Novinky ze světa filmu (23. týden)

Článek

Neboť příští týden si dávají filmové novinky pauzu, máme tu dnes slušnou nálož! A to nálož velice pestrou, takže na své si přijdou fanoušci komiksové kultury, hororů i anglického fotbalu.

Má-li film ve své domovině neobvyklý úspěch, dříve nebo později se dostane do hledáčku amerických producentů. Bylo by nefér obviňovat tvůrce a evropské producenty z toho, že práva prodávají, z ceny si určitě zaplatí několik dalších svých filmů. Do amerických kin byl nyní uveden norský snímek režiséra Andre Ovredala Troll Hunter, který pozitivně hodnotili fanoušci z celé Evropy. Jde o příběh studentů, kteří v rámci natáčení dokumentu o lovcích medvědů sledují s ruční kamerou podivného lovce. Ukáže se, že loví něco mnohem nebezpečnějšího, většího a mytologičtějšího, než jsou medvědi. Norská mytologie natočená moderními postupy, prý s velice slušnými triky. Americkou verzi hodlají natočit producenti Chris Columbus a Mark Radcliff ve spolupráci s norskými producenty.

 
Hospodářská krize spojená s pirátkým stahováním filmů nutí šetřit i majitele filmových studií. Osud MGM se dotkl především sekce výroby filmů, těžkosti však začínají mít i divize filmových nosičů. Podle londýnských Timesů propouští Disney Studios 250 zaměstnanců právě z této oblasti. Nicméně asi nemusíme mít jako občasní piráti výčitky svědomí, neboť propouštění je dnes, bohužel, jev naprosto běžný. Svět byznysu je neúprosný.

 
Také ne všechno všechno, co se američtí producenti rozhodnou předělat, má úspěch. Americký pilot Červeného trpaslíka v 90. letech úplně propadl (nebyl ani trochu vtipný). MTV se o to pokusila s populárním britským teenage seriálem Skins. Ten vypráví o partě středoškoláků v Bristolu, jejich vztazích, o drogách, o sexu…prostě všechno, na co jako britský dospívající můžete narazit. Pilot MTV sledovalo 3,3 milionu diváků, finále první série jen něco málo přes milion. Klesl zájem o reklamu a občanská sdružení podala několik protestů proti otevřenému zobrazení sexu mezi mladistvími. V Británii se rozjede už šestá sezóna.

 
Zajímavou epizodu v dějinách britského fotbalu hodlá zfilmovat režisér David Whitney (Kandahar Break). V roce 1939 se 15 profesionálních hráčů klubu Bolton Wanderers F.C. pod vedením kapitána Harryho Goslina dobrovolně přihlásilo do bojů v Druhé světové válce. Účastnili se bojů u Dunkirku, v Egyptě či v Itálii. Válku nepřežil právě jen kapitán Goslin. Ve filmu  Wartime Wanderers si ho zahraje Sean Maguire, týmového baviče ztvární Rupert Grint Harryho Pottrera.

 
Kevinu Smithovi se poslední dobou nedaří. Má a vždy bude mít spousty fanoušků, maximálně využívá prostředí sociálních sítí, ale jeho horor Red State kritika rozcupovala, Poldové nestáli za nic. Scénář jeho hokejové komedie Hit Somebody prý půjde na internet po dokončení, aby fanoušci věděli, co mají čekat. Což může být i nemusí být dobrý tah. Co je však zajímavější, Smith prý chystá reality show o životě fanoušků sci-fi a komiksů. Smith má obchod s komiksy Jay And Bob’s Secret Stash v rodném New Jersey a sám je prý klasický nerd a komiksový magor. Nechce točit seriál s herci, ale reality show se skutečnými lidmi jako jsou postavy z Paula. Vzpomenete-li si na postavy z Big Bang Theory, může to být legrace.

 
Fanoušci hororů natočených a prezentovaných formou tzv. found-footage (nalezených nahrávek) napjatě čekají nejen na Paranormální aktivitu 3, ale také na další projekt jejích tvůrců, režiséra Orena Peliho a producenta Jasona Bluma. Má jím být sci-fi Area 51, která se vrací k příběhu Roswellu a mimozemské návštěvy. Ačkoli natáčení probíhá už od konce roku 2009, tvůrci odbíhají právě k Paranormální aktivitě, a ještě je tedy čekají 4 měsíce dotáček. Doufají, že film dostanou do kin ještě tento rok, ale zdráhají se učit přesné datum.

 
Ken Del Vecchio je naprosto neznámý režisér, který natočil pár malých politických dokumentů (které nikdo neviděl) a který si velice rychle vysloužil pozornost filmových novinářů po zveřejnění traileru na film The Life Zone. Co zní jako název pro akční adventuru je ve skutečnosti hororem na téma potraty. Tři mladé ženy se probudí v temné místnosti a brzy uslyší mužský hlas, který jim řekne, že jsou tu proto, aby donosily děti. Všechny tři se totiž rozhodly podstoupit potrat. Stará se o ně krutá doktorka, která hodně mluví o božím daru. Inspirace Pilou či brutálním francouzským hororem À l'intérieur. Z traileru však není ani trochu jasné, zda půjde o brutální horor nebo nějaký rádoby filosofický hybrid.

 
V Disneylandu byla v roce 1987 otevřena atrakce jménem Star Tours. Loni byla uzavřena a přepracovávána. Nicméně těsně před opětovným opatřením se na ni vydal sám Darth Vader a dva jeho vojáci. Užil si Disneyland a pak se projel po nové Star Tours: The Adventure Continues obohacené o 3D efekty, nové postavy a příběhy. Občas reagoval přehnaně, asi mu to připomnělo staré zlé časy. A pak to všechno dal na net.

Vložit komentář

brutusáček - 19.06.11 17:42:42
bizzaro - 12.06.11 23:47:56
tak ten darth vader je luxusní, dobrej vtip
vyborny!!! :)
brutusáček - 12.06.11 17:36:25
opět si doplnuji hudební vzdělání a dal jsem si dokonalý trik a super...a bowieho jsem ani nepoznal :))
brutusáček - 12.06.11 13:56:50
i to video .))
Baara - 12.06.11 13:43:17
tak ten darth vader je luxusní, dobrej vtip
neasi, nemohla jsem se rozhodnout, kterej pic použít, tak jsem dala oba :-D
brutusáček - 12.06.11 12:38:37
tak ten darth vader je luxusní, dobrej vtip

Zkus tohle