Novinky ze světa filmu (22. týden)

Článek

Nové projekty Scorseseho, Greengrasse či Finchera se začínají rodit a nejen o nich se dozvíte víc, budete-li číst dále...

Paul Greengrass odešel (či byl odejit) od příběhů Jasona Bournea a jeho projekt MLK o posledních dnech Martina Luthera Kinga se také rozpadl. Nyní jedná o dvou projektech. Prvním je příběh únosu kapitána Richarda Phillipse (s tváří Toma Hankse) somálskými piráty Maersk Alabama. Phillips velel lodi právě tohoto jména a ze zajetí byl nakonec osvobozen americkým námořnictvem na počátku roku 2009. Scénář píše Billy Ray (Barva noci, Hartova válka a další). Režisér zvažuje také účast na snímku Rush podle scénáře Petera Morgana (Královna – odkaz) o rivalitě mezi piloty F1 Nicky Laudou a Jamesem Huntem v době, kdy závodění málem stálo Laudu život.

 
Nejúspěšnější francouzská herečka (s nejlepší angličtinou) posledních let, Marion Cotillard (Počátek, The Dark Knight Rises) si zahraje hlavní roli v dramatu Low Life. Půjde o příběh ženy, která utekla z rodného Polska. Její sestra onemocnění na cestě lodí a hrdinka je nucena vydělávat na jídlo a léky pro ni prostitucí. Jejího bezvýchodného postavení se snaží využít newyorský pasák (Joaquin Phoenix), pomoci se jí naopak snaží jeho příbuzný (Jeremy Renner), do kterého se hrdinka zamiluje. Režíruje Phoenixův oblíbený režisér James Gray (Noc patří nám, Milenci).

 
Také Martin Scorsese chystá snímek z kuloárů hollywoodských studií. Rád by zfilmoval knihu Furious Love, která vypráví o divokém milostném vztahu (a dvou manželstvích) Richarda Burtona a nedávno zesnulé Liz Taylor. Kniha je založena na milostné korespondenci dvojice, kterou poskytla sama herečka. Než však Paramount najme scénáristu, musí ještě vyřešit práva s dědici Taylor, vdova po Burtonovi jim již poskytla přístup k jeho zápiskům.

 
Bydlení v loftech dnes letí, obzvlášť mezi mladými a zámožnými. Co se stane, když je v jednom z bytů tohoto typu nalezena mrtvá dívka, uvidíme v thrilleru Loft. James Mardsen, Patrick Wilson a další si zahrají pět ženatých mužů, kteří si právě do jednoho loftu vodí své milenky. Po nalezení bezejmenné mrtvoly se začnou přátelé navzájem podezřívat a chystat na sebe léčky. Jednou s pastí bude i krásná australská herečka Racheal Taylor. Snímek bude jako anglický remake svého filmu z roku 2008 režírovat Erik Van Looy.

 
Po dokončení americké adaptace Larssonova románu Muži, kteří nenávidí ženy se David Fincher vrátí k vloupání a vraždě, tedy do prostředí, které ho provází celou jeho kariéru (ne nadarmo se jeho produkční společnost jmenuje Panic Pictures). Jeho nový se jmenuje projekt Panick Attack a bude vyprávět o psychiatrovi, který zastřelí ve svém domě lupiče. Těžko se vyrovnává s vypukajícím mediálním šílenstvím a brzy jej dostihne také pomsta lupičova komplice. Autor noirové předlohy Jason Starr má v Hollywoodu prodána práva již na 4 romány.

 
Americké komiksy jsou snad nekonečnou zásobárnou pro případné filmové adaptace. Warneři si prý brousí zuby na dalšího hrdinu DC Hawkmana. Objevuje se v mnoha komiksech, tu jako reinkarnovaný egypský princ Khufu v těle amerického archeologa Cartera Halla, tu jako mimozemský návštěvník z rasy Thanagarianů. Mezi jeho atributy patří především archaické zbraně a výzbroj, jejiž součástí jsou i umělá křídla. Velmi blízce spolupracuje v boji se zločinem s Hawkgirl či Hawkwoman, ke které chová i romantické city. Nebude už po Avengerech těch komiksů dost?

 
Režisér Charles Matthau (syn Waltera Matthaua, se kterým hrál v několika filmech) chystá krimi thriller z prostředí natáčení hollywoodských filmů v 70. letech. Bude se jmenovat Freaky Deaky a Matt Dillon si v něm zahraje člena pyrotechnické jednotky policie LA, který narazí při pátrání na vydírání filmového magnáta (William H. Macy). Vydírají ho dva bývalí hypíci (Brandon Fraser), kteří pracují pro filmové studio jako odborníci na výbuchy a demolice.

Vložit komentář

brutusáček - 06.06.11 12:16:39
thx bro :)
bros - 06.06.11 10:47:20
brute všechno nejlepší:))
brutusáček - 06.06.11 07:46:16
jj Marion je Cute :) scorseseho prokletý ostrov mě tolik nedostal abych pravdu řekl...tak uvidíme co další film....a Fincher bude tutovka!

Zkus tohle