Novinky ze světa filmu (28. týden)

Článek

Americký remake Oldboye bude režírovat Spike Lee, americký remake Akiry zase Jaume Collet-Serra. Ale nejen remakem filmový svět žije, takže zajímá-li Vás nový Sherlock Holmes či cokoli o Batmanovi, čtěte dále.

Batman - Year One

V pondělí by měl být zveřejněn první teaser na The Dark Knight Rises, nicméně na internet už unikl kinorip. A první plakát! Čekání na třetí díl batmanovské trilogie nám může pomoci přečkat také animák Batman: Year One, který vyjde v říjnu na DVD a Blu-ray. Jedná se o adaptaci stejnojmenného komiksu Franka Millera, jehož temné a realistické ladění mělo velký vliv právě na pojetí Chrise Nolana. Režírují zkušení tvůrci komiksových animovaných adaptací Sam Liu a Lauren Montgomery. Návštěvníci Comic-Conu ho uvidí již příští týden. Trailer můžete shlédnout zde.
 
Harry Potter definitvně skončil. Co budou dělat někteří ze zúčastněných dále? Režisér David Yates, kterého by nebýt Pottera doposud nejspíš nikdo neznal, má zájem zfilmovat pro Warnery román Stephena Kinga The Stand (česky vyšlo jako Svědectví). Potvrzeno bude do dvou týdnů. Dalším projektem, na kterém už režisér pracuje, je adaptace příběhu Ala Capona Cicero, ve kterém si zahraje Tom Hardy (Počátek). Vzhledem k tomu, že Hardy má však povinnosti v rámci natáčení nového Šíleného Maxe, všechny plány se Warnerům nějak komplikují. No jo, každý máme hodně práce…
 

Akira (Japonsko)

Ačkoli to s remakem japonského anime Akira už nevypadalo dobře (čekat nevydržel Keanu Reeves ani režisér Albert Hughes), americká hraná verze v produkci Leonarda DiCapria asi nakonec opravdu bude. Producenti najali španělského režiséra Jaumea Collet-Serru (Orphan, Neznámý) a prý mají rozpočet cca 90 milionů dolarů. A aby toho Harryho Pottera nebylo málo, originální mangu Katsuhira Otoma adaptuje scénárista Steve Kloves.
 
18. září budou v přímén přenosu stanice Fox předány ceny Emmy za televizní tvorbu. Mezi nominovanými jsou opět každoroční stálice Dobrá manželka, Mad Men, Dexter a Michael C. Hall, Hugh Laurie za House, mezi komedie 30 Rock, Glee i Big Bang Theory. Nicméně letos mají silnou konkurenci ve dvou seriálech HBO, ceněné Hře o trůny a mafiánksém Impériu: Mafie v Atlantic City. A soupeřte se Stevem Buscemim, že…
 
Vymyslíte si ideální ženu, napíšete o ní příběh a ona se vám za pár dní zhmotní. Tento jednoduchý způsob hledání partnerky se přihodí hrdinovi komedie He Loves Me. Paul Dano (Malá Miss Sunshine, Až na krev) je mladý, úspěšný spisovatel v tvůrčí krizi. Tu překoná vytvořením postavy jménem Ruby (Danova přítelkyně Zoe Kazan, hráli spolu v oceněném westernu Meek’s Cutoff), kterou pak za pár dní najde na svém gauči. Z masa a kostí. Herečka Zoe Kazan napsala scénář a realizovat ho budou Jonathan Dayton a Valerie Faris, kteří uspěli právě s Malou Miss Sunshine.
 

Sherlock holmes - Hra Stínů

Je venku trailer na film Guye Ritchieho Sherlock Holmes: Hra stínů. Nicméně, co se detailů o  zápletce týče, jsou tvůrci přirozeně tajnosnubní. Centrem případu bude zjevně profesor Moriarty (Jarred Harris), Holmese (Robert Downey Jr.) bude doprovázet kartářka (Noomi Rapace) a Watson (Jude Law) si příliš neužije svou svatební cestu. Příběh prý přejímá některé prvky Doyleovy povíky Poslední případ (The Final Problem), kde dojde k souboji mezi Holmesem a Moriartym. Znamená to, že Ritchie nechá Sherlocka také zemřít a po několika letech se překvapivě vrátit?
 

Remake Oldboye dostal do rukou režisér Spike Lee (25. Hodina, Spojenec). To mimo jiné napovídá tomu, že tvrzení producentů o značné odlišnosti od korejského filmu Park Chan-Wooka může být pravdivé. Scénář Marka Protoseviche kombinuje prvky tohoto filmu, původní japonské Mangy a dodává prý okolo 20 % nového originálního materiálu. Děj se bude odehrávat v Americe a bude mít jiné ladění. Ano, Spike Lee asi brutální mlátičku nenatočí. Mandate Pictures by prý v hlavní roli moc rádi viděli Joshe Brolina.

Vložit komentář

brutusáček - 18.07.11 01:05:49
tak plakát k novému batmanu jsem zaregistroval už dřív....a řikal jsem si...no a?...až ted když ho vidim ve zmenšené podobě mi to došlo :)))

Zkus tohle