Kristen Wiig

Novinky ze světa filmu (2. týden)

Začínáme rok zvesela, takže se dnes podíváme na nové komedie a také filmové projekty britských herců, ze kterých se pomalu ale jistě stávají hvězdy i stříbrného plátna po celém světě.

Každý fanoušek britského filmu se může těšit nejen na Hobita, ale také na Star Trek 2. Benedict „Sherlock“ Cumberbatch hraje v obou filmech. V Hobitovi hraje či spíše mluví dvě postavy – draka Šmaka a Necromacera. U J. J. Abramse získal roli hlavního záporáka. Brzy ho uvidíme ve vedlejších rolích v Jeden musí z kola ven a ve Spielbergově Válečném koni. Jak Watson tak Holmes jsou hvězdy na vzestupu.
 
Znáte to... výbuchy, vítr, živly a hrdinovy vlasy jsou stále uhlazené a přitom to není Matrix. Tak tohle rozhodně neuvidíme ve filmu Gravity Alfonsa Cuaróna. Sandra Bullock, která hraje v této sci-fi hlavní roli, řekla v jednom z rozhovorů, že režisér natáčí herce absolutně bez make-upu! Detaily obličeje, póry, vrásky, škrábance, to všechno uvidíme pěkně zblízka a v digitální kvalitě! Některé herečky Sandře Bullock ale jistě nezávidí. Ta je jen ráda, že ve filmu nejsou žádné nahé scény.
 
A pokud jsem u britských herců na vzestupu, zmiňme také další projekt Toma Hardyho. Bude z něj Bane i Šílený Max a pořád mu to nestačí. Zahraje si také Al Caponeho ve filmu Cicero, který bude mapovat životní a „profesní“ příběh jednoho z největších mafiánských bossů. Warneři by nejraději natočili o Caponem celou trilogii. Na Hardyho sází i bratři Weinstienovi, kteří odložili premiéru dramatu Wettest Country Johna Hillcoata z dubna 2012 až na srpen, kdy už Amerika bude znát doteď jí relativně neznámého herce jako právě Banea z třetího Batmana.
 
Ženy sobě jsou všeobecně hodnoceny jako nejlepší komedie roku 2011. A Universalu vydělaly 288 milionů dolarů s nákladem pouhých 32 milionů. Není divu, že studio už oslovilo producenta Judda Apatowa s návrhem na pokračování. Ale ups, Kristen Wiig, která první film v podstatě udělala (napsala a zahrála), prý o ničem takovém neuvažuje a už dělá na něčem jiném. Říká se, že z obrovského zisku nabídlo studio hercům pouze stotisícový bonus. Inu, koho by to nenaštvalo. Je krize, peníze nejsou, makejte.
 
Sony Pictures jednají o financování a případné distribuci celovečerního filmu Apocalypse, který by vycházel z kraťasu Jay and Seth vs. The Apocalypse, který můžete shlédnout na Youtube. V něm hrají Seth Rogen a Jay Baruchel sami sebe zavřené v bytě s vědomím, že venku probíhá nebo proběhl konec světa. Parta by se měla rozšířit o Jamese Franca, Jonaha Hilla, Dannyho McBridea a Craiga Robinsona, kteří budou podobně trčet ve Francově bytě v Los Angeles. Počítá se s rozpočtem mezi 30 a 40 miliony dolarů, scénář napíší Rogen a jeho parťák Evan Goldberg a budou sami i režírovat. Takže partička kámošů si udělá mejdan s kamerou za 40 mega! Měla jsem být herečka.
 
George Clooney zazářil v pro sebe relativně nezvyklé roli v dramatu Děti moje a už píše další film, který si zrežíruje. Půjde o adaptaci knihy Roberta M. Edsela The Monuments Men o skupině odborníků na umění, které si za Druhé světové války vybrala americká vláda, aby znovu získali umělecká díla ukradená nacisty z různých evropských muzeí. Hrdinové pracují během sedmi měsíců často na území válečného nepřítele. Clooney by měl navíc dostat slušný rozpočet, takže by mohla vzniknout prima zábava.

aktuálně

diskuze