinářů prý dvakrát plakal, jednou ze smutku, jednou z čisté radosti dlouholetého komiksového čtenáře. Sál asi 50 kritiků prý dokonce tleskal. Pane jo!
 

Nina Arianda

Herečka Nina Arianda ztvární Janis Joplin v připravovaném životopisném filmu. Režisér Sean Durkin (Martha Marcy May Marlene) dostane ne více než 20 milionů dolarů na natočení příběhu posledních měsíců života zpěvačky, které obsáhnou nahrávání alba Pearl i vztah se studentem, drogovým dealerem a budoucím spisovatelem Stehem Morganem. Arianda, která zatím měla ve filmech jen pár štěků (třeba v Allenově Půlnoci v Paříži), nicméně za svou roli ve hře Venus In Fur dostala cenu Tony, bude roli Joplin i zpívat.
 
Sony Pictures získali práva na zfilmování jednoho z mála detektivních příběhů Agathy Christie, který se zatím neobjevil ve filmu ani v televizi. Jde o román Hadí doupě (Crooked House) o vraždách v domě řeckého přistěhovalce Aristida Leonidese, jehož hrdinou není ani Poirot ani slečna Marplová. Režisér Neil LaBute ho považuje za jednu z jejích nejlepších knih a hodlá s její pomocí přitáhnout k Agathě Christie mladé publikum. Scénář napíše autor Panství Abbey a Gosford Parku Julian Fellowes, uvidíme Julie Andrews, Gemmu Arterton či Gabriela Byrnea.


Přispěj do diskuze

aktuálně

diskuze