Emilia Clarke

Novinky ze světa filmu (19. týden)

Filmové novinky se vracejí a dá-li zdraví, budou Vám opět každý týden nabízet nahlédnutí do aktuálního dění ve světě filmu.

Angelina Jolie

Angelina Jolie udělala radikální rozhodnutí a nechala si preventivně odstranit obě prsa. Rozhodla se tak kvůli dědičné zátěži, kterou zdědila po matce, jež zemřela na rakovinu prsu v 56 letech. Rozhodnutí to prý bylo těžké, ale lékaři odhadli pravděpodobnost onemocnění na 87 %, a to upřímně nezní jako žádná legrace. Nicméně fanoušci se jistě nemusí bát, že by její implantáty byly nedokonalé.
 
Po velkém skoku v popularitě skandinávského filmu se chystá doposud nejdražší skandinávský film za 50 milionů dolarů. Bude to fantasy pohádka The Brothers Lionheart původně od Astrid Lindgren. A protože jde o dětský příběh, ve kterém nechybí nemoc, smrt a život po smrti (za socialismu v Československu dokonce nesměla být vydávána), je příjemným zjištěním, že scénář byl svěřen do rukou Johnu Lindqvistovi (autor knihy Ať vejde ten pravý) a režie se ujme Tomas Alfredson (Ať vejde ten pravý, Jeden musí z kola ven). Nicméně neměly by chybět ani dobrodružné elementy jako jsou rytíři nebo draci. Příběh Švédové již jednou zfilmovali. Premiéra se očekává v roce 2014.
 

veverky ve filmu

Timur Bekmabetov (Wanted) dá šanci veverkám. Napsal námět pro hororový thriller Squirrels v částečné produkci své společnosti Bazelevs. Půjde o příběh mladého muže, který se po vraždě svého otce po letech vrací do rodného města, aby okolnosti jeho vraždy osvětlil. To mu však komplikuje nový přítel matky, naštvaná šerifka a bývalá přítelkyně a především armáda masožravých veverek, které útočí na všechno, co jim přijde do cesty. Brzy se dozvíme víc o obsazení i režii. Veverka 1, veverka 2, veverka 3...
 
Piráti z Karibiku vydělali neskutečné peníze a zjevně se budou točit dál tak dlouho, dokud Jack Sparrow bude Johnnyho Deppa bavit. Dokončili s Jerry Bruckheimerem Osamělého jezdce a už se rozhlížejí po režisérovi pro páté piráty. Favority jsou norští tvůrci Joachim Rønning a Espen Sandberg, kteří za 15 milionů dolarů stvořili draze vypadající dobrodružství Kon-Tiki nominované i na Oscara. Dalším v pořadí je Ruper Sanders (Sněhurka a lovec). Natáčení je plánováno na začátek příštího roku. 
 

Emilia Clarke

Komu se líbí krásná Daenerys z bouře zrozená alias Emilia Clarke, může se těšit na snímek Jamese Franca jako režiséra The Garden of Last Days. Půjde o adaptaci románu Andre Dubuse III, který se odehrává během jedné noci ve floridském strip klubu a zkoumá konflikty rodinných a sexuálních hodnot. Clarke si zahraje mladou striptérku, která si přivede tříletou dceru do práce. Natáčet se začne v červenci.
 
Stanice Fox potvrdila, že oživí seriál 24 hodin, který kdysi přinesl na televizní obrazovky akci v reálném čase. Dočkáme se typických znaků seriálu jako dělené obrazovky atd. Vrátí se Kiefer Sutherland. Půjde pouze o dvanáct epizod, které budou představovat 24 hodin reálného času... takže „real time“ fuč, obrazové zpracování dnes již překonané. Možná by Fox mohl vymyslet něco smysluplnějšího. 
 
Joe Wright (Pokání, Anna Karenina) je prý favoritem Focus Features a Universal Pictures na režii adaptace Padesáti odstínů šedi. Fuj.
 
Velšan Luke Evans získal hlavní roli v remakeu Vrány. Kvůli jeho pracovnímu vytížení bylo natáčení posunuto na příští rok (Evans dotáčí Hobita a má hlavní roli v novém Drákulovi), Relativity Media o něj zjevně hodně stálo, zamítlo Toma Hiddlestona i Alexandera Skardgarda.
 
Protože práva na komiksové příběhy Marvelu jsou rozházena mezi různými studii, svoji první adaptaci chystá i Walt Disney Animation. Půjde o komiks Big Hero 6 o zázračném dítěti robotiky Hiro Hamadovi, který společně se svým robotem Baymaxem musí zachránit supermoderní město San Fransokyo před hrozbou zničení zločinem. Zajímavá situace je kolem druhých Avengers, kde se herci zjevně nehodlají smířit s relativně nízkými honoráři, které dostali za jedničku. Kromě Roberta Downeyho Jr., který si chytře nasmlouval k honoráři podíl na zisku všech marveláckých filmů, ve kterých hraje (za Avengers a Iron Mana 3 by to mělo dělat dle odhadů přes 100 milionů dolarů), dostali někteří prý jen několik set tisíc. Downey však využívá svůj vliv a herecké kolegy ve vyjednávání podporuje. Marvel a Disney však rádi hrají kartou přeobsazení rolí.

aktuálně

diskuze