Grumpy Cat

Novinky ze světa filmu (21. týden)

Dnes se ve filmových novinkách dočtete, kdo vyhrál Zlatou palmu, o jakou překvapivou roli se uchází Tom Hardy a co se nelíbí americkým divákům na trailerech v kinech. 

Berenice Bejo

Dle reakcí překvapivým držitelem Zlaté palmy z letošního festivalu v Cannes se stal snímek francouzsko-tuniského režiséra Abdellatifa Kechiche La Vie d'Adele. Vypráví o lesbickém vztahu dvou mladých dívek, má tři hodiny a prý obsahuje jedny z nejdrsnějších lesbických sexuálních scén mimo porno žánr. Cenu Grand Prix získali bratři Coenové za snímek Inside Llewyn Davis o fiktivním folkovém hudebníkovi 60. let. Z herců byli oceněni Bruce Dern za roli ve snímku Nebrasca Alexandera Paynea a Berenice Bejo za film Le Passé. Seznam všech laureátů najdete zde.
 
Co byste udělali, kdybyste vyhráli milióny v loterii? Tuhle otázku si klademe občas každý. Charita? Rodina? Pche! Hrdinka nové komedie Welcome To Me si založí kabelovou televizní talk show o sobě samotné! Ukojí svou touhu po slávě, ale samozřejmě jí to značně zkomplikuje osobní život. Zajímavé je to tím, že hlavní hvězdou a producentkou je Kirsten Wiig, která má na kontě skvělé Ženy sobě. Režíruje herečka Shira Piven.
 

James Dean

Dalším projektem režiséra Antona Corbijna (Američan, Control) bude snímek Life o přátelství mezi Jamesem Deanem a fotografem časopisu Life Dennisem Stockem. Ti se setkali ještě před průlomovou Deanovou rolí v adaptaci Na východ od ráje, kdy Life pověřil Stocka fotografováním mladého herce. Procestovali spolu kus Ameriky a z této cesty přivezli některé dnes notoricky známé Deanovy fotografie. Budeme zvědaví, kdo bude obsazen.
 
Tom Hardy bude zpívat? Ano, mohl by si totiž zahrát hlavní roli v životopise Eltona Johna Rocketman. Kdo by to řekl, ale právě Hardyho angažmá by mohlo film udělat zajímavým...ačkoli Sir Elton si prý přál spíš Justina Timberlakea. Smolík.
 
Je hvězdou internetu, už byl v talk show a teď se o něm chystá film. Kocour známý pod přízviskem Grumpy Cat, tedy kocour Tardar Sauce s extrémně mrzutým výrazem, by měl být hlavním tématem filmu na způsob Garfielda a stejně jako zrzavý tlusťoch dostane dar řeči. Mimochodem, jeho kanál na YouTube má sto dvacet tisíc odběratelů a má i svůj vlastní merch. Pánové, kdo z vás to má?

 
Národní asociace majitelů amerických kin prý tlačí na to, aby trailery určené do kin neměly více než dvě minuty. Momentálně MPAA (Motion Picture Association of America) prosazuje dvě a půl minuty a každé studio má ročně jednu výjimku (letos například Man of Steel). Pracuje se prý i na pravidlech pro marketing filmů v závislosti na datu premiéry (čtyři měsíce pře premiérou žádné PR?). Diváci si prý stěžují na dlouhý čas, který musí u trailerů v kině strávit. Mají si ten popcorn schovat na pozdějc!

Jon Stewart

Gael Garcia Bernal si zahraje hlavní roli v režijním debutu amerického moderátora Jona Stewarta Rosewater. Scénář vychází z knihy Maziara Bahariho Then They Came For Me. Jedná se o příběh novináře, který měl v Íránu reportovat o volbách, nicméně skončil na čtyři měsíce v íránském vězení. Byl vyslýchán mužem, který jeho zločin zrady podkládal tím, že byl cítit růžovou vodou. Jon Stewart si ze své The Daily Show vezme na tři měsíce dovolenou a produkčně na něj dohlédne i Scott Rudin.
 
Čtyři herečky jsou v seznamu adeptek na hlavní roli ve snímku Rodham, jehož hlavní hrdinkou bude mladá Hillary Clinton, tedy v dané době ještě Hillary Rodham. Scénář z black listu nerealizovaných projektů loňského roku z pera Jihokorejce Young Il Kima se odehrává v době aféry Watergate, kdy byla nejmladší právničkou výboru pověřeného obviněním prezidenta Nixona právě Hillary Rodham. A musela si vybrat mezi slibně se rozjíždějící kariérou a city k bývalému příteli, učiteli práv z Arkansanu, nějakému Billovi. A kdo že kandiduje? Scarlett Johansson, Jessica Chastain, Amanda Seyfried a Reese Whiterspoon


Přispěj do diskuze

La Vie d'Adele by me zajimalo, jak to bude ve trech hodinach vypadat... nejen pro "ty" sceny, ehm :) Inside Llewyn Davis o fiktivním folkovém hudebníkovi 60. let mi pripomina Patrani po SugarManovi

aktuálně

diskuze