Novinky ze světa filmu (26.týden)

Novinky ze světa filmu (26.týden)

article_1027_px1

Na začátek něco malého pro pány. Připravované nezávislé drama Elena Undone si prý uzme jeden zajímavý filmový rekord. Konkrétně nejdelší filmový polibek v historii. A jeho aktérkami jsou dvě ženy, herečky Necar Zadegan a Tracie Dinwiddie. Necar Zadegan si hraje ženu konzervativního pastora, se kterým nemůže mít děti. V adopčním centru se setká s lesbičkou, s níž se spřátelí. Přátelství se však vyvine v cosi víc... no a pak už záleží na režisérce Nicole Conn, jak nám to předloží. Ještě potřebný časový údaj – 3 minuty a 24 vteřin :-).

Hollywoodská média spekulovala o tom, že opuštěnou režisérskou sesli Hobita by mohl obsadit Neil Blomkamp (District 9), kterého Jackson podpořil při jeho debutu a zároveň by pro něj neznamenal tvůrčí překážku. Nicméně jihoafrický režisér se rozhodl zapojit do původního sci-fi hororu Elysium, o kterém však zatím neprozradil nic víc než to, že se bude odehrávat ve vzdálené budoucnosti na vzdálené planetě. Co se Hobita týče, o režii začíná opět uvažovat sám Jackson. Jeho kolegové začnou v červnu objíždět nejžhavější kandidáty na hlavní roli, takže Bilbo konečně dostane reálnou tvář.

article_1027_px2

Režisér David S. Ward oznámil, že se pracuje na novém filmu založeném na úspěšné komedii z prostředí baseballu První liga (1989). Snímek by měl být třetím pokračováním příběhů hráčů, které kdysi majitelka klubu vytáhla zpět, aby klub potopili a ona jej mohla přestěhovat na Floridu. Charlie Sheen, Tom Berenger, Corbin Bernsen a Wesley Snipes však její plány svou formou překazili. Nyní by se měli sejít po 20 letech v (téměř) původním obsazení. Svůj zájem zatím potvrdil jen zlobivý chlapec Charlie Sheen.

article_1027_px3

Skvělé obsazení se rýsuje pro dramatický projekt Great Hope Springs, o který má prý velký zájem režisér Mike Nichols. Aby ne, když hlavní role obsadí pravděpodobně herečtí velikáni Jeff Bridges a Meryl Streep. Zahrají si manželský pár, který se po třiceti letech soužití rozhoduje o pokračování svého vztahu během intenzivní víkendové terapie. Terapeuta by si prý měl zahrát Phillip Seymour Hoffman, pokud projekt nebude kolidovat s jeho pracovním diářem.

Režisér Fernando Meirelles (Nepohodlný) a scénárista Peter Morgan (Královna) budou společně pracovat na dramatu 360. Scénář bude založen na divadelní hře Arthura Schnitzlera z roku 1900, která se zabývala morálními aspekty sexuálních vztahů mezi příslušníky různých vrstev společnosti. Nejznámější filmovou adaptací této doposud uváděné hry je francouzský film Le Ronde z roku 1950. Produkovat se film bude v Universalu.

article_1027_px4

Z Harryho Pottera na válečnou frontu se chystá herec Daniel Radcliffe. Potterovská série bude brzy dotočena, takže Radcliffe se přirozeně začal rozhlížet po příležitostech, které mu snad pomohou postupně se vymanit z kouzelnické škatulky. Jednou z nich by měla být hlavní role Paula v adaptaci nejznámějšího románu E. M. RemarqueaNa západní frontě klid. Příběh o drsném probuzení z mladického idealismu ve válečných zákopech byl samozřejmě zfilmován několikrát, Oscarem byla oceněna hned verze z roku 1930. Daniela Radcliffa čeká jistě těžká cesta k momentu, kdy si i náročný divák řekne „OK, tak ten kluk teda hrát umí“.

Tagy:

aktuálně

diskuze