Jsem brána

Novinky ze světa filmu (17. týden)

Byl vybrán nástupce Jasona Bournea, mladý Jack Osbourne se dal na filmovou režii a český štáb dostal práva na zfilmování povídky od Stephena Kinga doslova za babku. Kdo chce více vědět, nechť dále čte.

Ryan GoslingZajímavé obsazení se rýsuje u krimi dramatu Gangster Squad režiséra Roberta Fleischera (Zombieland). Scénář je založen na sérii článků z Los Angeles Times o tajné policejní jednotce, která ve 40. letech 19. století měla jediný úkol, dostat hlavu tzv. židovské mafie Meyera Harrise "Mickeyho" Cohena. Toho by si měl zahrát Sean Penn a dvojici policistů pravděpodobně ztvární Ryan Gosling (Okamžik zlomu, Half Nelson) a Josh Brolin.Scénář píše spisovatel a bývalý polda Will Beall.

Robert Zemeckis nenatočil hraný film od roku 2000 (Trosečník), nyní by to rád změnil. Zalíbil se mu projekt Paramountu s názvem Flight. Ten vypráví o pilotovi, který dokázal nouzově přistát s porouchaným cestovním letadlem. Ihned je médii a veřejností oslavován, nicméně vyšetřování odhalí, že letadlo řídil pod vlivem drog a alkoholu. To se snaží letecká společnost utajit, zatímco pilot bojuje s nechtěnou slávou. Pozor, nejedná se o zfilmování nedávného přistání na řece Hudson v New Yorku, na to si brousí zuby Tom Cruise.

Jeremy RennerPo velkých dohadech mezi režisérem Tonym Gilroyem a studiem Universal byl oficiálně osloven nový představitel následníka Jasona Bournea pro chystaný snímek The Bourne Legacy. Stal se jím Jeremy Renner (Smrt čeká všude). Studio si prý přálo někoho mladšího a slavnějšího (mluvilo se o Garretu HedlundoviThora či Luku Evansovi), režisér naopak prosazoval neznámého  Joela Edgertona. Výběr Rennera je tedy možná kompromisem, nicméně pro film jistě dobrým. Renner stejně jako Matt Damon není typický hezoun ani akční hrdina a hlavně, je to výborný herec. Renner prý také aspiruje na následnictví Toma CruiseMission: Impossible a objeví se v The Avengers.

Režisér Paul Verhoeven natočil chytlavé kousky jako Showgirls či Základní instinkt, proto se filmoví producenti poněkud hrozí jeho nového nápadu zfilmovat knihu Jesus of Nazareth, jíž je spoluautorem. Již šest měsíců shání Verhoeven finance na příběh o Kristu nikoli jako synu božím, ale jako člověku z masa a kostí, který hlásal eticky a filosoficky revoluční myšlenky. Kniha představuje Ježíše jako přesvědčivého filosofa, kterého Římané ukřižovali pro popularitu jeho myšlení. Žádné zázraky a žádné neposkvrněné početí, ale prosté znásilnění římským vojákem. No, na tohle asi Paul v USA peníze nesežene.

Jsem bránaČeši točí Kinga? Ano a bude to poprvé! Projekt Jsem brána posvětil dokonce sám velký Stephen, který poskytl práva za pouhý dolar pod podmínkou, že film bude nekomerční, tj. určený jen pro festivaly. Kraťas bude točit mladý režisér Robin Kašpařík a o hlavní roli se prý zajímá Karel Roden. Příběh vypráví o astronautovi, který se vrací z neúspěšné mise za nalezením mimozemského života. Brzy však zjistí, že si z vesmíru přivezl něco uvnitř vlastního těla. Navštívit již můžete oficiální stránky filmu, ač jsou zatím chudé.

Sharon Osbourne, Ozzy Osbourne, Jack OsbourneBýt členem rodiny Osbourneových se vyplatí neboť Sharon sežene práci každému. Zatímco všichni mluví o premiéře dokumentu God Bless Ozzy Osbourne, ve kterém starý dobrý Ozzy odhaluje temnější stránky svého pestrého života (kdyby je ještě náhodou někdo neznal), mladý Jack Osbourne, spoluproducent dokumentu, se chystá režírovat horor jménem Black Sabbath. Kromě hudebního doprovodu by však s kapelou jeho otce neměl mít snímek nic společného a víc se prý dozvíme brzy. Jestlipak se jedná o pozůstatek projektu, který před pár lety plánoval producent Mike Fleiss s Tonym Iommim?

aktuálně

diskuze