Ridley Scott

Novinky ze světa filmu (23. týden)

Co dalšího chystá Ridley Scott? Koho dalšího nechá zmlátit Nicolas Winding Refn? Kdo si v novém seriálu zahraje legendárního Hannibala Lectera? To vše se dozvíte v dnešních filmových novinkách.

Mads Mikkelsen

Dánský herec Mads Mikkelsen byl v Cannes oceněn jako nejlepší herec (Královská aféra) a hned získal další prestižní roli. Zahraje si Hannibala Lectera v připravovaném seriálu stanice NBC Hannibal. Seriál bude mít volnou vazbu na román Thomase Harrise Červený drak. Doktora Lectera poznáme v prvních letech jeho „profese“, kdy pracoval společně s nic tušícím Willem Grahamem (Hugh Dancy) na vyšetřování případů vražd. Seriál by měl být připraven na začátek příštího roku.
 
Prometheus je možná zklamáním (soudě podle recenzí), nicméně Ridleyho Scotta vesmír zase začal v 74 letech bavit a chystá volné pokračování Blade Runnera. Také se upsal skvěle obsazenému projektu The Counselor o právníkovi (hrají Fassbender, Pitt, Diaz, Cruz, Bardem). Kromě toho ho ale velice zaujal příběh Mojžíše a připravuje biblickou epiku Moses. Nicméně nebude vyprávět o Mojžíšovi a jeho nejznámějších činech, spíše o zajímavostech jako byl jeho vztah k Ramsesovi II apod.
 

Button Man

Režisér Drive Nicolas Winding Refn momentálně dokončuje další „mlátičku“ s Ryanem Goslingem Only God Forgives o bankogském policistovi a gangsterovi, kteří se rozhodnou vyřešit své spory zápasem v thajském boxu. A protože Refn bez snímání násilí prostě zjevně nevydrží, už se jal vyjednávat s DreamWorks o projektu Button Man. Jde o komiks Johna Wagnera (Soudce Dredd), který je takovými Hunger Games pro dospělé. Milionáři si v něm najímají vrahy, aby se proti sobě postavili ve hře. Hlavní hrdina se však nakonec rozhodne, že gladiátorem být nechce, a začne hledat cestu ven.
 
Autor literární předlohy právě k Drive James Sallis řekl novinářům, že bude podle volného pokračování jeho knihy pod názvem Driven. Děj knihy se odehrává sedm let po událostech v Drive. Řidič nyní žije ve Phoenixu, je zasnouben a úspěšně potlačuje své násilnické sklony. Dokud dva zločinci nezabijí jeho snoubenku. Není se čemu divi, Drive stálo 15 milionů a vydělalo 75, diváci budou zvědaví na pokračování. Teď ještě správného režiséra.
 
V roce 2010 natočili Malcolm McDowell a režisér Doug Rath kraťas Monster Butler o sériovém vrahovi Royi Fontainovi. A nyní chystají celovečerák. Roy Fontaine alias Archibald Hall pracoval jako sluha u bohatých skotských a anglických rodin. Nejdříve pouze kradl jejich cennosti, později jich několik zabil. Zabil i svého spolupracovníka a milence Davida Wrighta (Dominic Monaghan), spolupracoval i s vycpavačem zvířat Wiggym (Gary Oldman). Natáčet se bude přímo ve Skotsku.
 
Spoluautor Twin Peaks, spisovatel Mark Frost již prodal práva na zfilmování své chystané dobrodružné trilogie The Paladin Prophecy. Hrdinou příběhu bude chlapec jménem Will West, který skrývá své výjimečné schopnosti, aby nepřitahoval pozornost. Je však prozrazen, když se účastní celonárodní zkoušky. Po náhlé smrti rodičů jde do školy pro nadané děti a zjišťuje, že jeho nadání souvisí se starými mystickými silami a tajnými společnostmi. Budeme doufat, že film nedopadne jako Jsem číslo čtyři nebo podobné průměrné dobrodružství pro dospívající.


Přispěj do diskuze

zobrazit vše

ja to snad napíšu...

Sud: nj, stourat do toho moc nesmis, jinak si o tom filmu muzes zacit myslet hrozny veci .-) ale shodl jsem se s par lidma, ze nektery divnosti muzou byt zpusobeny snahou udrzet stopaz na dvou hodinach. sice na dlouhy filmy vetsinou picuju, ale v tomhle pripade by o pul hodky delsi directors cut vubec neskodil (a doufam ze bude brzo k videni).

jsem rad, ze jsem to videl v kine, vizual je masakr.. kdyz jsem se nad tim snazil nepremejslet, tak jsem se i celkem dobre bavil, ale ten scenar je fakt priserna, hloupa a nelogicka sracka. nechapu, ze to Scott nechal psat takovyho kripla. 1000 a 1 teplakovych vymyslu u Fuky v diskuzi

mě jako multi vcelku vyhovuje, nemam s tím problém

prometheus za 80%...jinak souhlas s D., v dnešní době je ta situace se sci-fi rozhodně žalostnější než byla dřív proto, ten prometheus v té top 5 s přehledem bude....když to vezmu takhle z hlavy tak co mi uvízlo v paměti? jednoznačně sunshine a moon, predatoři? ...co dál? které sci-fi v novém milénu je dobrý?

   zzn:
   brutusáček: brutusáček: berou v těch menších kinech flexipassy? :)  

atlas a lucerna jo
aero, svetozor, oko ne
  

i kdyz nevim, jestli jsou ty kina uplne 'mensi', che

   brutusáček: berou v těch menších kinech flexipassy? :)   

atlas a lucerna jo
aero, svetozor, oko ne

dalihrob: hm, a co podle tebe je v danem zanru lepsi? (za poslednich treba 15 let). budu rad za naky tipy. podle me jediny co snese srovnani je akorat tak Sunshine a Apollo18. nic dalsiho me ted z fleku nenapada.

berou v těch menších kinech flexipassy? :)

aktuálně

diskuze