Novinky ze světa filmu (26. týden)

Článek

Hlavní zprávou minulého týdne je bohužel odchod poručíka Colomba do věčných filmových lovišť. Nicméně v Hollywoodu se maká dál, takže nějaké novinky tu pro Vás i tenhle týden máme.

war games

Studio MGM pokračuje ve svém plánu znovu oživit své klasiky z 80. let. Dalším kouskem bude snímek Johna Badhama Válečné hry z roku 1983. V něm se dva školáci dostali k válečnému simulátoru americké armády. Co však vypadalo jako legrace, skončilo málem třetí světovou válkou, kterou pomohl zažehnat tvůrce simulátoru. Film měl obrovský úspěch u diváků, byl třikrát nominován na Oscara a v podstatě zavedl pojem „firewall“. Je jasné, že dnešní výpočetní technikou by šlo v podstatě o úplně jiný film, takže do toho.
 
Poručík Colombo už nikdy neoblékne baloňák. Jeho představitel Peter Falk zemřel po několika letech života s Alzheimerovou chorobou, následkem které si prý už nic a nikoho nepamatoval. Kromě Colomba, kterého hrál více než 30 let, je možné Falka vidět ve filmech Murder, Inc, či  Plné kapse zázraků Franka Capry (1961), za které byl nominován na Oscara. Nicméně bylo to právě jeho svérázné herectví, jež drželo diváky u seriálu, který ukázal vraha už na začátku a pak více než hodinu „jen“ sledoval vyšetřování.
 

Monty Python

Graham Chapman se sice do komediálního nebe odebral už v roce 1989, jeho kumpáni z party jménem Monty Python mu filmovou poctu skládají však až teď. Bude se jmenovat  A Liar’s Autobiography: Volume VI a bude sestávat z 15 animovaných kapitol různých stylů a od různých animátorů. Některé postavy namluví John Cleese (on sám), Michael Palin (Chapmanův otec), Terry Jones (on sám a Chapmanova matka) a Terry Gilliam (několik rolí). Erica Idlea zatím všichni lákají. Chapmanův hlas bude sestříhán z pásek, které nahrál před smrtí. Film se nevyhne ani Chapmanově alkoholismu a homosexualitě, vše však na hranici mezi fakty, fikcí a surreálnem. Film půjde do britských kin na jaře 2012, v televizi a online půjde v USA. I wouldn’t expect Spanish inquisition here!

 

michelle yeoh

Dětská hvězda Haley Joel Osment (Šestý smysl) se pomalu vrací k herectví a téma kontaktu s mrtvými lidmi se ho drží neustále. Pro produkční společnost Slashe si zahraje Victora Franklina, studenta, který experimentuje s přiváděním mrtvých zpět k životu. Scénář bude adaptací komiksu Jima Nielse Wake the Dead a jak napoví i jméno hlavní postavy, jedná se o moderní verzi Frankensteina. Téma Frankensteina zpracovává několik dalších momentálně připravovaných filmů.

 
Herectví vás může dostat i na seznam nežádoucích osob. Malajskou herečku Michelle Yeoh sice úřady pustily do Barmy, den nato ji však vyhostily. Důvod je jednoduchý, hvězda hongkongských akčních filmů totiž hraje nedávno propuštěnou barmskou disidentku Aung San Suu Kyi (Su Ťij), kterou již dříve v Barmě navštívila. Film The Lady se soustředí především na osobní oběti, které musela Su Ťij přinést v politickém boji s vojenským režimem. Jejího britského manžela Michaela Arise, který se po jejím zadržení staral v Británii o dvě děti a zemřel na rakovinu v roce 1999, ztvární David Thewlis. Režíruje Luc Besson a premiéra bude v říjnu.

 
Chcete se závěrem podívat na první fotky z Hobita? Ušatého Martina Freemana najdete zde.

Vložit komentář

brutusáček - 02.07.11 01:46:20
colombo jako nejvíc, :) a) že nikdy jsme neviděli paní colombovou b) jak se jmenoval colombo křestním c) vyřešil tolik vraž že by si zasloužil povýšení a navždy byl poručíkem :)
Stana - 01.07.11 20:08:35
Tak poslední památka na Colomba, budiž mu země lehká. http://c592786.r86.cf2.rackcdn.com/anonym/2011/06/24/23209.png

Zkus tohle